Procesele chimice semipermanente, cum ar fi liftingul genelor, pot da un impuls genelor. Ele elimină nevoia de rimel și făcând ochii să pară mai mari și mai strălucitori. Liftingul genelor ar putea avea însă efecte secundare, aşa că ar fi indicat să te gândeşti de două ori înainte de a rezerva o programare.
Ce este liftingul genelor
„Un lifting al genelor este similar cu procesul unui permanent pentru părul tău”, a spus dr. LaTasha Perkins, medic de familie la Spitalul Universitar MedStar Georgetown. „Aceleași substanțe chimice sunt folosite pe genele tale pentru a le oferi un aspect mai ondulat.”
În procesul unui lifting de gene, un tehnician aplică o matriță sau un scut de silicon pe pleoapă folosind un adeziv netoxic, care este singurul lucru care ar trebui să atingă pielea în timpul procesului. Tehnicianul așează apoi genele peste matriță, care este curbată în sus și spre exterior pentru a crea o buclă.
Apoi, se adaugă o soluție permanentă pe gene timp de aproximativ 15 minute, potrivit Huff Post. Aceasta este apoi ștearsă și înlocuită cu o soluție de întărire. Procesul durează în total aproximativ 45 de minute.
Odată finalizată, această procedură semipermanentă durează, în general, până când genele tale cad și cresc altele noi în locul lor. Acest lucru are loc de obicei după aproximativ patru până la șase săptămâni, deși acest interval de timp diferă de la persoană la persoană.
Posibile reacții alergice în urma liftingului de gene
„În timp ce liftingurile genelor sunt considerate în general sigure, unii oameni, în special cei cu pielea sensibilă, pot prezenta sensibilitate a pielii sau [o] alergie”, a spus dr. Marisa Garshick, dermatolog la MDCS Dermatology din New York City. Este posibil să ai o reacție alergică la adeziv. Aceasta poate provoca arsuri, usturime sau înroșire a pielii din jurul ochiului, a spus ea.
Așadar, dacă știi că pielea ta reacționează la anumite materiale, ai putea dori să reconsideri decizia înainte de o programare.
Substanțele chimice folosite pentru liftingul genelor pot irita pielea
Există „un anumit risc în utilizarea substanțelor chimice pe foliculii de păr”, a spus Perkins. Substanțele chimice folosite în liftingurile genelor variază. Pot include însă acid tioglicolic sau poliacrilamidă dintr-un presupus cancerigen.
Descoperă mai multe despre tipurile de gene false și la ce evenimente e recomandat să le folosești.
Unii oameni pot experimenta reacții alergice la substanțele chimice sau ar putea experimenta iritații generale. Deși soluția folosită nu este aplicată direct pe piele, ar putea picura în foliculi sau poate fi aplicată de un tehnician cu o mână nu atât de stabilă.
„Părul poate fi, de asemenea, afectat dacă substanțele chimice sunt lăsate prea mult timp”, rezultând în gene deteriorate, menţionează specialistul. Indicat este să alegi cel mai bun salon în materie de ridicare a genelor, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.
Ce spun specialiștii despre liftingul genelor în timpul sarcinii
Riscul exact de ridicare a genelor în timpul sarcinii este în continuare dezbătut. Opiniile diferă de la expert la expert. Dar procedura este recunoscută pe scară largă ca fiind sigură după primul trimestru. Ar trebui să discuți cu ginecologul tău înainte de a lua o decizie, indiferent de trimestrul în care te afli.
Perkins este unul dintre experții care consideră că ar trebui să aștepți până după naştere, din cauza naturii chimice a procesului. Substanțele chimice se pot transfera de la gravide la fetușii în curs de dezvoltare prin placentă.
Medicii recomandă, în general, să aștepți până în al doilea trimestru pentru a-ţi vopsi părul și să eviți ftalații. Aceşti se găsesc adesea în materiale plastice și parfumuri.
Ca și în cazul altor fire de păr de pe corp, prea multă prelucrare chimică îţi poate deteriora genele, potrivit dr. Nicole Bajic, medic oftalmolog la Cole Eye Institute din Cleveland Clinic.
„Dacă te gândești că genele tale sunt ca firele de păr de pe cap, mai puțin înseamnă mai mult”, a spus ea. „Dacă stresezi în mod constant foliculii genelor, poţi rămâne cu leziuni potențial permanente”.