Nucile reprezintă o modalitate gustoasă de a ține colesterolul sub control. Când vine vorba de gestionarea acestuia, alimentele pe care le consumi pot juca un rol important în sănătatea inimii.
Gustarea care te-ar putea ajuta să scazi nivelul colesterolului
Nucile sunt atât de benefice încât cercetările au descoperi că consumul a cel puțin o cană de nuci poate scădea colesterolul total și colesterolul LDL cu aproximativ 4%.
De ce este important să menținem un nivel de sănătos de colesterol? Nivelurile ridicate de colesterol LDL poate duce la acumularea plăcii în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
În schimb, HDL-ul ajută la eliminarea excesului de colesterol din sânge.
Pentru a înțelege mai bine de ce nucile sunt atât de remarcabile în lupta împotriva colesterolului ridicat, specialiștii au oferit mai multe explicații.
Cum îmbunătățesc nucile colesterolul
De zeci de ani, studiile au arătat că nucile pot promova un nivel sănătos de colesterol. Totul a început în 1993, când un studiu de referință de la Universitatea Loma Linda a pus pe hartă nucile și beneficiile acestora.
Din acel moment, sute de studii s-au extins și au confirmat beneficiile acestora. Nucile oferă proteine organismului, iar cercetările au arătat că proteinele din lapte por reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.
Un motiv poate fi faptul că proteinele vegetale tind să fie mais căzute în grăsimi saturate care cresc colesterolul. Chiar dacă aceste nuci conțin o cantitate suficientă de grăsime totală, doar 2 grame din acestea sunt grăsimi saturate, ceea ce le face o alegere excelentă.
Nucile sunt o sursă excelentă de fibre. Fibrele ajută la gestionarea și reducerea colesterolului, susțin specialiștii.
Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate sănătoase
Nucile sunt pline cu două tipuri de grăsimi politaturate sănătoase pentru inimă. Primul este acidul alfa-linoleic.
Această grasime polinesaturată joacă un rol critic în metabolismul lipidelor, ajutând la eliminarea colesterolului LDL din organism.
Face acest lcuru activând receptorii LDL ai celulelor noastre, încurajându-le să înghită și să elimine particulele de LDL din sânge.
Nu în ultimul rând, nucile sunt bogate în antioxidanți. Aceste buci gustoase sunt bogate în polifenoli, compuși vegetali buni pentru tine.
Polifenolii sunt antioxidanți care neutralizează radicalii liberi dăunători, reducând stresul oxidativ care poate deteriora celulele și țesuturile. Prin combaterea inflamației, un factor cheie al multor afecțiuni cronice, polifenolii ajută la promovarea unei mai bune funcții generale a inimii.
Cum poți include nucile în dietat ta
Alge nucile pentru micul dejun. Pentru a-ți începe ziua cu fibre și antioxidanți,, presară o mână de nuci tocate peste terciul tău de ovă.
Pune nucile într-o punguță vidată și ia-le cu tine în următoarea călătorie. Nucile pot fi o gustare perfectă pentru zilele în care ești pe grabă.
Nucile pot fi incluse în rețete de salate, dar și în deserturi sănătate. Indiferent de felul în care alegi să le consumi, cel mai important lucru este să te asiguri că ai o dietă echilibrată și sănătoasă.