Un juriu a constatat că Amber Heard l-a defăimat pe Johnny Depp atunci când a scris un articol de opinie de la Washington Post din 2018. Ea a făcut aluzie la situațiile anterioare de violență domestică. În urma procesului i s-a ordonat să plătească despăgubiri, scrie Variety.
Johnny Depp a câștigat procesul contra lui Amber Heard
Grefierul a citit cu voce tare verdictul juriului. S-a constatat că Heard l-a defăimat pe Depp cu fiecare dintre cele trei declarații din editorialul de opinie. Juriul a mai decis că Heard a acționat cu „răutate reală”. Aacest lucru înseamnă că erau convinși că ea a făcut declarațiile știind că sunt false.
Depp a dat-o în judecată pe actriță și a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari în urma unui eseu editorial de opinie din 2018 din The Washington Post. Atunci Heard a spus că a devenit o „figură publică care reprezintă abuzul domestic”.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Avocații s-au reunit la tribunalul din comitatul Fairfax, Virginia, pentru a asculta decizia juriului. Depp nu a fost prezent și a vizionat verdictul final din Regatul Unit. Heard a așteaptat verdictul în Virginia și a fost în instanță.
Depp a apărut la concerte în Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al Heard l-a criticat pentru că nu a venit în instanță. Acesta a spus: „Prezența ta arată unde sunt prioritățile tale”.
Juratii, cinci bărbați și două femei, au început să delibereze vineri după-amiază și au fost rugați să decidă dacă Heard sau Depp s-au defăimat reciproc în declarații despre relația lor.
De ce s-au acuzat Johnny Depp și Amber Heard
Deși eseul nu a menționat niciodată numele lui Depp, avocații săi au spus că se referea indirect la acuzațiile pe care ea le-a făcut împotriva lui în timpul divorțului lor din 2016.
Heard a contrazis toate acuzațiile și a cerut despăgubiri de 100 de milioane de dolari. Ea a spus că a fost întotdeauna violentă cu Depp doar în autoapărarea sau în apărarea surorii ei mai mici. Johhny Depp a spus pe tot timpul procesului că acuzațiile de abuz ale lui Heard sunt o mare „înșelătorie”. De asemenea, actorul a adus dovezi care au arătat că fosta sa soție l-a înșelat.
Cererile de defăimare depuse în SUA de persoane publice, cum ar fi actorii, sunt considerate în mod obișnuit cazuri dificil de câștigat din cauza standardului mai înalt pe care trebuie să-l dovedească reclamantul.
Curtea Supremă a hotărât în 1964 că procesele pentru defăimare introduse de personalități publice nu trebuie doar să dovedească că afirmațiile au fost false și le-au cauzat prejudicii, ci și că persoana care a făcut declarația defăimătoare a făcut acest lucru cu „răutate reală”.