Indiferent că îți faci singură cafea sau o cumperi, se pare că pandemia a transformat cafeaua și mai mult într-o constantă. Cinch Home Services a vorbit cu peste 1.000 de băutori de cafea din Statele Unite. 34% dintre respondenți au spus că au consumat mai multe băuturi cu cofeină în timpul pandemiei decât înainte. Cafeaua a fost alegerea lor.
Dovada că ți-ai băut cafeaua greșit până acum
Totodată, același studiu a scos la iveală că oamenii care au trecut în work from home beau mai multă cafea decât colegii lor de la birou. Aceștia consumă în medie 3 căni de cafea față de 2,5 căni în fiecare zi.
Concluzia este că cei mai mulți dintre respondenți au spus că sunt mai productivi la locul de muncă atunci când consumă cafea. Există anumiți pași care trebuie urmați pentru a maximiza productivitatea după ce consumi cafea, atunci când lucrezi de acasă. CNBC a vorbit cu un producător de cafea și un expert în productivitate. S-a aflat cum poți profita la maximum de ceștile cu cafea caldă.
Nu bea cafeaua imediat ce te trezești
Gândul la o ceașcă de cafea proaspătă ar putea fi singura ta motivație pentru a te da jos din pat în unele dimineți. Consumul de cafea imediat după trezire poate reduce nivelul natural de energie al corpului. Expertul în management și științe comportamentale Daniel Pink a examinat știința timpului și modul în care ne poate afecta productivitatea. Iată dovada că ți-ai băut cafeaua greșit.
În cartea sa „When: The Scientific Secrets of Perfect Timing”, Pink notează, pe baza cercetărilor din mai multe studii, că cel mai bun moment pentru a bea prima ceașcă de cafea este la aproximativ 60-90 de minute după ce te trezești. Asta pentru că cofeina interferează cu producția de cortizol, hormonul care semnalează corpului tău să fie treaz și receptiv. Conform acestei cercetări, nivelurile de cortizol atinge vârful de obicei în jurul orei 8:30 a.m.
„Oamenii beau o ceașcă de cafea dimineața într-un mod aproape servil, care provoacă dependență. Dar este mult mai bine să ne lăsăm cortizolul să atingă apogeul în mod natural. Apoi, când începe să scadă, să venim și să-l lovim cu un aport de cofeină din cafea.”
Află când e recomandat să bei cafea și care sunt concluziile specialiștilor.