Reclamă

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee. Gestul președintelui SUA a impresionat

Președintele Statelor Unite ale Americii a uimit din nou lumea întreagă cu gestul pe care l-a făcut în cadrul unui eveniment susținut la Casa Albă. Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee în vârstă de 94 de ani. Președintele și-a dorit să-i ofere o primire specială figurii centrale care s-a aflat în stapele campaniei pentru sărbătoarea Juneteenth.

Publicat: 18 iunie 2021, 13:11

Activista Opal Lee, în vârstă de 94 de ani, este considerată „bunica” sărbătoarei Juneteenth. Toată viața Opal Lee s-a implicat în diverse campanii pentru a face data de 19 iunie zi de sărbătoare națională. Eforturile sale au adus în cele din urmă un rezultat, când Președintele Joe Biden a semnat o nouă lege care stabilește ziua de 19 iunie drept sărbătoare federală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee

Președintele Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când a întâmpinat-o la Casa Albă. Gestul său a făcut înconjurul lumii și a atras simpatia tuturor celor din jur. Președintele a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Juneteenth comemorează emanciparea ultimilor sclavi negri aflați în Texas și este celebrată la data de 19 iunie.

Reclamă

Activista Opal Lee a luptat mulți ani pentru a-și vedea visul realitate. Încă de mică aceasta a crescut în Marshall și Forth Woth. Aici obișnuia să sărbătorească an de an sărbătoarea Juneteenth. Din cauza faptului că era o persoană de culoare, aceasta a trecut prin multe momente dificile de-a lungul copilăriei.

În anul 1939, când Opal avea doar 12 ani, o gloată de albi au incendiat casa familiei sale. Eforturile i-au fost răsplătite mulți ani mai tarziu. Pe 17 iunie 2021, Președintele Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Leeș și a declarat Juneteenth zi de sărbătoare federală.

De atunci, femeie s-a implicat în activități care să atragă atenția asupra discirminării rasiale. În anul 2016, acivista Opal Lee a mers pe jos din Forth Worth până la Washington, într-un efort pentru a atrage atenția oamenilor și a-i face să susțină declararea zilei de 19 iunie, sărăbtoare federală. Conform publicației Business Insider, Opal a mers atunci pe jos 1 400 de mile, adică aprovimativ 2 300 de km.

Reclamă

A fost nevoie de foarte mult timp, pentru a-și face visul realitate. Însă eforturile sale nu au rămas neremarcat. Într-un gest emoționant, Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când s-au întâlnit la Casa Albă. Biden i-a încurajat pe cei din sală să-i ofere femeii un rând de aplauze, ca un tribut adus eforturilor sale.

Joe Biden a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală

Joe Biden a semnat actul de lege care stabilește că Juneteenth va fi declarată zi de sărbătoare federală. Semnarea actului s-a făcut într-un moment unic de unitate politică, întrucât Senatul a aprobat în unanimitate textul legii.

Camera Reprezentanților a adoptat și el textul cu un vot majoritar. Biden a semnat actul final și a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee după care i-a oferit stilocul pe care l-a folosit.

Suntem foarte bucuroși să marcăm această zi specială în prezența doamnei Opal Lee, așa cum mama ar fi spus, Dumnezeu o iubește. Pe parcursul a multor decade, ea a făcut o misiune din a vedea această zi realitate. Este o femeie incredibilă și remarcabilă.

– Joe Biden

Președintele Joe Biden nu doar că a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee, ci i-a oferit toată recunoașterea pe care femeia a așteptat-o atât de mult timp. Activista Opal Lee a fost extrem de emoționantă și încântată să vadă că visul său a devenit realitate.

Juneteenth va face întotdeauna referire la ziua libertății și emancipării. Președintele Statelor Unite ale Americii a avut o întâlnire remarcantă și cu Regina Elisabeta. Aflat în Marea Britanie pentru Summitul G7, Biden nu a ratat ocazia de a se întâlni cu Majestatea Sa la Castelul Windsor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×