Reclamă

Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei, potrivit specialiștilor

Dacă te numeri printre oamenii care nu fac niciun pas dimineața înainte de a bea cafea, atunci acest articol este pentru tine. Deși este tentantă să treci direct la aparatul de cafea, cercetările arată că s-ar putea să vrei să mai aștepți. Află care e ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 2 octombrie 2024, 6:53

Pentru a simți cel mai mult efectele, cel mai bine e să așteptați aproape o oră după ce te trezești. Abia apoi poți consuma cafea care îți place.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei

Potrivit Jurnalului Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică, nivelurile de cortizol, care sunt asociate cu nivelul de stres, sunt maxime în jurul orei 7-8 dimineața. Cofeina este, de asemenea, un stimulent binecunoscut care poate crește nivelul de cortizol.

Specialiști spun că dacă te trezești și bei prima ceașcă de cafea între 7 și 8 dimineața, este posibil să te confrunți cu o scăderea majoră a nivelului de cortizol.

Deși pe moment poate părea că ceașca de cafea îți oferă energia de care ai nevoie, din moment ce nivelurile tale sunt deja ridicate, s-ar putea să nu ai nevoie de ea pentru a trece la activitățile zilnice. Dacă aștepți ca nivelul de cortizol să scadă, ceea ce se întâmplă pe parcursul zilei, este posibil să te bucuri mai mult de efectele cofeinei.

La ce oră din zi ar trebui să bei prima cafea

Reclamă

Dincolo de creșterea inutilă a nivelului de cortizol, mai există câteva motive pentru care ai putea amâna prima ceașcă de cafea dimineața. În general, cofeina are efect timp de patru până la șase ore în organism. Cu toate acestea, efectele maxime sunt la aproximativ o oră după ce o bei. Deci, dacă vrei să ai energia la cote maxime mai târziu în cursul zilei, e indicat să consumi cafea puțin mai târziu de ora 9.

În plus, lipsa cafelei consumate imediat după ce te-ai trezit îți poate oferi și varianta unui mic dejun hrănitor. Cofeina îți poate suprima apetitul. Dacă obișnuiai să o consumi prea devreme, ea poate să fie și un motiv pentru care nu te hrăneai corect. Cu toate acestea, consumul de cafea pe stomacul gol poate crește probabilitatea de a suferi de reflux acid. Cofeina poate cauza neliniște generală din cauza creșterii producției de bilă.

Sfatul specialiștilor e ca în loc să te duci direct către aparatul de cafea imediat după ce te-ai trezit, mai bine iei micul dejun. Pasul următor e să îți începi activitățile. Potrivit cercetărilor, simplul faptul că ieși la lumina zilei poate crește nivelul de cortizol la prima oră.

Reclamă

Apoi, când ajungi la birou, într-un spațiu închis, cortizolul începe să scadă. Acea ceașcă de cafea poate ajuta la menținerea nivelului de energie ridicat.

Acum că ai aflat mai multe despre cafea, poți maximiza efectele consumului ei. Cafeaua este un adjuvant în nivelul de energie, așa că bucură-te de gustul, aroma și beneficiile ei la capacitate maximă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Pastă de sardine în bol și în linguriță, alături de crackers și pătrunjel verde
Rețete
Pastă de sardine. Rețetă de gustare rapidă și hrănitoare
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un platou cu gustări rapide și hrănitoare, poți încerca rețeta de pastă de sardine. Este una dintre acele rețete despre care se spune că sunt, pe...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Două evenimente astrale aduc schimbări și noi începuturi pentru nativii din zodiac. Este vorba este Luna Nouă și Eclipsa de Lună care vor fi nelipsite. Citește horoscopul săptămânii 30 septembrie – 6 octombrie 2024...
3
Două porții de alivancă moldovenească
Rețete
Alivancă moldovenească. Rețetă de prăjitură cu mălai
Rețeta de alivancă moldovenească este rețeta unui desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în zona Moldovei. Prăjitura este foarte populară și apreciată pentru simplitatea și gustul său autentic. Este un fel de prăjitură cu...
4
Biscuiți din fulgi de ovăz
Sănătate
Cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. E recomandat să-l consumi și tu
Cu multitudinea de informații despre nutriție pe care o regăsim peste tot, cu siguranță și tu te-ai întrebat care e cel mai hrănitor aliment pentru mic dejun, potrivit specialiștilor. Răspunsul este simplu și are...
5
Cremă de fistic în bol de sticlă și pe felie de pâine, alături de un borcan cu fistic
Rețete
Cremă de fistic făcută în casă. Rețetă simplă și ușoară
Dacă adori fisticul, rețeta de cremă de fistic te va cuceri atât din punct de vedere al gustului, cât și al texturii și culorii apetisante. Se prepară simplu și ușor din ingrediente puține și...
PARTENERI
×