Reclamă

Gustări sărace în calorii, dar bogate în proteine. Specialiștii recomandă să le incluzi în dieta zilnică

Dacă îți dorești să ai o siluetă perfectă atunci s-ar putea să te intereseze aceste gustări sărace în calorii, dar bogate în proteine. Specialiștii recomandă să le incluzi în dieta zilnică pentru a avea un organism sănătos și puternic pe termen lung.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 februarie 2024, 6:12

Gustările bogate în proteine, dar sărace în calorii, sunt o opțiune minunată pentru perioadele în care te afli la dietă și îți dorești să mănânci ceva sănătos între mese. Gustările bogate în proteine te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări sărace în calorii, dar bogate în proteine

Gustările nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Chiar dacă îți numeri caloriile întreaga zi și încerci să controlezi porțiile de mâncare, uneori pofta de mâncare poate apărea în cele mai neașteptate momente.

Pentru că nu poate fi controlată întotdeauna, pofta de mâncare ar trebui potolită cu niște gustări sănătoase.

Alimentele bogate în proteine te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai mult, consumul de proteine poate ajuta la repararea țesutului muscular și la creșterea masei musculare. Totodată, proteinele pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Reclamă

Ouă fierte

Ouăle fierte conține doar 85 de calorii. Acestea sunt bogate în proteine și au o mulțime de beneficii pentru organism.

Mai mult, ouăle sunt bogate în vitamine, minerale și ajută la creșterea masei musculare. Cel mai important lucru este faptul că sunt sărace în calorii.

Reclamă

Cottage cheese

Brânza cottage are o mulțime de beneficii pentru sănătate. 40 de grame de brânză conțin 100 de calorii. Această gustare este cremoasă și satisfăcătoare. Mai mult, îți vei satisface și necesarul de calciu prin consumul său în mod regulat.

Te va ajuta să ai energie pentru o perioadă mai lungă de timp și să ai un randament mult mai bun în viața de zi cu zi.

Iaurt grecesc

O cană de iaurt grecesc poate avea 100 de calorii. Acesta este versatil și poate fi consumat într-o mulțime de variante. În plus, iaurtul grecesc poate promova buna sănătate a sistemului digestiv. Este ideal pentru a fi consumat la micul dejun, dar și între mese.

Pentru a te bucura de beneficiile sale, specialiștii recomandă să combini iaurtul grecesc cu afinele. Acestea din urmă sunt bogate în antioxidanți.

Edamame

O cană de edamama are 100 de calorii, spun specialiștii de la Health Shots.com. Acesta sunt bogate în proteine, fibre și antioxidanți.

Edamamele conțin și acizi grași esențiali pentru organism. Deși nu sunt foarte populare printre români, acestea încep să fie folosite din ce în ce mai des și de gospodinele noastre.

Migdale

O cană plină cu migdale va avea 160 de calorii. Migdalele sunt o gustare crocantă și satisfăcătoare, bogată în proteine, grăsimi sănătoase și antioxidanți, promovând starea generală de bine. În plus, sunt ușor de transportat și le poți avea mereu cu tine pentru a-ți satisface pofta de mâncare.

Tonul

Tonul este bogat în proteine, dar mai ales în acizi grași omega-3. Studiile au arătat faptul că tonul promovează sănătatea inimii și funcția cognitivă. Este un ingredient versatil care poate fi inclus într-o mulțime de rețete sănătoase.

Care este cel mai bun moment în care poți lua o gustare

Cel mai bun moment pentru a lua gustări bogate în proteine este de obicei între mese sau după un antrenament pentru a sprijini recuperarea musculară.

Este important să acorzi atenție dimensiunilor porțiilor și să alegi gustări echilibrate în carbohidrați, grăsimi și fibre.

Nu în ultimul rând, specialiștii reamintesc cât de important este să rămâi hidratată și să îți asculți corpul pentru a evita consumul în exces al alimentelor. O varietate de surse de proteine te va ajuta să ai o nutriție optimă și sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×