Reclamă

Motivul pentru care poți lua kilograme în plus atunci când ești la menopauză. Un specialist a explicat ce se întâmplă

În mod obișnuit, apar modificări în organism la menopauză, cu o creștere în greutate de 1,5 kg pe an, pe măsură ce aceasta se instalează. Creșterea în greutate poate începe cu șapte până la zece ani înainte de apariția menopauzei, care are loc la vârsta de 51 de ani, în medie. Află mai multe despre motivul pentru care poți lua kilograme în plus atunci când ești la menopauză.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 21 aprilie 2024, 8:12

Schimbările de estrogen din timpul perimenopauzei încetinesc metabolismul, iar grăsimea se redistribuie în regiunea burții, astfel că menținerea unui stil de viață activ este esențială. Află ce modificări apar în organism la menopauză, potrivit specialiștilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care poți lua kilograme în plus atunci când ești la menopauză

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, au loc mai multe modificări ale organismului, cu atât mai mult la menopauză. Fluctuația hormonilor în timpul menopauzei nu declanșează doar modificări ale metabolismului, ci apar și schimbări de dispoziție.

Te poți simți mai iracibilă, anxioasă sau deprimată. Dacă metabolismul tău încetinește și ai mai puțină energie pentru a face exerciții fizice, asta va duce la creșterea în greutate. Așa că trebuie să fii atentă la dieta ta zilnică și să faci mai mult sport.

„Pierzi tonusul muscular pe măsură ce înaintezi în vârstă, iar acest lucru se accelerează la menopauză și este înlocuit cu țesut adipos. O mare parte din această grăsime sfârșește prin a se depozita în zona mediană.”, a declarat medicul Monica Christmas, citată de People.

Cel mai important este să privești lucrurile din perspectiva sănătății și să ai grijă de tine în fiecare zi. Fă ceva ce îți face plăcere, acordă zece minute pe zi pentru exercițiile fizice. Important este să alegi activități care să te mentină activă și pe care să le faci cu plăcere, în mod constant.

Reclamă

Creșterea în greutate nu se întâmplă la nesfârșit. De obicei, este vorba de câțiva ani chiar înainte de oprirea menstruației și de câțiva ani după, apoi se stabilizează. Nu continuă să crească progresiv. Iar să te compari cu femeile de 25 de ani, nu este o soluție, deoarece îți vei provoca un stres suplimentar inutil.

Ce este și cum ajută terapia de substituție hormonală

Terapia de substituție hormonala nu trebuie să fie prescrisă pentru pierderea în greutate, pentru că nu funcționează în acest scop. Dar dacă ai bufeuri debilitante, transpirații nocturne, astfel încât nu te simți odihnită, nu vei avea energie pentru a face exerciții fizice.

Reclamă

Ai grijă să te odihnești corespunzător și să dormi cel putin 7-8 ore pe noapte. Vei avea suficientă energie pentru execițiile fizice, iar substituția hormonală va deveni astfel un produs secundar. Solicită-i sfatul medicului tău și apelează la această soluție sub îndrumarea acestuia.

Medicamentele pentru slăbit pot reprezenta o soluție

Acestea pot fi potrivite dacă faci deja alegeri sănătoase în ceea ce privește stilul tău de viață și dacă sunt recomandate de medic. Dacă faci exerciții fizice în mod regulat, mănânci bine, dar încă nu ți-ai atins obiectivele. De asemenea, dacă ai alte probleme medicale, cum ar fi diabetul. Dar pe cele mai multe dintre aceste medicamente trebuie să le iei pentru totdeauna, altfel greutatea revine. Mai ales dacă nu ai schimbat nimic altceva în legătură cu stilul tău de viață.

Este important să ai grijă la detalii și să adopți un stil de viață echilibrat. Fă exerciții fizice, alege o dietă corespunzătoare și activități care să te binedispună zilnic. Astfel îți vei ține sub control fluctuațiile de greutate și te vei simți bine în pielea ta în fiecare zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×