Reclamă

Dovada că ți-ai băut cafeaua greșit până acum. 3 trucuri de la experți care îți pot crește productivitate

Cafeaua este o constantă în viața multor oameni și este aproape o rutină sacră a multor dimineți. Există mulți iubitori de cafea, dar acum a venit dovada că ți-ai băut cafeaua greșit până acum. Sfaturile experților te vor ajuta să-ți crești productivitatea.

Publicat: 18 noiembrie 2021, 7:11

Indiferent că îți faci singură cafea sau o cumperi, se pare că pandemia a transformat cafeaua și mai mult într-o constantă. Cinch Home Services a vorbit cu peste 1.000 de băutori de cafea din Statele Unite. 34% dintre respondenți au spus că au consumat mai multe băuturi cu cofeină în timpul pandemiei decât înainte. Cafeaua a fost alegerea lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dovada că ți-ai băut cafeaua greșit până acum

Totodată, același studiu a scos la iveală că oamenii care au trecut în work from home beau mai multă cafea decât colegii lor de la birou. Aceștia consumă în medie 3 căni de cafea față de 2,5 căni în fiecare zi.

Concluzia este că cei mai mulți dintre respondenți au spus că sunt mai productivi la locul de muncă atunci când consumă cafea. Există anumiți pași care trebuie urmați pentru a maximiza productivitatea după ce consumi cafea, atunci când lucrezi de acasă. CNBC a vorbit cu un producător de cafea și un expert în productivitate. S-a aflat cum poți profita la maximum de ceștile cu cafea caldă.

Nu bea cafeaua imediat ce te trezești

Gândul la o ceașcă de cafea proaspătă ar putea fi singura ta motivație pentru a te da jos din pat în unele dimineți. Consumul de cafea imediat după trezire poate reduce nivelul natural de energie al corpului. Expertul în management și științe comportamentale Daniel Pink a examinat știința timpului și modul în care ne poate afecta productivitatea. Iată dovada că ți-ai băut cafeaua greșit.

Reclamă

În cartea sa „When: The Scientific Secrets of Perfect Timing”, Pink notează, pe baza cercetărilor din mai multe studii, că cel mai bun moment pentru a bea prima ceașcă de cafea este la aproximativ 60-90 de minute după ce te trezești. Asta pentru că cofeina interferează cu producția de cortizol, hormonul care semnalează corpului tău să fie treaz și receptiv. Conform acestei cercetări, nivelurile de cortizol atinge vârful de obicei în jurul orei 8:30 a.m.

„Oamenii beau o ceașcă de cafea dimineața într-un mod aproape servil, care provoacă dependență. Dar este mult mai bine să ne lăsăm cortizolul să atingă apogeul în mod natural. Apoi, când începe să scadă, să venim și să-l lovim cu un aport de cofeină din cafea.”

Află când e recomandat să bei cafea și care sunt concluziile specialiștilor.

Reclamă

Alege ingredientele potrivite

Boabele de cafea au niveluri diferite de cofeină, în funcție de modul în care sunt prăjite. Dacă simți că ai nevoie de un impuls de energie, alege cafeaua etichetată cu „prăjire ușoară”, sugerează Mike Balderrama, director regional pentru Counter Culture Coffee.

„Cu cât prăjești cafeaua mai închisă la culoare, cu atât cofeina arde mai mult”, explică el.

De asemenea, este important să acorzi atenție cafelelor de sezon pentru a obține cea mai bună aromă și un conținut mai mare de cofeină. Țările din întreaga lume își recoltează cafeaua în momente diferite. Pe măsură ce pasionații de cafea intră în sezonul rece, Balderrama spune că ar trebui să cumperi doar cafea proaspătă din Papua Noua Guinee, Kenya, Columbia și Guatemala, pentru a da câteva exemple.

Dar ceașca perfectă de cafea, potrivit lui Balderrama, depinde mai puțin de boabele pe care le folosești și mai mult de un alt ingredient: apa. Indiferent dacă faci o cafea rece sau una caldă, trebuie să folosești întotdeauna apă filtrată.

Încearcă un „nappucino”

Cafeaua și un pui de somn fac perechea ideală. Experții spun că împreună acestea formează un instrument puternic pentru a maximiza nivelul de energie. Iată din nou dovada că ți-ai băut cafeaua greșit.

Studiile din Anglia și Japonia au arătat că, dacă bei cafea imediat înainte de a dormi și te culci 20 de minute sau mai puțin, te poți concentra mai bine decât dacă ai face un pui de somn obișnuit sau dacă ai bea doar cafea.

Știința din spatele unui „nappucino” este simplă. Somnul scade cantitatea de adenozină, substanța chimică care te face să te simți obosită, în creier și în corp. Cofeina, care durează aproximativ 20 de minute pentru a-și face efectul, ajută la blocarea adenozinei. Un pui de somn de 20 de minute scade cantitatea de adenozină din organism. Îi oferă cofeinei mai puține substanțe chimice cu care să concureze, făcând-o astfel mai eficientă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×