Reclamă

Cartofi noi cu unt și mărar. Cea mai simplă garnitură pentru o masă delicioasă

Te ispitesc cartofii noi pe tarabele din piață, dar nu ai idee cum să-i prepari în cel mai simplu mod? Îți recomandăm să încerci rețeta de cartofi noi cu unt și mărar, care poate fi cea mai simplă garnitură pe bază de cartofi.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 mai 2023, 6:39 / Actualizat: 26 mai 2023, 9:57

Este de la sine înțeles că atunci când abia apar cartofii noi sunt mult mai bogați în nuțrienți și vitamine decât după maturare. Chiar și coaja cartofilor noi este bogată în proprietăți benefice asupra organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialiștii în nutriție ne asigură că aceasta conține peste 50 de fitonutrienți cu multiple beneficii asupra sănătății. Unul dintre acestea este protejarea sistemului cardiovascular și a inimii.

Vitaminele din complexul B sunt și acestea prezente în coaja cartofilor noi. Acestea sunt cunoscute cu un deosebit rol în protejarea pereților arterelor, dar și în scăderea tensiunii arteriale.

Așadar, ai toate motivele să incluzi cartofii noi în alimentația ta zilnică. Începe cu una dintre cele mai simple rețete pe care ți-o oferim mai jos detaliată.

Cartofi noi cu unt și mărar – Ingrediente

  • 800 gr de cartofi noi
  • apă și sare pentru fierberea lor
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • 100 gr de unt gras
  • piper proaspăt măcinat.
Reclamă

Rețeta cartofilor cu unt și mărar – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cartofilor. Aceștia nu necesită curățare, dar necesită o atentă spălare folosind un burete de vase cu partea abrazivă. Nu este necesar să-i freci cu buretele în exces pentru a nu risca să le îndepărtezi coaja. După ce ai terminat de pregătit cartofii, lasă-i puțin în apă rece pentru a nu oxida și pregătește celelalte ingrediente.

Descoperă și o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin.

Reclamă

Cum prepari cartofi noi cu unt și mărar

Aprinde aragazul la intensitate medie și pregătește o oală în care adaugi cei trei căței de usturoi decojiți și ușor striviți. Adaugă și crenguța de rozmarin, apoi cartofii. Toarnă apă rece peste ei, până când sunt bine acoperiți.

Așază oala cu cartofii pe flacăra aragazului și lasă-i să fiarbă până când apa atinge punctul de fierbere, Adaugă o linguriță de sare grunjoasă și amestecă ușor cu o spatulă pentru a se dizolva sarea.

Fierbe cartofii noi cu condimentele pentru aproximativ 30 de minute sau până când se pătrund la testul cu furculița. Dacă alegi cartofi de dimensiuni aproximativ egale, aceștia se vor pătrunde în același timp.

Transferă cartofii fierți într-un bol încăpător sau într-o cratiță cu capac. Adăugă peste ei untul și așază capacul peste cratiță. Rotește ușor cratița ținând și capacul deasupra ei pentru a se topi untul și a unge cartofii pe toate părțile.

Cartofi fierți în oală cu o bucată de unt
Untul se va topi și va glazura cartofii pe toate părțile / Shutterstock

Spală mărarul verde, toacă-l mărunt și presară-l deasupra cartofilor. Rotește din nou cratița pentru a pătrunde mărarul printre cartofi. Dacă nu îți place mărarul poți folosi pătrunjel verde, tocat mărunt. În plus, mai poți adăuga și 1-2 căței de usturoi răzuiți și piper proaspăt măcinat, dacă adori gustul picant.

Poți servi delicioșii cartofi noi cu unt și mărar calzi, ca și garnitură la orice friptură. Îi mai poți servi și cu puțină smântână sau un sos de iaurt.

Cartofi noi cu unt și mărar în bol maro cu furculiță de lemn, alături de un bol cu smântână, mărar și pătrunjel verde, pe un ștergar rustic
Cartofii cu unt și mărar pot și serviți și cu smântână / Profimedia Images

Dar sunt gustoși și simpli, alături de o salată verde, sau o salată de crudități. Îți oferim pentru inspirație și o rețetă de salată Coleslaw. Este o rețetă din varză albă cu dressing cremos, foarte gustoasă și cu efect răcoritor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×