Reclamă

Întrebări pe care femeile peste 40 de ani le pun medicilor ginecologi. Cele mai frecvente au fost dezvăluite chiar de specialiști

Corpul nostru se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă și trece printr-o mulțime de transformări. Menopauza reprezintă un subiect încă dificil pentru multe femei, însă experții sunt aici pentru a oferi câteva răspunsuri. Descoperă și tu principalele întrebări pe care femeile peste 40 de ani le pun medicilor ginecologi.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 iulie 2024, 5:29

Dacă vrei să ai un stil de viață sănătos, atunci trebuie să iei deciziile potrivite pentru corpul tău. Sfatul medicului specialist este crucial în astfel de etape. Femeile din această grupă de vârstă se confruntă cu noi provocări de sănătate și uneori se pot simți descurajate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întrebări pe care femeile peste 40 de ani le pun medicilor ginecologi

Menopauza este adesea privită ca un subiect tabu. Cu toate acestea, medicii specialiști spun că aceasta nu ar trebui ignorată. Întrebările potrivite le pot ajuta pe femei să treacă mult mai ușor prin această etapă a vieții. Un medic specialist din Marea Britanie a întocmit un top cu cele mai comune întrebări pe care femeile care au peste 40 de ani le pun medicilor ginecologi.

Sunt expusă riscului de boli de inimă

Femeile au o șansă cu 50% mai mare de a avea un atac de cord diagnosticat greșit după vârsta de 40 de ani, spun specialiștii.

Asociația Americană a Inimii a identificat menopauza ca un factor de risc individual pentru declanșarea bolilor de inimă.

Reclamă

Studiile arată că menopauza poate reprezenta un factor de risc când vine vorba de bolile de inimă. Femeile trebuie să discute cu medicii lor despre riscurile individuale pe baza acestor informații.

Ce tipuri de exerciții îmi vor menține sănătatea inimii și a creierului

Pentru adulții cu vârstă de până la 65 de ani, experții recomandă efectuarea a 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână.

Reclamă

Exercițiile ar trebui să combine antrenamentele aerobice moderate cu sesiunile de antrenamente de forță. Femeile care au peste 40 de ani ar trebui să fie atente la antrenamentele cu greutăți.

Experții spun că există o mulțime de dovezi care atestă beneficiile acestor exerciții cu greutăți. Antrenamentele trebuie ajustate în funcție de nevoile fiecărei persoane, spun specialiștii de la New York Post.

Menopauza mi-ar putea afecta densitatea osoasă

Până la vârsta de 40 de ani, majoritatea femeilor au atins deja densitatea osoasă maximă, deoarece aceasta începe să scadă în anii din jurul menopauzei.

Specialiștii spun că anumite medicamente eliberate fără prescripție medicală pot contribui și ele a pierderea densității osoase. Alimentația trebuie urmărită cu atenție în această perioadă a vieții.

Ce suplimente sunt eficiente în perioada menopauzei

Cu atât de multe suplimente pe piață, poate fi dificil să determini ce anume este esențial pentru organism atunci când ești la menopauză.

Specialiștii spun că vitamina D și magneziul nu ar trebui să lipsească din alimentația unei femei care a intrat la menopauză. Vitamina D va ajuta la îmbunătățirea sănătății sistemului osos.

Magneziul este, de asemenea, important datorită impactului său asupra sănătății oaselor, inimii și echilibrului hormonal.

Când se instalează premenopauza sau menopauza

Unele femei consideră că sunt „prea tinere” pentru a intra în următoarea fază a vieții. Specialiștii spun că menopauza se poate întâmpla oricând între 45 și 55 de ani, dar uneori poate apărea la o vârstă și mai tânără.

Pentru femeile care intră la menopauză între 40 și 45 de ani, specialiștii spun că sunt diagnosticate cu menopauză precoce. După vârsta de 55 de ani este considerată menopauză târzie, spun cei de la Healthline.com.

Câte proteine ar trebui să consum zilnic

Cerințele nutriționale se pot schimba pentru femeile care intră la menopauză. O regulă generală este că femeile în vârstă de 40 de ani ar trebui să consume aproximativ 0.8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală.

Alimentele bogate în proteine nu ar trebui să lipsească din dieta unei femei aflate la menopauză. Nu în ultimul rând, femeile care au intrat la menopauză sunt sfătuite să ia legătura cu medicul lor specialist pentru a-și răspunde tuturor curiozităților legate de această etapă naturală a vieții.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×