Reclamă

Jada Pinkett Smith suferă de alopecie. Care sunt simptomele și ce a declarat soția lui Will Smith despre această afecțiune

Jada Pinkett Smith suferă de alopecie. Soția lui Will Smith se confruntă de mai mult timp cu căderea părului. Aceasta a recunoscut față de admiratorii să că tulburarea autoimună alopecia i-a provocat mai multe probleme de imagine. Aceasta a avut nevoie de mai mulți ani înainte de a fi confortabilă să vorbească despre acest subiect.

Publicat: 28 martie 2022, 13:44

Jada Pinkett Smith nu se mai ascunde de admiratorii săi de pe rețelele sociale. Vedeta a debutat prima dată cu părul complet ras în luna iulie a anului 2021. De atunci, aceasta a devenit tot mai încrezătoare în imaginea sa și a încercat să transmită un mesaj public tuturor celor care se confruntă cu această tulburare. În ciuda atitudinii sale optimiste, Jada a întâmpinat și multe critici. Actrița a devenit subiectul glumelor la cel mai recent eveniment la care a luat parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jada Pinkett Smith suferă de alopecie

În vârstă de 50 de ani, Pinkett Smith știe că este o femeie puternică și încrezătoare. În ciuda criticilor pe care le primește, ea nu se sfiește să le arate fanilor că suferă de alopecie. Vedeta a recunoscut public că suferă de alopecie care îi cauzează căderea părului. Prima dată când a povestit despre acest subiect a fost în anul 2018 în cadrul seriei Red Table Talk.  

Vezi mai multe imagini cu Jada Pinkett Smith în Galeria Foto!

”Multe persoane m-au întrebat de ce port turbane. Ei bine, nu am vorbit până acum despre acest subiect. Nu este ceva despre care poți să vorbești cu ușurință.”

Reclamă

Atunci când și-a dat seama că părul său începe să cadă, Jada spune că a fost ”terifiată” de ceea ce avea să urmeze. Actrița nu a știut de la început că suferă de o tulburare autoimună.

”Eram la duș într-o zi când am realizat că am mâinile pline de păr. M-am speriat și m-am întrebat o să chelesc? A fost unul din acele momente din viața mea în care eram șocată de spaima aceea. Acesta este motivul pentru care mi-am tăiat părul și voi continua să-l tai.”

Vedeta a decis să-și radă complet părul în luna iulie a anului trecut. Jada Pinkett Smith care suferă de alopecie a declarat că fiica sa, Willow Smith, a fost cea care a inspirat-o să ia această decizie și i-a dat puterea să treacă la următorul capitol din viața sa. 

Reclamă

Care sunt simptomele alopeciei

Alopecia este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați și poate apărea indiferent de vârstă. De cele mai multe ori ea este asociată factorilor ereditari, însă ea poate fi activată și de modificările hormonale sau a altor condiții fiziologice.

Jada suferă de tulburarea autoimună alopecia care îi provoacă chelia. Pe lângă pierderea părului aceasta tulburare îi provoacă vedetei și petele albe pe scalp. La baza apariției alopeciei poate sta în primul rând istoricul familial, fiind și una dintre cele mai frecvente cauze de apariției acesteia. Alopecia areata determină căderea părului în anumite zone ale scalpului, dar în același timp o persoană poate suferi și de o infecție fungică a scalpului care să ducă treptat la pierderea părului în anumite zone.

Stresul puternic sau administrarea anumitor medicamente pot duce la rândul lor la pierderea părului în timp. Căderea părului se manifestă diferit de la o persoană la alta. Cele mai des întâlnite simptome includ rărirea treptată a părului. Șocul emoțional sau stresul pot cauza căderea părului, la fel și supunerea acestuia unui stres fizic cum ar fi coafatul excesiv și nu numai.

Există mai multe tipuri de alopecie. Alopecia androgenica determinată de factorii genetici, alopecia areata o afecțiune ce are un caracter autoimun, alopecia cicatriceala, tinea capitis și alopecia de tracțiune. Diagnosticul se stabilește alături de medicul specialist în urma unor analize de sânge sau a unor examinări amănunțite ale scalpului.

Will Smith și-a apărat soția după ce aceasta a devenit ținta glumelor la Premiile Oscar 2022

Jada Pinkett Smith care suferă de alopecie a trecut printr-un moment stânjenitor în cadrul Galei Premiilor Oscar. Actrița a devenit ținta glumelor prezentatorului Chris Rock. Chris Rock a deviat puțin de la subiect atunci când a început să discute despre nominalizările de anul acesta la categoria ”Cel mai bun actor”. Rock a făcut o glumă și a comparat coafura soției lui Will Smith cu cea a lui Demi Moore în filmul G.I. Jane.

Smith a reacționat rapid și a urcat pe scenă unde l-a plesnit pe Rock spunând ”nu pronunța numele soției mele cu gura ta nenorocită”. Will Smith nu s-a arătat amuzat de gluma lui Chris Rock. De altfel, Jada a fost vizibil deranjată de comentariul prezentatorului.

Camerele de filmat au surprins-o pe Jada în timp ce și-a dat ochii peste cap la auzirea glumei lui Chris Rock. Întreaga audiență a amuțit în momentul în care Smith a urcat pe scenă și l-a lovit pe prezentator. În pauza publicitară ce a urmat, Smith a fost surprins discutând cu Denzel Washington și Tyler Perry.

Mai mult, sursele spun că Washington a fost surprins stând între Rock și Willi care o ținea de mână pe soția sa. Oamenii nu și-au dat seama dacă actorul a  glumit sau nu atunci când l-a lovit pe prezentator. În mod cert gestul acestuia ține în continuare primele pagini ale publicațiilor internaționale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×