Sezonul cald aduce cu sine rețete savuroase de înghețată, dar și de băuturi răcoritoare. Ne-am venit să-ți venim în ajutor cu o băutură care poate fi transformată cu uțurință într-una delicioasă și sănătoasă. Sigur și tu te-ai gândit că poți înlocui zahărul cu mierea, însă nutriționiștii îți vin în ajutor cu o nouă variantă.
Ingredientul care îndulcește rapid rețeta de Ice Tea
Vara este sezonului ceaiului c gheață. Rețetele de Ice Tea sunt extrem de populare în această perioadă a anului. Atunci când vine vremea caldă, orice persoană își dorește să se răcorească cu o băutură savuroasă și rece. Indiferent dacă preferi ceaiul cu gheață cu o dulceață copleșitoare sau adori o infuzie cu fructe și puțină miere, șansele sunt că și tu îndulcești această băutură cu zahăr.
Nutriționiștii îți propun o alternativă mai sănătoasă. Atunci când ai nevoie de puțin dulceață în băutura ta, poți încerca să renunți la zahărul alb rafinat.
Zahărul alb este modalitatea cea mai simplă și rapidă de a îndulci orice preparat. Însă de multe ori acesta poate avea efecte negative asupra organismului. Pe lângă faptul că poți lua în greutate, zahărul din băuturile tale ar putea duce în timp și la apariția problemelor de sănăta.
Dacă vrei să-ți duci ceaiul cu gheață la următorul nivel, specialiștii recomandă să-l îndulcești cu puțin suc ananas sau portocală. În felul acesta, băutura ta va fi mult mai dulce și va avea un gust tropical. Poți adăuga, de asemenea, câteva frunze mentă sau crenguțe de rozmarin pentru un plus de savoare.
Astfel, băutura ta se va transforma dintr-un ceia banal, într-o limonadă răcoritoare. O altă modalitate eficientă de a îndulci rețeta de Ice Tea este să adaugi în aceasta puțin sirop de agave, spun specialiștii în bucătărie.
Este o alternativă mult mai eficientă și mai sănătoasă decât folosirea de zahăr.