Reclamă

Mercur retrograd 2021. Care sunt cele mai afectate zodii

Mercur retrograd își face simțită prezența în 2021 și o face încă de la început. Iată tot ce trebuie să știi despre acest eveniment astral și ce trebuie să faci pentru a trece cu bine peste această perioadă.

Publicat: 25 ianuarie 2021, 15:01 / Actualizat: 4 iunie 2021, 10:37

Fiecare dintre noi trebuie să fie atent în această perioadă la alegeri, principii de viață sau domeniile de activitate. Pot apărea probleme legate de comunicare, cum ar fi neînțelegeri sau interpretări greșite ale mesajelor. Mercur retrograd ne obligă să fim mult mai atenți la ceea ce facem sau spunem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mercur retrograd 2021: schimbări majore pentru toate zodiile

Primul mercur retrograd 2021 are loc pe data de 30 ianuarie. Mercur, planeta comunicației, merge invers spre Vărsător. În momentul în care Mercur merge invers, se deplasează înapoi, ne putem aștepta la greșeli în toate domeniile. De la greșeli de comunicare până la neplăceri pe plan amoros. Efectele primului Mercur retrograd se simt de pe data de 15 ianuarie, dar adevăratele semne se arată începând cu data de 30 ianuarie.

La numai 2 zile de la startul primului Mercur retrograd 2021, pe data de 1 februarie, planeta Venus intră și ea în Vărsător. Primul retrograd al lui Mercur din 2021 durează până pe data de 20 februarie. Comunicarea se va remedia, dar trebuie să fii în gardă până pe data de 13 martie.

Reclamă

Acesta nu este singurul Mercur retrograd 2021. Mai sunt încă două pe parcursului anului 2021. Află mai multe detalii despre eveniment pentru a depăși cât mai bine această perioadă complicată anunțată de astre.

Când este Mercur retrograd anul acesta

Sunt trei perioade în care Mercur este retrograd în anul 2021.

  • 30 ianuarie-20 februarie;
  • 29 mai-22 iunie;
  • 27 septembrie-18 octombrie.

Acestea sunt perioadele în care fiecare dintre noi trebuie să își reevalueze alegerile. Acest fenomen astral afectează pe toată lumea în mod egal, iar efectele lui sunt vizibile.

Reclamă

Pentru a trece cu bine peste perioada în care Mercur retrograd își face simțită prezența trebuie pur și simplu să citești atent și corect mesajele sau documentele pe care le ai în față, să îți alegi cuvintele cu atenție, să eviți pe cât posibil semnarea de noi contracte, să ai mereu o copie a datelor importante și să ai mare grijă la planificarea călătoriilor.

Cu toate acestea Mercur retrograd nu este neapărat un moment rău. Acesta poate fi depășit ușor dacă este privit ca o autoevaluare pentru a-ți da seama cât de pregătit ești pentru micile neplăceri ale vieții. Chiar dacă Mercur retrograd nu este un moment prielnic schimbărilor, acesta este perioada ideală pentru a reflecta asupra propriei persoane.

Mercur retrograd 2021: 30 ianuarie-20 februarie

Principalul obiectiv al primului mercur retrograd din acest an, 30 ianuarie-20 februarie ține de comunicare și de mesajele scrise. Acest retrograd este alimentat de spiritul unic al Vărsătorului. Când planeta de comunicare merge înapoi ești mai predispus să uiți de e-mail-uri importante sau să lași o relație neterminată.

Principalele zodii afectate sunt Fecioarele, Gemenii, Racii și Leii. Nu este o perioadă bună pentru planuri de viitor. Pur și simplu lasă viața să-și urmeze cursul.

Mercur retrograd 2021: 31 mai-21 iunie

A doua perioadă cu Mercur retrograd din acest an are loc din data de 31 mai până pe 21 iunie. Potrivit allure.com, Mercur este planeta guvernatoare a Gemenilor, iar acest tranzit îi poate lovi mai tare pe Gemeni decât pe celelalte zodii. Cel mai important sfat pentru a trece cu bine peste această perioadă este ca nativii Gemeni să-și facă mai mult timp pentru meditație și terapie și să evite apropierile cu foști parteneri.

Încearcă să folosești acest mercur retrograd pentru a te organiza mai bine sau pentru a-ți exprima devotamentul și recunoștința față de oamenii care comtează cu adevărat pentru tine.

Cele mai afectate zodii în acest al doilea mercur retrograd 2021 sunt Taurii, Racii, Săgetătorii și Peștii. Aceștia vor avea parte de o perioadă dificilă și vor face față cu greu evenimentelor zilei din cauza dezorganizării sau confuziei.

Mercur retrograd 2021: 28 septembrie-17 octombrie

Între 28 septembrie-17 octombrie este a treia perioadă din an când mercur este retrograd. Aici este vorba despre Mercur retrograd în Balanță și va afecta relațiile cu cei din jur. Balanța este semnul parteneriatelor și al echilibrului, deci și aici pot apărea momente în care se pot reaprinde pasiuni mai vechi. Pentru a trece cu bine și peste acest al treilea Mercur retrograd ai mai multă grijă de tine, fă o pauză de la rețelele de socializare și concentrează-te mai mult asupra propriei persoane sau asupra celor dragi.

Mercur retrograd în Balanță afectează cel mai tare zodiile Berbec, Rac și Capricorn. Încercați să evitați conflictele și să promovezi un discurs pașnic, deci să fii mai bun cu toți cei cu care intri în contact.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×