Reclamă

Modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia. Ce recomandă specialiștii să eviți atunci când intri la duș

Specialiștii sunt de părere că modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia. Organismul nostru funcționează într-un mod incredibil. Ceea ce trebuie să înțelegem este că fiecare acțiune și decizie va avea ulterior și un rezultat, o consecință. Hai s aflăm împreună care sunt recomandările specialiștilor cu privire la momentul potrivit la care ar trebuie să ne facem baie.

Publicat: 20 octombrie 2022, 6:26
O femeie frumoasă care își face duș cu spumă
Specialiștii sunt de părere că modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia. Organismul nostru funcționează într-un mod incredibil / Shutterstock

Pentru multe persoane baia reprezintă un adevărat ritual. După o zi obositoare la muncă, tot ce-ți dorești este să te relaxezi într-o cadă plină cu apă fierbinte și sărurile tale preferate. Cu toate acestea, cele mai recente descoperiri ale specialiștilor spun că anumite obiceiuri ar putea avea un impact negativ asupra organismului.

Modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia

Sigur și ție ți s-a spus la un moment dat să nu intri în apă după o masă copioasă. Dacă acest sfat se recomandă la sesiunile de înot, află că el este valabil și atunci când vine vorba de un duș obișnuit. Specialiștii spun că nu este indicat să consumi o masă copioasă înainte de a-ți face baie.

Anumite obiceiuri pe care le avem pot afecta modul în care organismul realizează procesul de digestie. Fiecare decizie pe care o lum va avea un impact asupra modului de răspuns al organismului. Mai mult, sistemul digestiv joacă un rol esențial în sănătatea oricărei persoane.

Acesta se află în strânsă legătură cu sistemul imunitar, spun specialiștii. Dacă te confrunți cu probleme din cauza sistemului digestiv, atunci este recomandat să mergi să vezi un doctor specialist.

Te invităm să afli mai multe și despre modul în care poți să scapi de aburirea oglinzii din baie.

Reclamă

Încearcă să bei un pahar de apă înaint de a face duș

Indiferent de metoda pe care o alegi, este important să fii atnetă la deciziile pe care le iei. Fie că alegi să faci o baie lungă sau un duș rapid, experții sunt de părere că mai întâi de toate ar trebui să bei un pahar cu apă. Un pahar cu apă caldă sau la temperatura camerei este ideal și te poate ajuta să scazi riscul de apariție al problemelor legate de tensiunea arterială.

Apa călduță te ajută să-ți încălzești corpul din interior. Acest lucru are ca rezultat lărgirea vaselor de sânge. În felul acesta sângele va curge mult mai ușor, iar tensiunea arterială va scădea. Acesta este adevăratul motiv pentru care este important să bei un pahar cu apă caldă înainte de a face duș sau baie. Modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia, dar și sistemul circulator.

Reclamă

Evită să faci baie după o masă copioasă

Unii specialiști sunt de părere că un duș după o masă copioasă poate duce la apariția crampelor, a indigestiei și a balonării. Aceștia recomandă să faci baie la cel puțin  oră după o masă copioasă. De altfel, cei mai mulți specialiști sunt de părere că baia ar trebui să aibă loc înainte de servirea mesei, în felul acesta te vei simți mult mai plină de energie.

Imediat după masă organismul duce sângele cu și mai multă rapiditate către sistemul digestiv pentru a ajuta procesul de digestie. Dușul poate afecta modul în care fluxul de sânge al vaselor din zona stomacului. În schimb sângele ar circula mult mai mult în zona vaselor de sânge de la suprafața pielii, scrie publicația IndianExpress.com.

Evită să faci duș după ce apune soarele

Deși la prima vedere acest sfat pare ieșit din comun, în spatele său se ascunde un adevăr științific. Conform experților, temperatura corpului începe să scadă după apusul soarelui. Un duș fierbinte înainte de culcare ar putea duce la creșterea temperaturii corpului. Atunci când corpul se răcește este un semnal pentru organism că este momentul pentru culcare.

Dușul fierbinte ar putea perturba acest semnal și ar putea da peste cap somnul odihnitor. Specialiștii recomandă ca seara să se facă duș cu apă călduță, nu fierbinte. Acest lucru ar putea ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. Totodată, aceștia mai recomandă băile cu apă rece dimineața. Făcute ocazional acestea ar putea să ofere un boost de energie. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×