Reclamă

Obiceiurile zilnice care te fac să te simți mai tânără. Le au toți oamenii fericiți

Te-ai întrebat vreodată de ce unii oamenii radiază fără efort tinerețe, indiferent de vârsta lor biologică? Nu este vorba doar de gene bune sau o atitudine relaxată, căci obiceiurile zilnice au miza lor în țesătura vieții. Descoperă care sunt obiceiurile zilnice care te fac să te simți mai tânără în orice moment.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 23 martie 2024, 7:50 / Actualizat: 23 martie 2024, 9:38

A te simți mai tânără decât vârsta reală vine adesea dintr-o abordare completă nouă asupra vieții, fericirii și vitalității.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiurile zilnice care te fac să te simți mai tânără

Oamenii care nu își arată deloc vârsta își încep ziua cu o stare mentală pozitivă. Poate fi la fel de simplu ca repetarea unei afirmații pozitive, o atitudine de recunoștință pentru ziua care a început sau vizualizarea propriilor obiective. A fi pozitivă e ca un mușchi: cu cât îl folosești mai des, cu atât se fortifică. Așadar, încearcă să faci un obicei din exersarea acestui mușchi imediat ce te trezești dimineața.

Dă prioritate activității fizice

Indiferent că e o scurtă plimbare în parc, o sesiune rapidă de yoga sau un dans exuberant, persoanele care arată mai tinere fac obligatoriu mișcare, ca parte a rutinei lor zilnice.

Exercițiul fizic eliberează endorfinele, hormoni care stimulează starea emoțională și nivelul energetic. De reținut că nu trebuie să te epuizezi la sală sau să alergi la maraton. Orice activități simple cum ar fi grădinăritul sau urcarea scărilor în loc să iei liftul pot face minuni. Secretul este să găsești ceva de care să te bucuri și care să te relaxeze, notează Hackspirit.

Reclamă

Fă-ți mereu timp pentru micul dejun

Când vine vorba să ai grijă de tine, nimic nu se compoară cu un mic dejun de calitate. Acesta pornește motorul energetic al organismului și dinamizează metabolismul. Un mic dejun echilibrat menține energia pe parcursul zilei. Ca să te menții tânără, optează pentru un mic dejun care abundă în nutrienți și susțin pielea, părul și sănătatea generală. Începe-ți ziua cu o masă care include proteine, grăsimi sănătoase, fibre și mulți antioxidanți.

De asemenea, ia în calcul alimente bogate în vitaminele C și E ca fructele de pădure, citricele, fructele, alunele și semințele, care protejează pielea în fața procesului de îmbătrânire din cauza stresului oxidativ.

Reclamă

Include în prima masă a zilei acizi grași omega-3 pe care îi găsești în somon, semințele de chia sau de in, care reduc inflamația. În plus, poți adăuga cereale integrale ca ovăzul sau chinoa pentru energie ridicată și fibre care dinamizează digestia. Nu în ultimul rând, include și surse de proteine slabe ca ouăle, iaurt grecesc sau tofu, care repară mușchii și le dau forță. De asemenea, optează pentru alimente care te pot ajuta să arăți mai tânără.

Menține-te hidratată

Încearcă să bei cel puțin 8 pahare de apă zilnic, sau chiar mai mult dacă ești activă fizic sau locuiești într-o zonă cu climă fierbinte. Însă, în loc să bei o cantitate mare de apă deodată, încearcă să sorbi apă consistent în mod regulat timpul zilei pentru a avea o piele plină și radiantă.  Îți poți asigura hidratarea și din alte surse ca apa infuzată cu fructe proaspete, legume sau plante ierbale.

Dă prioritate conexiunilor sociale

Conexiunile sociale oferă mai mult decât companie și suport emoțional. În egală măsură, joacă un rol vital menținându-ne tineri și exuberanți. Când suntem înconjurați de pozitivitate, starea noastră de spirit este în mod natural una înaltă. Iată de ce mulți dintre oamenii cu un aspect tineresc sunt cel mai adesea foarte activi social.

Psihologii recomandă constant explorarea propriilor hobby-uri și interese prin participarea la cluburi, workshop-uri sau alte evenimente în comunitate. Poate fi o metodă excelentă de a întâlni oameni cu preocupări asemănătoare și de a forma noi prietenii pe baza acelorași interese.

Ca alternative, te poți implica în activități de voluntariat sau proiecte de servicii în folosul comunității.

Fă-ți timp pentru propriile hobby-uri

Obiceiurile zilnice care te fac să te simți mai tânără. Oamenii care arată mai tineri decât vârsta lor au adeseori un hobby de care se bucură fără rezerve. Că e vorba de pictură, grădinărit, citit, acesta le aduce bucurie și relaxare.

Așadar, dacă ai o pasiune pentru care nu îți găsești niciodată timp, a venit momentul să o îmbrățișezi. Ai șansa să redescoperi o parte din tine care te face să te simți tânără și revigoraă.

Nu te teme de schimbare

Oamenii care întâmpină relaxați înaintarea în vârstă nu se dau înapoi din fața schimbărilor, ba chiar le spun bun venit. Nu le e teamă să iasă din zona de confort, în care văd o șansă să învețe, să evolueze și să experimenteze lucruri noi.

Să te blochezi în rutină te poate epuiza. Schimbarea vine cu șansa de a întâlni oameni și provocări noi. Acest lucru te ajută să te simți dinamică, expansivă și adaptată.

Dormi suficient

Un somn suficient și de calitate este esențial pentru regenerarea și întinerirea organismului. Somnul susține vindecarea și revitalizarea diferitelor funcții ale organismului, menținând vitalitatea și condiția de sănătate.

În plus, când dormim, creierul fixează amintirile, procesează informațiile și elimină toxinele acumulate în timpul zilei. Astfel se potențează abilitățile cognitive ca puterea de concentrare, rezolvarea problemelor, luarea de decizii, toate contribuind la o minte mai ascuțită și mai agilă. În egală măsură, somnul bun este esențial pentru o stare psihică optimă și o energie crescută.

Practică mindfulness-ul

Practicarea de mindfulness este în mod dovedit un remediu anti-îmbătrânire. Această tehnică limitează declinul funcției cognitive. A fi într-o stare de mindfulness înseamnă să fii complet în prezent, conștientă de tine, și să nu fii reactivă față de ce e în jurul tău. E o practică simplă care te ajută să te simți mai centrată și mai puțin stresată. De asemenea, îți procură un sentiment de pace și calm.

Indiferent că e vorba de meditație, exerciții de respirație profundă sau să îți acorzi un moment ca să admiri un apus de soare, încearcă să incluzi mindfulness-ul în rutina ta.

Nu te consuma pentru lucruri minore

Cei care stăpânesc arta ignorării problemelor neplăcute, dar minore, știu să pună bucuriile vieții pe primul loc. Abordează viața cu o doză sănătoasă de umor și perspectivă. Ce înseamnă, la scara unei vieți, pata de cafea de pe canapea sau o întârziere la o întâlnire de afaceri?

Privind cu detașare unele neplăceri mai puțin grave decât par la prima vedere te ajută să controlezi stresul din viața ta și să mizezi pe lucrurile cu adevărat importante, trăindu-ți viața din plin. Află câteva obiceiuri ale oamenilor optimiști prin care poți aduce fericirea în viața ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×