Una dintre cele mai rapide și mai sățioase mese este consituită din piure. Acesta poate fi servit simplu sau poate fi preparat drept garnitură, pentru alte feluri de mâncare. Poți servi o porție de piure cu ficăței sau poți să-l savurezi cu un sos special.
Ingredientul care schimbă gustul piureului
Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate de la noi din țară. Orice gospodină a gătit la un moment dat o porție din acest preparat. Deși pare că este ușor de gătit, rețeta clasică poate fi transformată imediat dacă adaugi în ea un ingredient special.
Pentru a ieși un preparat delicios, tot ce trebuie să faci este să-i adaugi puțin parmezan. Piureul tău va avea un gust mult mai bun dacă în timp ce este pregătit vei adăuga puțin parmezan sau puțină brânză de oaie. Un piure excelent trebuie să fie cremos și dens.
Acesta trebuie gătit folosind, lapte, unt și cartofi bine fierți în prealabil. Pentru un gust savuros și nu, poți reinventa rețeta clasică folosind ingredientul secret: parmezanul.
Acesta trebuie adăugat când piureul este aproape gata și este încă fierbinte. În felul acesta el se va topi rapid și se va omogeniza cu restul compoziției delicioase.
Cum prepari rețeta clasică de piure
Rețeta clasică de piure de cartofi este foarte simplu de pregătit. Această garnitură minunată poate fi servită alături de o friptură delicioasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține un preparat genial. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui puțin imaginația la muncă.
Descoperă în cele ce urmează cum poți prepara chiar tu acasă un delicios piure de cartofi.
Pentru început trebuie să aduci pe masa de lucru ingredientele. Vei avea nevoie de:
- 1 kg de cartofi
- apă
- sare
- 75-80 gr de unt
- 200 ml de lapte fierbinte
- 1-2 linguri de smântână
- piper proaspăt măcinat
- 100 gr parmezan ras
- verdeață pentru decor
Începe prin curățarea cartofilor și tăierea acestora în cuburi mai. Mai apoi trebuie puși într-o oală și turnată apă peste ei pentru a fierbe. Oala trebuie să fiarbă la foc mediu, până se formează spumă. În paralele pune și laptele la fiert în alt vas.
După ce cartofii au fiert poți scurge apa din aceștia. Mai apoi pasează cartofii cu un dispozitiv special, apoi adaugă untul tăiat în cuburi și laptele fierbinte. Amestecă totul cu o spatulă și omogenizeaza cu atenție. Pentru mai mult cremozitate adaugă și 1-2 linguri de smântână.
Înainte ca piureul să înceapă să se răcească, adaugă în acesta și parmezanul ras. La final potrivește gustul cu puțină sare și piper. Tot ce trebuie să faci mai departe este să amesteci până ce parmezanul este omogenizat cu restul ingredientelor.
Poți să decorezi piureul delicios cu verdețuri și să-l servești alături de o friptură suculentă. Familia ta se va bucura de această ouă rețetă de piure.