Nu ai nevoie decât de două ingrediente pentru acest delicios sos cremos. Însă, ai nevoie de timp și răbdare pentru că se prepară prin fierbere îndelungată.
Rezultatul final va merita incontestabil așteptarea. Te vei bucura de un sos cremos și frumos colorat, precum caramelul, dar și de un gust delicios și irezistibil.
Lista de ingrediente și metoda de preparare sunt asemănătoare cu prepararea clasicului lapte condensat. Diferențele constau în cantitatea mai mare de zahăr și timpul mai îndelungat de fierbere.
Descoperă aici și rețeta pentru lapte condensat preparat în casă. În continuare poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru dulceața de lapte.
Dulce de leche – Ingrediente
- 1 800 ml de lapte proaspăt cu minim 3,5% grăsime
- 1 500 gr de zahăr
- un praf de sare.
Dulceață de lapte – Mod de preparare
Pentru reușita deplină a rețetei, este important să optezi pentru un lapte calitativ, cu minim 3,5 % grăsime. Foarte bun ar fi laptele proaspăt, achiziționat direct de la fermieri. Nu este recomandat laptele pasteurizat și nici laptele UHT, deoarece aceste două tipuri de lapte sunt deja supuse unor procese termice înainte de îmbuteliere.
Ca tip de zahăr, poți folosi zahărul alb, clasic, sau zahărul brut. Acesta din urmă va oferi sosului o culoare mai închisă. Descoperă și rețeta pentru sos caramel sărat.