Fiecare gospodină iscusită ar trebui să cunoască acest secret pentru a avea cele mai bune rezultate în prepararea chiftelelor. Chiftelele pot fi consumate simple sau pot să însoțească garnituri delicioase de piure, legume trase la tigaie sau conopidă caramelizată.
Ingredientul secret care îți face chiftelele aurii și pufoase
Chiftelele se numără printre rețetele clasice din bucătăriile gospodinelor. Ele pot fi alăturate multor preparate și pot completa nenumărate rețete principale. De multe ori alegem să consumăm chiftelele simple, alături de un sos de usturoi sua un sos picant.
Dacă vrei să ai parte de cele mai bune rezultate, atunci trebuie să apelezi la ingredientul secret care te ajută să ai chiftele aurii și pufoase. Acest ingredient le oferă o textură specială și le face să fie mult mai gustoase și mai fragede. Tot procesul începe chiar înainte de a fi preparate.
Pentru a avea chiftele aurii și pufoase tot ce trebuie să faci este să le treci prin făină, ouă bătute și pesmet. Ingredientul secret pentru ca acestea să se rumenească perfect constă în folosirea pesmetului. Fiecare gospodină iscusit știe că pesmetul va face ca rumenirea să fie uniformă.
Înainte de a pune chiftelele trecute prin pesmet la prăjit trebuie să te asiguri că ai pus pe foc o tigaie cu ulei. Uleiul trebuie să fie foarte bine încins pentru ca rezultatul să fie unul garantat. Poți prepara chiftele din carne sau chiftele din legume.
Rezultatul final va fi la fel de încântător ochiului și papilelor gustative. Noi îți recomandăm rețeta de chiftele din legume cu multă verdeață. Fiind sezonul de vară, acestea sunt mult mai potrivite pentru o masă festivă.
Cum poți să prepari chiftele cu legume și multă verdeață
Pentru început vei avea nevoie de lista de ingrediente. Pentru reușita acestei rețete ai nevoie de:
- 2 cartofi mari
- un morcov
- un ardei gras
- 150 g porumb dulce
- o legătură de ceapă și una de pătrunjel
- mărar, după gust
- 5 căței de usturoi
- sare și piper
- 2 lingurițe de boia de ardei
- 200 gr de făină și 200 gr de pesmet
- ulei pentru prăjit
După ce ai adus pe masa de lucru toate ingredientele și ai spălat legumele, poți începe prin prepararea chiftelelor. Cartofii trebuie spălați și puși la fiert într-o oală cu suficientă apă cât să-i acopere. Mai apoi este recomandat să adaugi un vârf de sare. Lasă cartofii să fiarbă, iar între timp ocupă-te de celelalte ingrediente.
Curță morcovii și dă-i prin răzătoare, apoi adaugă-i peste cartofii fierți și lăsați la scurs în prealabil. Apoi scurge boabele de porumb din conservă și trece-le prin mașina de tocat sau mărunțește-le cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Ai mare grijă să nu transformi boabele de porumb în piure. Curăța la final ardeii și toacă-i în cuburi mici alături de ceapa berde pe care e recomandat să o toci mărunt. După pregătirea tuturor ingredientelor adaugă sare și piper după gust plus o lingură de făină în compoziție.
Omogenizează bine compoziția pentru chiftele, modelează-le, apoi trece-le prin ou, făină și pesmet. La final vei avea cele mai gustoase chiftele aurii și pufoase pe care să le servești alături de cei dragi.