Șnițelele de pui sunt unul dintre cele mai populare preparate de pe mesele gospodinelor din întreaga țară. Sunt perfecte alături de o garnitură cu cartofi sau de o salată de vară. Șnițelele se pot prepara din carne de pui, vită sau porc, însă cele mai delicioase sunt cele de pui.
Ingredientul secret care face șnițelele de pui crocante și gustoase
Șnițelele de pui au un loc special în inimile oricăror persoane. Acestea sunt sățioase și foarte gustoase. Pentru a le face mai crocante la exterior, dar la fel de suculente în interior, atunci trebuie să folosești un ingredient special și să înlocuiești făina din compoziție.
Pentru a avea parte de cele mai bune șnitele de pui, atunci trebuie să fii atentă la indicațiile bucătarilor specialiști. Aceștia spun că trebuie să schimbi puțin rețeta clasică și să o adaptezi pentru a obține cele mai gustoase șnițele.
Rețeta clasică presupune o combinație simplă de făină, ou și pesmet, prin care carnea este trecută înainte de procesul de prăjire. Rezultatul este unul garantat, însă poți duce această rețetă la următorul nivel. Ingredientul secret care face șnițelele de pui crocante și gustoase este reprezentat de griș.
Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești făina cu grișul de grâu, iar șnițelele tale vor fi mult mai crocante la exterior, dar suficient de suculente la interior. Dacă îți dorești ca șnițelele tale să fie și mai crocante, atunci poți să folosești în loc de făină și griș câțiva fulgi de porumb murunțiți.
Fulgii de porumb trebuie mărunțiți foarte bine pentru a obține textura potrivită pentru șnițelele tale de pui. În continuare te invităm să descoperi și rețeta și modul de pregătire a celor mai bune șnițele de pui.
Cum prepari șnițelele de pui
Pentru pregătirea șnițelelor de pui vei avea nevoie de câteva ingrediente simple: