Reclamă

Cartofi noi cu unt și mărar. Cea mai simplă garnitură pentru o masă delicioasă

Te ispitesc cartofii noi pe tarabele din piață, dar nu ai idee cum să-i prepari în cel mai simplu mod? Îți recomandăm să încerci rețeta de cartofi noi cu unt și mărar, care poate fi cea mai simplă garnitură pe bază de cartofi.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 mai 2023, 6:39 / Actualizat: 26 mai 2023, 9:57

Este de la sine înțeles că atunci când abia apar cartofii noi sunt mult mai bogați în nuțrienți și vitamine decât după maturare. Chiar și coaja cartofilor noi este bogată în proprietăți benefice asupra organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialiștii în nutriție ne asigură că aceasta conține peste 50 de fitonutrienți cu multiple beneficii asupra sănătății. Unul dintre acestea este protejarea sistemului cardiovascular și a inimii.

Vitaminele din complexul B sunt și acestea prezente în coaja cartofilor noi. Acestea sunt cunoscute cu un deosebit rol în protejarea pereților arterelor, dar și în scăderea tensiunii arteriale.

Așadar, ai toate motivele să incluzi cartofii noi în alimentația ta zilnică. Începe cu una dintre cele mai simple rețete pe care ți-o oferim mai jos detaliată.

Cartofi noi cu unt și mărar – Ingrediente

  • 800 gr de cartofi noi
  • apă și sare pentru fierberea lor
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • 100 gr de unt gras
  • piper proaspăt măcinat.
Reclamă

Rețeta cartofilor cu unt și mărar – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cartofilor. Aceștia nu necesită curățare, dar necesită o atentă spălare folosind un burete de vase cu partea abrazivă. Nu este necesar să-i freci cu buretele în exces pentru a nu risca să le îndepărtezi coaja. După ce ai terminat de pregătit cartofii, lasă-i puțin în apă rece pentru a nu oxida și pregătește celelalte ingrediente.

Descoperă și o rețetă de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin.

Reclamă

Cum prepari cartofi noi cu unt și mărar

Aprinde aragazul la intensitate medie și pregătește o oală în care adaugi cei trei căței de usturoi decojiți și ușor striviți. Adaugă și crenguța de rozmarin, apoi cartofii. Toarnă apă rece peste ei, până când sunt bine acoperiți.

Așază oala cu cartofii pe flacăra aragazului și lasă-i să fiarbă până când apa atinge punctul de fierbere, Adaugă o linguriță de sare grunjoasă și amestecă ușor cu o spatulă pentru a se dizolva sarea.

Fierbe cartofii noi cu condimentele pentru aproximativ 30 de minute sau până când se pătrund la testul cu furculița. Dacă alegi cartofi de dimensiuni aproximativ egale, aceștia se vor pătrunde în același timp.

Transferă cartofii fierți într-un bol încăpător sau într-o cratiță cu capac. Adăugă peste ei untul și așază capacul peste cratiță. Rotește ușor cratița ținând și capacul deasupra ei pentru a se topi untul și a unge cartofii pe toate părțile.

Cartofi fierți în oală cu o bucată de unt
Untul se va topi și va glazura cartofii pe toate părțile / Shutterstock

Spală mărarul verde, toacă-l mărunt și presară-l deasupra cartofilor. Rotește din nou cratița pentru a pătrunde mărarul printre cartofi. Dacă nu îți place mărarul poți folosi pătrunjel verde, tocat mărunt. În plus, mai poți adăuga și 1-2 căței de usturoi răzuiți și piper proaspăt măcinat, dacă adori gustul picant.

Poți servi delicioșii cartofi noi cu unt și mărar calzi, ca și garnitură la orice friptură. Îi mai poți servi și cu puțină smântână sau un sos de iaurt.

Cartofi noi cu unt și mărar în bol maro cu furculiță de lemn, alături de un bol cu smântână, mărar și pătrunjel verde, pe un ștergar rustic
Cartofii cu unt și mărar pot și serviți și cu smântână / Profimedia Images

Dar sunt gustoși și simpli, alături de o salată verde, sau o salată de crudități. Îți oferim pentru inspirație și o rețetă de salată Coleslaw. Este o rețetă din varză albă cu dressing cremos, foarte gustoasă și cu efect răcoritor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×