Reclamă

Ingredientul secret care leagă dulceața mai repede. Gospodinele îl folosesc de fiecare dată

Sezonul de vară este ideal pentru a conserva fructele tale preferate. Poți să pregătești un borcan de dulceață, un borcan de gem sau chiar unul de compot. Bucătarii au dezvăluit ingredientul secret care leagă dulceața mai repede.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 august 2023, 6:11

Gospodinele folosesc acest ingredient pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. Dulceața poate fi preparată dintr-o mulțime de fructe și poate fi păstrată cu succes în cămară chiar și în perioada sezonului rece. Este consumată de foarte mulți dintre noi la micul dejun sau alături de deserturile noastre preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul secret care leagă dulceața mai repede

Deși are un gust delicios, dulceața necesită un proces îndelungat pentru a putea fi pregătită. În funcție de fructele pe care le alegi, rețeta ta va fi mai complicată sau mai simplă. Procesul de pregătire în prealabil al fructelor va fi și acesta determinat de alegerile pe care le vei face.

Dulceața poate fi pregătită din căpșuni, vișine, zmeură, caise, chiar și din afine. Aceasta este delicioasă alături de o porție de clătite sau servită la micul dejun pe o felie de pâine prăjită. Pentru ca dulceața să fie una de calitate, gospodinele trebuie să se asigure că au ales cele mai bune ingrediente.

Mai mult, acestea trebuie să folosească ingredientul secret care le va ajuta să lege dulceața mult mai repede. Dacă dulceața nu este pregătită cum trebuie, atunci aceasta poate să muncegăiască și să nu mai poată fi folosită ulterior.

Timpul de fierbere este și el la fel de important pentru a determina densitatea finală a preparatului tău. Gospodinele susțin că determinarea consistenței dulceții se face foarte ușor. Pentru a vedea dacă se leagă bine, trebuie să ții cont de cantitatea de pectină din fructe. Pectina este o polizaharidă naturală care conferă rețetelor de dulceață consistență gelatinoasă.

Reclamă

Totuși, nu toate fructele au o cantitate necesară de pectină. La fructele cu un conținut mai scăzut de pectină va fi nevoie să adaugi pectină din supermarket pentru a te asigura că dulceața ta are consistența pe care ai vrut-o de la început.

Cum prepari o dulceață delicioasă fără zahăr

Rețetele de dulceață pot fi pregătite și fără prea mult zahăr. În continuare îți oferim o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr. Vei avea nevoie de:

Reclamă
  • 1 kg căpșuni
  • 500 gt de îndulcitori naturali cu gelifiant
  • 150 de ml de apă

Pregătește fructele în prealabil. Spală-le bine, apoi asigură-te că le-ai îndepărtat frunzulițele și codițele. Căpșunile de dimensiuni mari ar fi bine să le tai în jumătăți. Pune fructele într-o cratiță și lasă-le acolo alături de îndulcitorul cu gelifiant.

Agită cratița din când în când pentru ca îndulcitorul să pătrundă printre căpșuni. Așază cratița pe flacara aragazului la intensitate mică spre medie. Lasă toată compoziția să fiarbă pentru 7-8 minute. Căpșunile au o cantitate suficientă de pectină, așa că nu vei avea nevoie să adaugi mai multă în plus.

Înlătură treptat spuma care se formează de la fierbere și lasă totul la foc mic până ce capătă consistența dorită. Dulceața fierbinte trebuie pusă în borcane sterilizate și închise ermetic. La final trebuie să acoperi borcanele cu o pătură groasă și să le lași să se răcească lent. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×