Pentru multe persoane baia reprezintă un adevărat ritual. După o zi obositoare la muncă, tot ce-ți dorești este să te relaxezi într-o cadă plină cu apă fierbinte și sărurile tale preferate. Cu toate acestea, cele mai recente descoperiri ale specialiștilor spun că anumite obiceiuri ar putea avea un impact negativ asupra organismului.
Modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia
Sigur și ție ți s-a spus la un moment dat să nu intri în apă după o masă copioasă. Dacă acest sfat se recomandă la sesiunile de înot, află că el este valabil și atunci când vine vorba de un duș obișnuit. Specialiștii spun că nu este indicat să consumi o masă copioasă înainte de a-ți face baie.
Anumite obiceiuri pe care le avem pot afecta modul în care organismul realizează procesul de digestie. Fiecare decizie pe care o lum va avea un impact asupra modului de răspuns al organismului. Mai mult, sistemul digestiv joacă un rol esențial în sănătatea oricărei persoane.
Acesta se află în strânsă legătură cu sistemul imunitar, spun specialiștii. Dacă te confrunți cu probleme din cauza sistemului digestiv, atunci este recomandat să mergi să vezi un doctor specialist.
Te invităm să afli mai multe și despre modul în care poți să scapi de aburirea oglinzii din baie.
Încearcă să bei un pahar de apă înaint de a face duș
Indiferent de metoda pe care o alegi, este important să fii atnetă la deciziile pe care le iei. Fie că alegi să faci o baie lungă sau un duș rapid, experții sunt de părere că mai întâi de toate ar trebui să bei un pahar cu apă. Un pahar cu apă caldă sau la temperatura camerei este ideal și te poate ajuta să scazi riscul de apariție al problemelor legate de tensiunea arterială.
Apa călduță te ajută să-ți încălzești corpul din interior. Acest lucru are ca rezultat lărgirea vaselor de sânge. În felul acesta sângele va curge mult mai ușor, iar tensiunea arterială va scădea. Acesta este adevăratul motiv pentru care este important să bei un pahar cu apă caldă înainte de a face duș sau baie. Modul în care îți faci baie ar putea să-ți afecteze digestia, dar și sistemul circulator.