Reclamă

Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat

O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.

Publicat: 5 decembrie 2021, 7:53
O femeie cu părul lung face duș într-o baie decorată cu faianță de culoare gri
Temperaturile prea scăzute, precum și cele prea ridicate, sunt un factor de agresiune pentru pielea ta. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine / Shutterstock

Tocmai ai sosit acasă și ești înfrigurată din cauza temperaturilor scăzute de afară. Îți este greu să suporți frigul, iar acum abia aștepți să te încălzești sub jetul de apă fierbinte. Dacă ești genul care preferă mai mult să facă baie decât duș, un pahar de vin și o cadă plină cu apă fierbinte și spumă reprezintă remediul perfect, după o zi rece și încărcată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți vom da o veste care s-ar putea să nu fie deloc pe placul tău. Specialiștii susțin că dușul fierbinte în sezonul rece nu este benefic.

De ce este contraindicat dușul fierbinte în sezonul rece

Temperaturile prea scăzute, precum și cele prea ridicate, sunt un factor de agresiune pentru pielea ta. Adesea, pe timpul iernii, oricât de mult încerci să te protejezi, pielea devine uscată și crăpată.

Observi cum mâinile tale devin foarte aspre, dacă nu porți în permanență mănuși groase, iar buzele crapă din cauza gerului. În acest sens, ai grijă mereu să foloșești creme și balsam special pentru buze. Dacă ți-am spune că o mare greșeală pornește de la modul în care alegi să faci duș sau baie?

Medicii au venit cu explicația, conform căreia dușul fierbinte în sezonul rece este contraindicat. Din moment ce pielea ta prezintă deja semne de uscăciune, ori este chiar crăpată, apa fierbinte cu care vine în contact va favoriza celulele deja uscate.

Reclamă

În anotimpul rece, baia sau dușul fierbinte ți-ar putea provoca următoarele probleme:

  • piele inflamată
  • roșeață
  • mâncărime
  • descuamare, adică pierderea stratului superior al pielii (epidermei). Aceasta devine foarte uscată, iar porțiunile cu „piele moartă” se desprind cu ușurință.

Medicul estetician Jennifer Gerace, a explicat pentru Women’s Running de ce dușurile fierbinți sunt contraindicate în sezonul rece.

Reclamă

Știu că e frig și un duș cu apă fierbinte pare remediul perfect. Cu toate acestea, apa foarte fierbinte poate dăuna pielii. Dușurile și băile fierbinți pot inflama pielea, provocând roșeață, mâncărime și chiar descuamare. De asemenea, pot perturba echilibrul natural de umiditate al pielii, care menține uleiurile, grăsimile și proteinele naturale, necesare pentru o piele sănătoasă.

– Jennifer Gerace

De asemenea, specialiștii recomandă și reducerea timpului petrecut la duș. Dacă ai obiceiul de a pierde noțiunea timpului în cadă, află că acest obicei nu este sănătos, în special pe timp de iarnă. Timpul ideal pentru un duș este de maximum 10 minute. Tototdată, ar fi bine să reglezi temperatura și să te speli cu apă puțin mai rece.

Rutina de baie în timpul iernii

Produsele de îngrijire pe care le folosești ar trebui să difere în funcție de sezon. Dacă vrei o piele frumoasă și sănătoasă, pe timp de iarnă este obligatoriu să folosești produse hidratante. Ai grijă să cumperi un săpun sau un gel de duș cremos, care să te ajute să combați uscăciunea pielii.

Folosește un burete moale și evită frecarea pielii cu duritate. Acest lucru este valabi și în privința prosopului. Alege unul dintr-un material natural, cu o textura fină și tamponează pielea ușor, pentru a o usca.

După baie, folosește o loțiune de corp hidratantă. Pentru o absorbție mai bună, aplicarea acesteia se va face pe pielea ușor umedă.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×