Reclamă

Metode care te ajută să nu mai petreci mult timp în fața ecranului. Află ce spun specialiștii

Dacă ai o relație de tip dragoste-ură cu ecranele, nu ești singura. Un om petrece în medie peste șapte ore pe zi uitându-se la telefoane, televizoare și computere, conform Comparitech. Obiceiul a devenit și mai evident de când pandemia a început. Dacă vrei să pui capăt acestui obicei, află câteva metode care te ajută să nu mai petreci mult timp în fața ecranului.

Publicat: 15 aprilie 2022, 7:24

Lucrul de acasă a însemnat mai puțin timp pentru interacțiunea socială și mai mult timp pentru lucrul în fața ecranelor. Și când activitățile din afara casei au fost descurajate, mulți au apelat la rețelele sociale și la televizor pentru puțin divertisment. Și chiar dacă restricțiile pandemice sunt mai puține acum, mulți dintre noi sunt încă blocați în această rutină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metode care te ajută să nu mai petreci mult timp în fața ecranului

Dar timpul excesiv de ecran afectează sau este doar un obicei normal? „Știm că prea mult din orice nu este bun pentru sănătatea ta”, spune Vivian Tran, medic intern la Scripps Clinic Mission Valley. „Timpul excesiv petrecut la ecrane poate duce, de asemenea, la dureri de cap, gât, umeri și spate și poate îngreuna somnul”. Dar, dincolo de dureri și dureri, există mai multe motive pentru a reduce acest tip de expunere.

Potrivit Clinicii Mayo, reducerea timpului petrecut pe ecran poate preveni obezitatea, poate încuraja exercițiile fizice, poate promova relații sănătoase și poate îmbunătăți sănătatea mintală. Încearcă aceste metode care te ajută să nu mai petreci mult timp în fața ecranului.

Recunoaște problema

A deveni pe deplin conștientă de problema ta poate fi o modalitate excelentă de a face primii pași către îmbunătățire. Setările de pe telefon îți permit să vezi cât timp petreci pe telefon și pe anumite aplicații. Uneori, doar aflarea adevărului poate fi suficient de șocantă pentru a renunța la obicei, sau cel puțin te va face suficient de atentă pentru a-ți reduce timpul petrecut pe gadgeturi.

Reclamă

Dacă lucrezi dintr-un birou de acasă, evident că ai cerințe de îndeplinit, așa că nu ai cum să reduci cu totul timpul petrecut pe ecran. Dar poți începe prin a face bilanțul cât de des faceți pauze pe parcursul zilei de lucru, dar și în ceea ce privește postura.

Înlocuiește timpul petrecut în fața ecranelor cu ceva mai atractiv

Pare simplu, dar cea mai ușoară modalitate de a reduce timpul de utilizare este să-l înlocuiești cu ceva mai bun.E ușor să fii absorbită de aplicații sau materiale publicitare, așa că programarea unor activități în afara casei te va îndepărta de telefon. Fă un pas mai departe și programează în fiecare săptămână cursuri de antrenament, întâlniri sau mese cu familia și prietenii.

Reclamă

De asemenea, te poți îndrăgosti de activități ca cititul, tenisul sau hiking. De îndată ce renunți la timpul petrecut în fața ecranului vei vedea cât de mult timp liber ai la dispoziție.

Fă-ți un program pe zile

Când pandemia a început, o treime din forța de muncă a trecut la lucrul de acasă. Stabilirea unui program de lucu a devenit o luptă. Pentru a remedia această problemă, Flexjobs sugerează definirea unei ore stricte de încheiere a programului și, atunci când vine acel moment, lasă computerul deoparte. Asigură-te că este ascuns într-un sertar și astfel nu mai ești deloc tentată să îl deschizi.

Setează un timp privind modul de utilizare

Stabilirea unui scop pentru timpul petrecut pe ecran poate fi benefică pentru serviciu și timpul personal. Începe prin a bloca în timp sarcinile. De exemplu, verifică e-mailul dimineața de la 9:00 la 10:00. Verifică rețelele sociale timp de 30 de minute după prânz. Evită să te conectezi doar pentru că ești plictisită. În schimb, utilizează o aplicație precum Pinterest pentru a găsi o rețetă pentru cină sau utilizează internetul pentru a căuta o actualizare pe un anumit subiect de știri. După ce ai găsit informațiile, pune dispozitivul deoparte. Acest mic detaliu e pe lista cu metode care te ajută să nu mai petreci mult timp în fața ecranului.

Stabilește limite

Nu se poate nega că ecranele ne ademenesc constant. Prin urmare, trebuie să stabilești limite pentru a evita ispita. Mai multe aplicații, cum ar fi Instagram, permit acum să setezi limite de timp zilnice. Dezactivarea notificărilor din aplicațiile te va ajuta să nu privești inutil în telefon. În cele din urmă, nu duce televizoare sau telefonul în dormitor. Lumina albastră fectează ritmul circadian natural. Sleep.org sugerează să îți pui telefonul deoparte cu 30 de minute înainte de culcare pentru o noapte liniștită.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×