Reclamă

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee. Gestul președintelui SUA a impresionat

Președintele Statelor Unite ale Americii a uimit din nou lumea întreagă cu gestul pe care l-a făcut în cadrul unui eveniment susținut la Casa Albă. Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee în vârstă de 94 de ani. Președintele și-a dorit să-i ofere o primire specială figurii centrale care s-a aflat în stapele campaniei pentru sărbătoarea Juneteenth.

Publicat: 18 iunie 2021, 13:11

Activista Opal Lee, în vârstă de 94 de ani, este considerată „bunica” sărbătoarei Juneteenth. Toată viața Opal Lee s-a implicat în diverse campanii pentru a face data de 19 iunie zi de sărbătoare națională. Eforturile sale au adus în cele din urmă un rezultat, când Președintele Joe Biden a semnat o nouă lege care stabilește ziua de 19 iunie drept sărbătoare federală.

Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee

Președintele Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când a întâmpinat-o la Casa Albă. Gestul său a făcut înconjurul lumii și a atras simpatia tuturor celor din jur. Președintele a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Juneteenth comemorează emanciparea ultimilor sclavi negri aflați în Texas și este celebrată la data de 19 iunie.

Reclamă

Activista Opal Lee a luptat mulți ani pentru a-și vedea visul realitate. Încă de mică aceasta a crescut în Marshall și Forth Woth. Aici obișnuia să sărbătorească an de an sărbătoarea Juneteenth. Din cauza faptului că era o persoană de culoare, aceasta a trecut prin multe momente dificile de-a lungul copilăriei.

În anul 1939, când Opal avea doar 12 ani, o gloată de albi au incendiat casa familiei sale. Eforturile i-au fost răsplătite mulți ani mai tarziu. Pe 17 iunie 2021, Președintele Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Leeș și a declarat Juneteenth zi de sărbătoare federală.

De atunci, femeie s-a implicat în activități care să atragă atenția asupra discirminării rasiale. În anul 2016, acivista Opal Lee a mers pe jos din Forth Worth până la Washington, într-un efort pentru a atrage atenția oamenilor și a-i face să susțină declararea zilei de 19 iunie, sărăbtoare federală. Conform publicației Business Insider, Opal a mers atunci pe jos 1 400 de mile, adică aprovimativ 2 300 de km.

Reclamă

A fost nevoie de foarte mult timp, pentru a-și face visul realitate. Însă eforturile sale nu au rămas neremarcat. Într-un gest emoționant, Joe Biden a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee atunci când s-au întâlnit la Casa Albă. Biden i-a încurajat pe cei din sală să-i ofere femeii un rând de aplauze, ca un tribut adus eforturilor sale.

Joe Biden a promulgat legea care stabilește o nouă zi de sărbătoare federală

Joe Biden a semnat actul de lege care stabilește că Juneteenth va fi declarată zi de sărbătoare federală. Semnarea actului s-a făcut într-un moment unic de unitate politică, întrucât Senatul a aprobat în unanimitate textul legii.

Camera Reprezentanților a adoptat și el textul cu un vot majoritar. Biden a semnat actul final și a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee după care i-a oferit stilocul pe care l-a folosit.

Suntem foarte bucuroși să marcăm această zi specială în prezența doamnei Opal Lee, așa cum mama ar fi spus, Dumnezeu o iubește. Pe parcursul a multor decade, ea a făcut o misiune din a vedea această zi realitate. Este o femeie incredibilă și remarcabilă.

– Joe Biden

Președintele Joe Biden nu doar că a îngenuncheat în fața activistei Opal Lee, ci i-a oferit toată recunoașterea pe care femeia a așteptat-o atât de mult timp. Activista Opal Lee a fost extrem de emoționantă și încântată să vadă că visul său a devenit realitate.

Juneteenth va face întotdeauna referire la ziua libertății și emancipării. Președintele Statelor Unite ale Americii a avut o întâlnire remarcantă și cu Regina Elisabeta. Aflat în Marea Britanie pentru Summitul G7, Biden nu a ratat ocazia de a se întâlni cu Majestatea Sa la Castelul Windsor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O femeie frumoasă îmbrăcată în zână alături de partenerul ei de cuplu
Horoscop
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se adâncește și devine mai armonios cu timpul. Aceste relații nu se estompează, ci mai degrabă înfloresc și fac asta cu fiecare moment...
3
O hartă astrală cu nativii din zodiac și palnetele care îi pot influența
Timp liber
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au explicat care este motivul pentru care credem în horoscop. Concluziile lor au fost complet surprinzătoare. Probabil și tu ai citit horoscopul la un moment dat în viață și te-ai întrebat care este...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Luna plină roz pe un fundal închis la culoare cu tente de mov și roz
Horoscop
Fazele lunii în iunie 2023. Luna Plină pe data de 4 iunie, în zodia Săgetător
Pentru a vedea care sunt fazele lunii în iunie 2023, trebuie ținut cont de faptul că acest corp astronomic apare în diferite forme în funcție de mișcarea de evoluție. Ca de obicei, Luna are...
PARTENERI
×