Este de la sine înțeles că atunci când abia apar cartofii noi sunt mult mai bogați în nuțrienți și vitamine decât după maturare. Chiar și coaja cartofilor noi este bogată în proprietăți benefice asupra organismului.
Specialiștii în nutriție ne asigură că aceasta conține peste 50 de fitonutrienți cu multiple beneficii asupra sănătății. Unul dintre acestea este protejarea sistemului cardiovascular și a inimii.
Vitaminele din complexul B sunt și acestea prezente în coaja cartofilor noi. Acestea sunt cunoscute cu un deosebit rol în protejarea pereților arterelor, dar și în scăderea tensiunii arteriale.
Așadar, ai toate motivele să incluzi cartofii noi în alimentația ta zilnică. Începe cu una dintre cele mai simple rețete pe care ți-o oferim mai jos detaliată.
Cartofi noi cu unt și mărar – Ingrediente
- 800 gr de cartofi noi
- apă și sare pentru fierberea lor
- 1 crenguță de rozmarin
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- 100 gr de unt gras
- piper proaspăt măcinat.
Rețeta cartofilor cu unt și mărar – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cartofilor. Aceștia nu necesită curățare, dar necesită o atentă spălare folosind un burete de vase cu partea abrazivă. Nu este necesar să-i freci cu buretele în exces pentru a nu risca să le îndepărtezi coaja. După ce ai terminat de pregătit cartofii, lasă-i puțin în apă rece pentru a nu oxida și pregătește celelalte ingrediente.
Descoperă și o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin.