Reclamă

Locul unde Soarele nu apune niciodată este la aproape 3 ore de România. Cum ajungi acolo

Locul unde Soarele nu apune niciodată este la aproape 3 ore de România. În rândurile de mai jos, vei descoperi cum ajungi acolo, dar și care sunt celelalte locuri de pe planetă, unde razele Soarelui sunt prezente multe zile pe cer.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 6 septembrie 2023, 6:17

În Norvegia, Soarele nu apune niciodată vara. Mai exact: timp de 76 de zile, localnicii, dar și turiștii au parte de un cer luminat puternic de razele blânde ale Soarelui. Acest lucru se întâmplă din mai și până în iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Locul unde Soarele nu apune niciodată este la aproape 3 ore de România

Având în vedere că este situată în Cercul Polar, Norvegia are lumină solară timp 24 de ore din 24 în perioada lunilor de vară. Turiștii care aleg să își facă vacanțele aici începând cu luna mai și până la sfârșitul lui iulie au parte de povești spectaculoase. Iar imaginile pe care le imortalizează aici le vor ocupa întotdeauna un loc special în sufletele lor.

Cea mai scurtă distanță dintre România și Norvegia este cea aeriană, respectiv 2.132 kilometri. Iar un zbor cu avionul durează 2 ore și 42 de minute. Astfel, un bilet dus-întors vă va oferi să trăiți momente speciale pe teritoriul în care domină fiordurile, iar Soarele nu apune niciodată în timpul verii.

În Svalbard, Soarele strălucește între 20 aprilie – 22 august

În unele dintre zonele care aparțin Țării Soarelui de la miezul nopții, așa cum mai este denumită Norvegia, Soarele strălucește încontinuu din 20 aprilie și până pe 22 august, potrivit publicației VisitNorway. Este vorba despre Insulele Svalbard. Acestea reprezintă cea mai nordică regiune locuită din Europa.

Reclamă

În Svalbard, poți explora vegetația arctică, fauna sălbatică bogată și vechile orașe miniere. Da, vei vedea și urși polari, dar și alte animale, pe care, în mod normal, le-ai urmărit doar în documentare.

Presa internațională a scris despre cea mai sudică parte a Norvegiei de Nord că este o bijuterie nedescoperită.

Reclamă

Poți vedea Soarele la miezul nopții și în Helgeland

Dacă ajungi în perioada verii în Helgeland, districtul cel mai sudic din nordul Norvegiei, nu este necesar să te grăbești. La fel ca în cazul regiunii Svalbard, zilele din Helgeland curg mereu sub Cercul Arctic, iar peisajele de aici îți taie răsuflarea.

O expediție prin Kystriksveien te va aduce față în față cu golfuri secrete, plaje cu nisip alb și orașe care te cuceresc pe loc. Este vorba despre Brønnøysund și Mosjøen.

În cazul în care te gândești să faci o călătorie cu mașina prin Kystriksveien, poți să îți închiriezi o bicicletă. Asta pentru ca mai apoi să explorezi micile insule spectaculoase.

Alte 3 locuri din lume în care Soarele nu apune niciodată

Finlanda, Islanda și Canada sunt alte trei locuri din lume în care Soarele nu apune niciodată în perioada caldă a anului. Altfel spus: vei trăi zile de vară care par că nu se termină niciodată, iar apusul este, de asemenea, răsăritul.

Finlanda – Soarele nu apune timp de 73 de zile în perioada verii

Deținând mii de insule și lacuri, Finlanda are regiuni în care lumina Soarelui este prezentă încontinuu pe cer timp de 73 de zile în timpul verii. Iar în perioada iernii, aici Soarele nu se arată. În cazul în care vei alege să îți faci o vacanță în această țară superbă, vei avea oportunitatea să te bucuri de aurora boreală. Evident, poți să testezi pârtiile lor de schi sau să trăiești ceva în premieră: să locuiești într-un iglu de gheață.

Soarele nu apune niciodată în luna iunie în Islanda

În Islanda, cea mai mare insulă din Europa, după Marea Britanie, Soarele nu apune niciodată în luna iunie. Dacă vrei să admiri Soarele de la miezul nopții în plin spectacol, poți vizita orașul Akureyri și insula Grimsey din Cercul Polar, conform Nordic Visitor.

Soarele nu apune timp de 2 luni în Nunavut, Canada

Orașul Nunavut, situat în nord-estul Canadei, se află la două grade deasupra Cercului Polar. Și, potrivit presei internaționale, în acest loc se vede lumina Soarelui în mod continuu aproape două luni. Iar pe perioada iernii, localitatea este în beznă totală aproximativ 30 de zile consecutive.

Vezi top 10 cele mai populare destinații de vacanță din întreaga lume. Desigur, poți afla și în ce perioadă este bine să le vizitezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×