Reclamă

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee. Gestul președintelui SUA a impresionat

Președintele Statelor Unite ale Americii a uimit din nou lumea întreagă cu gestul pe care l-a făcut în cadrul unui eveniment susținut la Casa Albă. Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee în vârstă de 94 de ani. Președintele și-a dorit să-i ofere o primire specială figurii centrale care s-a aflat în stapele campaniei pentru sărbătoarea Juneteenth.

Publicat: 18 iunie 2021, 13:11

Activista Opal Lee, în vârstă de 94 de ani, este considerată „bunica” sărbătoarei Juneteenth. Toată viața Opal Lee s-a implicat în diverse campanii pentru a face data de 19 iunie zi de sărbătoare națională. Eforturile sale au adus în cele din urmă un rezultat, când Președintele Joe Biden a semnat o nouă lege care stabilește ziua de 19 iunie drept sărbătoare federală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee

Președintele Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când a întâmpinat-o la Casa Albă. Gestul său a făcut înconjurul lumii și a atras simpatia tuturor celor din jur. Președintele a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Juneteenth comemorează emanciparea ultimilor sclavi negri aflați în Texas și este celebrată la data de 19 iunie.

Reclamă

Activista Opal Lee a luptat mulți ani pentru a-și vedea visul realitate. Încă de mică aceasta a crescut în Marshall și Forth Woth. Aici obișnuia să sărbătorească an de an sărbătoarea Juneteenth. Din cauza faptului că era o persoană de culoare, aceasta a trecut prin multe momente dificile de-a lungul copilăriei.

În anul 1939, când Opal avea doar 12 ani, o gloată de albi au incendiat casa familiei sale. Eforturile i-au fost răsplătite mulți ani mai tarziu. Pe 17 iunie 2021, Președintele Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Leeș și a declarat Juneteenth zi de sărbătoare federală.

De atunci, femeie s-a implicat în activități care să atragă atenția asupra discirminării rasiale. În anul 2016, acivista Opal Lee a mers pe jos din Forth Worth până la Washington, într-un efort pentru a atrage atenția oamenilor și a-i face să susțină declararea zilei de 19 iunie, sărăbtoare federală. Conform publicației Business Insider, Opal a mers atunci pe jos 1 400 de mile, adică aprovimativ 2 300 de km.

Reclamă

A fost nevoie de foarte mult timp, pentru a-și face visul realitate. Însă eforturile sale nu au rămas neremarcat. Într-un gest emoționant, Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când s-au întâlnit la Casa Albă. Biden i-a încurajat pe cei din sală să-i ofere femeii un rând de aplauze, ca un tribut adus eforturilor sale.

Joe Biden a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală

Joe Biden a semnat actul de lege care stabilește că Juneteenth va fi declarată zi de sărbătoare federală. Semnarea actului s-a făcut într-un moment unic de unitate politică, întrucât Senatul a aprobat în unanimitate textul legii.

Camera Reprezentanților a adoptat și el textul cu un vot majoritar. Biden a semnat actul final și a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee după care i-a oferit stilocul pe care l-a folosit.

Suntem foarte bucuroși să marcăm această zi specială în prezența doamnei Opal Lee, așa cum mama ar fi spus, Dumnezeu o iubește. Pe parcursul a multor decade, ea a făcut o misiune din a vedea această zi realitate. Este o femeie incredibilă și remarcabilă.

– Joe Biden

Președintele Joe Biden nu doar că a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee, ci i-a oferit toată recunoașterea pe care femeia a așteptat-o atât de mult timp. Activista Opal Lee a fost extrem de emoționantă și încântată să vadă că visul său a devenit realitate.

Juneteenth va face întotdeauna referire la ziua libertății și emancipării. Președintele Statelor Unite ale Americii a avut o întâlnire remarcantă și cu Regina Elisabeta. Aflat în Marea Britanie pentru Summitul G7, Biden nu a ratat ocazia de a se întâlni cu Majestatea Sa la Castelul Windsor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×