Reclamă

Motivele pentru care o ceașcă de cafea ar putea să fie benefică pentru tine. Ce spun specialiștii

Specialiștii au dezvăluit motivele pentru care o ceașcă de cafea ar putea să fie benefică pentru tine și organismul tău. Consumată cu măsură, cafeaua îți poate îmbunătăți nivelul de energie, dar și starea de bine. În plus, studiile arată că această băutură are o mulțime de alte beneficii pentru întregul organism.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 septembrie 2024, 6:23

Cafeaua conține o mulțime de nutrienți benefici organismului nostru. O singură ceașcă de cafea poate să-ți ofere vitamina B, potasiu și magneziu. Nutineții aceștia pot contribui la asimilarea mult mai rapidă a altor vitamine din organism. În plus, cafeaua este bogată în antioxidanți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivele pentru care o ceașcă de cafea ar putea să fie benefică pentru tine

Cafeaua poate avea o mulțime de beneficii pentru organism. Unul dintre efectele imediate ale consumului de cafea este boostul de energie.

O singură ceașcă de cafea îți poate îmbunătăți nivelul de energie și te poate ajuta să te simți mai bine. Oamenii obișnuiesc să bea cafea la muncă, de exemplu, dar și la întâlnirile cu prietenii.

Pe lângă întâlnirile sociale, cafeaua are o mulțime de alte beneficii pentru organismul tău. Pe termen lung, consumul unei cești de cafea pe zi ar putea să ajute la prevenirea unor boli cronice.

Poate să prevină bolile cardiovasculare

Reclamă

Consumul moderat de cafea te poate ajuta să reduci riscul de apariție a bolilor de inimă și a infarctului.

Studiile au arătat faptul că o ceașcă sau două de cafea pe zi te-ar putea ajuta să îmbunătățești sănătatea inimii.

Totodată, consumul de cafea a fost asociat cu un risc mai mic al apariției bolilor de inimă, scrie publicația Healthline.

Reclamă

Poate să prevină diabetul de tip 2

Cafeaua ar putea îmbunătăți abilitatea corpului de a asimila glucoza și ar pueta reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2.

Studiile au arătat fatul că persoanele care consump cafea în mod regulat pot să scadă riscul de apariție a acestei boli.

Poate să îmbunătățească sănătatea ficatului

Consumul de cafea poate să îmbunătățească sănătatea ficatului și poate să prevină bolile asociate acestui organ. Cafea decofeinizată poate fi, de asemenea, benefică pentru sănătatea ficatului tău, scrie publicația Medicalxpress.com.

Consumul de cafea poate să prevină apariția cancerului

Consumul de cafea ar putea reduce riscul de apariția anumitor tipuri de cancer. Studiile au arătat faptul că această băutură este bogată în antioxidanți.

Antioxidanții din cafea sunt benefici în lupta împotriva radicalilor liberi. Totodată, cafeaua te poate ajuta să-ți îmbunătățești sistemul imunitar și să lupți împotriva acestei boli.

Consumul de cafea poate să prevină bolile neurodegenerative

Cofeina este asociată cu un risc mai scăzut de dezvoltare a bolii Parkinson. Unele studii susțin că această băutură poate ajuta, de asemenea, în scăderea riscului de dezvoltare a bolii Alzheimer.

Nu în ultimul rând, consumul regulat de cafea te-ar putea ajuta în prevenirea demenței.Pentru a avea beneficii asupra sănătății, cafeaua trebuie consumată cu moderație, spun specialiștii.

Este esențial să evităm consumul de zahăr adăugat sau de lapte. Acestea pot reprezenta calorii în plus pe care le adăugăm ceștii noastre de cafea.

Specialiștii sunt de părere că nu ar trebui să consumi mai mult de 3 – 4 cești de cafea pe zi. Prea multă cafea ar putea duce la apariția tulburărilor de somn, la apariția anxietății și a neliniștii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cercul zodiacal cu toate cele 12 zodii pe un fundal închis la culoare
Horoscop
Ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie. Explicațiile astrologilor
Nativii se află tot mai aproape de dorințele lor, iar iubirea și prietenia îi salvează și de această dată. Află ce poate manifesta fiecare zodie în parte la începutul lunii septembrie și cum prietenia...
2
O femeie care se plimbă pe plajă
Sănătate
Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort
Descoperă secretul scăderii în greutate după 50 de ani cu sfatul unui kinetoterapeut. Află cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi, după o vârstă când metabolismul a încetinit deja destul de mult....
3
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
4
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
5
Jennifer Lopez a mers la mall cu copiii ei după divorțul de Ben Affleck
Divertisment
Cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Fanii au fost surprinși să o vadă pe divă în astfel de ipostaze
Fotografii au surprins cum a sărbătorit Jennifer Lopez divorțul de Ben Affleck. Vedeta latino a fost însoțită de copiii săi și un grup de prieteni. Cântăreața pare că a trecut peste dezamăgirile în dragoste...
PARTENERI
×