Reclamă

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee. Gestul președintelui SUA a impresionat

Președintele Statelor Unite ale Americii a uimit din nou lumea întreagă cu gestul pe care l-a făcut în cadrul unui eveniment susținut la Casa Albă. Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee în vârstă de 94 de ani. Președintele și-a dorit să-i ofere o primire specială figurii centrale care s-a aflat în stapele campaniei pentru sărbătoarea Juneteenth.

Publicat: 18 iunie 2021, 13:11

Activista Opal Lee, în vârstă de 94 de ani, este considerată „bunica” sărbătoarei Juneteenth. Toată viața Opal Lee s-a implicat în diverse campanii pentru a face data de 19 iunie zi de sărbătoare națională. Eforturile sale au adus în cele din urmă un rezultat, când Președintele Joe Biden a semnat o nouă lege care stabilește ziua de 19 iunie drept sărbătoare federală.

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee

Președintele Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când a întâmpinat-o la Casa Albă. Gestul său a făcut înconjurul lumii și a atras simpatia tuturor celor din jur. Președintele a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Juneteenth comemorează emanciparea ultimilor sclavi negri aflați în Texas și este celebrată la data de 19 iunie.

Reclamă
Reclamă

Activista Opal Lee a luptat mulți ani pentru a-și vedea visul realitate. Încă de mică aceasta a crescut în Marshall și Forth Woth. Aici obișnuia să sărbătorească an de an sărbătoarea Juneteenth. Din cauza faptului că era o persoană de culoare, aceasta a trecut prin multe momente dificile de-a lungul copilăriei.

În anul 1939, când Opal avea doar 12 ani, o gloată de albi au incendiat casa familiei sale. Eforturile i-au fost răsplătite mulți ani mai tarziu. Pe 17 iunie 2021, Președintele Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Leeș și a declarat Juneteenth zi de sărbătoare federală.

De atunci, femeie s-a implicat în activități care să atragă atenția asupra discirminării rasiale. În anul 2016, acivista Opal Lee a mers pe jos din Forth Worth până la Washington, într-un efort pentru a atrage atenția oamenilor și a-i face să susțină declararea zilei de 19 iunie, sărăbtoare federală. Conform publicației Business Insider, Opal a mers atunci pe jos 1 400 de mile, adică aprovimativ 2 300 de km.

A fost nevoie de foarte mult timp, pentru a-și face visul realitate. Însă eforturile sale nu au rămas neremarcat. Într-un gest emoționant, Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când s-au întâlnit la Casa Albă. Biden i-a încurajat pe cei din sală să-i ofere femeii un rând de aplauze, ca un tribut adus eforturilor sale.

Joe Biden a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală

Joe Biden a semnat actul de lege care stabilește că Juneteenth va fi declarată zi de sărbătoare federală. Semnarea actului s-a făcut într-un moment unic de unitate politică, întrucât Senatul a aprobat în unanimitate textul legii.

Camera Reprezentanților a adoptat și el textul cu un vot majoritar. Biden a semnat actul final și a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee după care i-a oferit stilocul pe care l-a folosit.

Suntem foarte bucuroși să marcăm această zi specială în prezența doamnei Opal Lee, așa cum mama ar fi spus, Dumnezeu o iubește. Pe parcursul a multor decade, ea a făcut o misiune din a vedea această zi realitate. Este o femeie incredibilă și remarcabilă.

– Joe Biden

Președintele Joe Biden nu doar că a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee, ci i-a oferit toată recunoașterea pe care femeia a așteptat-o atât de mult timp. Activista Opal Lee a fost extrem de emoționantă și încântată să vadă că visul său a devenit realitate.

Juneteenth va face întotdeauna referire la ziua libertății și emancipării. Președintele Statelor Unite ale Americii a avut o întâlnire remarcantă și cu Regina Elisabeta. Aflat în Marea Britanie pentru Summitul G7, Biden nu a ratat ocazia de a se întâlni cu Majestatea Sa la Castelul Windsor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Selena Gomez alături de Cara Delevingne la un meci de baschet din New York
Divertisment
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Cum a fost surprinsă alături de Cara Delevingne
Selena Gomez și-a expus silueta la un meci de baschet. Vedeta internațională s-a distrat alături de prietena sa, Cara Delevingne. Evenimentul a avut loc la arena Madison Square Garden din New York. Camerele de...
2
Selena Gomez într-o rochie portcalue cu părul negru lung dat pe spate la un eveniment public de la Hollywood din 2021
Divertisment
Selena Gomez este de nerecunoscut. Cum a apărut artista în aeroportul din New York
Selena Gomez este de nerecunoscut în cele mai recente imagini care au fost surprinse pe aeroportul din New York. Vedeta internațională s-a camuflat din cap până-n picioare într-un trening portocaliu. Pentru ca zborul să...
3
Kate Middleton de mână cu Prințesa Charlotte alături dePrințul Geroge care îl ține de mână pe Prințul William
Divertisment
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Ce spune Ducesa de Cambridge despre moștenitorul tronului regal
Kate Middleton a dezvăluit că Prințesa Charlotte este mai responsabilă decât Prințul George. Moștenitorul tronului regal are deja opt ani și se pregătește ca într-o zi să devină monarhul Marii Britanii. Părinții săi i-au...
4
Celine Dion într-o rochie argintie pe scenă în fața unui microfon în timpul unui concert din Germania
Divertisment
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce mesaje i-au transmis fanii pe rețelele sociale
Celine Dion a vorbit despre problemele sale de sănătate. Vedeta internațională a fost nevoită să-și anuleze o parte din concerte din cauza unor ”spasme musculare severe și persistente”. Fanii au reacționat rapid în secțiunea...
5
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
PARTENERI
×