Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Periuța ta de dinți este un instrument de bază în lupta împotriva bacteriilor care provoacă boli ale gingiilor, cariilor dentare și respirației urât mirositoare. Din acest motiv este important să acorzi atenție celor mai frecvente recomandări pentru periuța de dinți.

Publicat: 18 mai 2021, 12:36
Periuța ta de dinți este un instrument de bază în lupta împotriva bacteriilor / Shutterstock

Producătorii de periuțe de dinți și medicii stomatologi recomandă înlocuirea acesteia la fiecare trei-patru luni. Ar trebui să respecți această sugestie dacă utilizezi periuța câte două minute, de două ori pe zi. În unele cazuri, este posibil să dorești să înlocuiești periuța de dinți mai repede de atât. În cazul în care te speli mai des de două ori pe zi, periuța de dinți se poate deteriora mai rapid.

După folosirea periuței de dinți vreme de trei luni firele acesteia își pierd capacitatea de curățare. Acestea pot cădea sau își pot schimba forma. Atunci când se întâmplă acest lucru, periuța ta nu mai are aceeași performanță. Firele îndoite ale periuței nu ating efectiv zonele dintre dinți și de-a lungul liniei gingiei.

De asemenea, cu cât periuța este folosită pentru mai mult timp, cu atât crește numărul bacteriilor de pe ea. Poate nu te-ai gândi până acum, dar dacă împarți pasta de dinți cu alte persoane, germeni tăi și ai colocatarilor tăi se pot transfera în tubul de pastă de dinți atunci când pui pastă de dinți direct pe periuță.

Așa că, dacă unul dintre voi a fost bolnav, ar fi o idee bună să înlocuiești periuțele de dinți ale tuturor celor cu care locuiești. Infecțiile virale și bacteriene reprezintă un motiv bun pentru a-ți schimba vechea periuță de dinți cu una nouă, recomandă specialiștii.

Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Dacă periuța de dinți este depozitată într-un recipient cu alte periuțe de dinți, nu permite capetelor acestora să se atingă între ele. Germenii unei răceli pot supraviețui pe o periuță de dinți până la trei zile. Dacă îți păstrezi periuța de dinți alături de restul periuțelor de dinți ale familiei, poți transmite germeni.

După periaj, clătește întotdeauna periuța de dinți cu apă. Nu încerca să „igienizezi” periuța cu un dezinfectant, apă de gură sau apă fierbinte. În acest mod poți răspândi de fapt germeni.

Nu ai nevoie să pui un capac periuței. Din cauza umidității, numărul bacteriilor de pe periuța ta poate crește. Ea trebuie lăsată să se usuce la aer, sugerează Healthline.

Ar fi o idee bună să îți păstrezi periuța de dinți puțin mai departe de vasul de toaletă. Particulele fine de apă de toaletă sunt pulverizate în aer de fiecare dată când tragi apa.

Știi deja, dar o să repetăm. Nu trebuie să îți împarți periuța de dinți cu alte persoane. Nici măcar cu partenerul.

Capetele unei periuțe electrice pot avea instrucțiuni specifice pentru înlocuire. Urmează instrucțiunile producătorului atunci când vine vorba de înlocuirea capătului unei periuțe de dinți electrice. Periuțele de dinți vibrează și se rotesc rapid. Frecarea poate uza părul de nailon. Prin urmare, este posibil să remarci semne de uzură înainte de termenul recomandat de trei luni.

Acum că ai aflat cum să ai grijă de periuța ta de dinți, implicit de dantura ta, vezi ce trucuri de make-up poți folosi pentru dinți mai albi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI