Reclamă

Rețeta dalgona. Cum se prepară faimosul desert din Squid Game

Fanii serialului Squid Game fac orice pentru a fi mai aproape de personajele din drama care a devenit un adevărat fenomen la nivel internațional. Nu a fost suficientă intriga serialului. Cei care au urmărit cu sufletul la gură fiecare episod au creat acum dalgona candy challenge pe TikTok. Scopul este ca fanii să facă acasă la ei rețeta dalgona, faimosul desert din Squid Game.

Publicat: 13 octombrie 2021, 14:26

Desertul dalgona este diferit de celebra cafea dalgona, care a devenit populară și ea la începutul pandemiei. Rețeta dalgona este extrem de simplă, din doar două ingrediente. Desertul din faimosul serial Squaid Game este făcut de fapt din zahăr topit, scrie Foxnews.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta dalgona: ingrediente și mod de preparare

Desertul dalgona a devenit foarte popular pe lista de mâncăruri stradale în anii 70′, potrivit Seoul Guide Book.

În Squid Game, desertul este prezentat într-un mod nefericit. Participanții care nu reușesc să obțină forma perfectă în relief pe desert au un sfârșit tragic. Desertul dalgona în serial este elementul principal în jurul căruia a fost construită una dintre probele jocului la care sunt supuse personajele din drama fenomen. În viața reală, această provocare este un joc destinat copiilor din Coreea de Sud și totul este doar o competiție care să-i distreze pe micuți.

Cei care urmăresc TikTok-ul și cele mai populare video-uri de acolo au început să facă acasă rețeta dalgona. Hashtag-ul asociat provocării cu desert dalgona are peste 5 milioane de vizualizări.

Vezi mai multe imagini cu imagini din serialul Squid Game în GALERIA FOTO!

Reclamă

Deserturile sunt de obicei primele pe lista alimentelor interzise atunci când te hotărăști să adopți un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, știai că poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile? Iată cum.

Cum se prepară desertul faimosul desert din Squid Game

Reclamă

Vânzătorii ambulanți de pe străzile din Coreea de Sud fac acest desert în mod tradițional în oale metalice, pe plite așezate în plină stradă. Dacă vrei să încerci acasă această rețetă, iată care sunt pașii pentru a obține faimosul desert din Squid Game.

Ai nevoie de o oală din metal, o lingură din inox, plită, hârtie de copt și o formă de biscuiți în formă de stea.

Ingredientele de care ai nevoie nu sunt deloc multe și chiar banale. Nu e nevoie să mergi la cumpărături. Sunt doar două la număr și anume: zahăr și bicarbonat de sodiu.

Modalitate de preparare pentru rețeta dalgona

  1. Pune oala din metal pe plită, la foc mediu.
  2. Toarnă zahăr și amestecă continuu cu ajutorul unei linguri din inox.
  3. Zahărul este perfect topit pentru rețeta dalgona atunci când are culoarea chihlimbarului. Acela este momentul în care trebuie să presari peste el un vârf de bicarbonat de sodiu și să amesteci din nou.
  4. Când zahărul și bicarbonatul de sodiu s-au omogenizat, toarnă amestecul într-o tavă întinsă. Dacă nu ai disponibilă o astfel de tavă, poți folosi o hârtie de copt.
  5. În timp ce amestecul este încă umed și cald, pune forma de stea peste el și împinge ușor. Forma trebuie fie împinsă cât să formeze o amprentă, nu o tăietură completă.
  6. Scoate mai apoi forma și lasă amestecul să se întărească pe măsură ce se răcește.

Provocarea cea mai mare, care stă și la baza serialului și a trend-ului de pe TikTok este să scoți forma de stea din amestec fără ca aceasta să se rupă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×