Reclamă

Ingredientul secret pentru un piure cremos. Gospodinele recomandă să renunți la lapte

Gospodinele recomandă să renunți la folosirea laptelui dacă îți dorești o rețetă de piure delicioasă. Acestea au dezvăluit care este ingredientul secret pentru un piure cremos. Rețea aceasta este simplă, rapidă și declioasă.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 august 2023, 6:32

Rețeta de piure de cartofi este una dintre cele mai îndrăgite de gospodinele de la noi din țară. Aceasta se prepară rapid, din puține ingrediente. Nu ai nevoie de o experiență vastă în bucătărie pentru a reuși să prepari rețeta clasică de piure de cartofi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientul secret pentru un piure cremos

Piureul de cartofi rămâne și astăzi una dintre cele mai rapide și gustoase rețete. Este ideal drept garnitură pentru o friptură suculentă, dar și pentru un pește bine gătit. Cartofii zdrobiți, preparați sub formă de piure, au fost întotdeauna gustoși.

În plus, este un preparat bogat în carbohidrați și oferă rapid senzația de sațietate. Piureul are o mulțime de variante, fiecare rețetă fiind diferită de la o regiune la alta.

Unele gospodine folosesc brânză, un sau lapte pentru a face preparatul să fie mult mai gustos și mai cremos. Totul depinde de preferințele fiecărei persoane, însă gospodinele susțin că există un ingrediente secret care va schimba complet rețeta clasică de piure.

Pentru a avea un piure cremos și dens, gospodinele recomandă să înlocuiești laptele cu smântâna lichidă, care are o cantitate mai mare de grăsime. În felul acesta preparatul tău va avea un aspect spectaculos și un gust delicios.

Reclamă

Consistența va rămâne una la fel de plăcută ca în rețeta clasică, în care ai fi folosit lapte. Mai mult, gustul piureului tău va fi complet transformat dacă alegi să adaugi acest ingredient simplu. Pentru că ne dorim să prepari cele mai bun rețete, în continuare poți să găsești rețeta celui mai bun piure de cartofi.

Cum prepari rețeta de piure de cartofi

Pentru pregătirea rețetei clasice vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Reclamă
  • 1 kg cartofi albi
  • apă
  • sare și piper
  • 80 gr de unt
  • 200 ml smântână lichidă
  • verdeață pentru decor

Începe prin curățarea cartofilor și spălarea acestora. După ce ai terminat acest proces, tot ce trebuie să faci este să tai cartofii în cuburi mari și să-i pui într-o oală în care să pui apă peste ei. Lasă oala pe foc mediu până ce începe să fiarbă apa și să formeze spumă deasupra.

Cu o spumieră poți îndepărta treptat spumă formată. Adaugă în apa fierbinte și o linguriță de sare și amestecă până ce aceasta se dizolvă.

Lasă cartofii să fiarbă până ce încep să se sfărâme. Scurge apa în exces și pasează cartofii cu un dispozitiv special. În tot acest timp poți adaugă untul și smântâna lichidă. Amestecă bine toată compoziția până se omogenizeaza, apoi potrivește gustul cu sare și piper.

La final, poți adăuga și puțină verdeață pentru decor. Rețeta ta va arăta spectaculos și va fi gata pentru servire.

Piureul delicios de cartofi poate fi folosit drept garnitură alături de o friptură delicioasă, dar și lângă o salată de vară. Rețeta este versatilă, rapidă și îndrăgită de gospodinele de la noi din țară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×