Reclamă

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare, potrivit nutriționiștilor

Află care este cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare. Disconfortul neplăcut dat de balonare nu este o normalitate. Mai mult decât atât, apare în cele mai nepotrivite momente! Balonarea poate fi cauzată de o dietă dezechilibrată, de condiții de sănătate specifice sau chiar de simptome menstruale.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 30 septembrie 2024, 8:21

Te confrunți cu dureri în zona abdomenului și cu o senzație accentuată de disconfort? Din fericire, există soluții! Una dintre cele mai eficiente modalități prin care poți combate balonarea este să prepari o ceașcă fierbinte de ceai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare

Balonarea poate provoca disconfort în tractul digestiv și în abdomen. Senzația de balonare este cauzată de o acumulare de gaze în abdomen. Există o serie de alimente care provoacă balonare, printre care se află alimentele ultra-procesate și băuturile acidulate.

Uneori senzația de prea-plin după masă poate fi copleșitoare. Din fericire, ceaiul din plante este un remediu holistic excelent pentru balonarea abdominală. Ceaiul este renumit pentru efectele sale dovedite împotriva balonării.

Ceaiul contribuie la susținerea unui proces normal de digestie, calmează crampele și diminuează disconfortul abdominal. Chiar dacă ești sau nu fana ceaiurilor, ți-am pregătit câteva trucuri care te vor ajuta să introduci ceaiul în dieta ta.

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare este ceaiul verde. Printre ingredientele cheie din ceaiul verde se află catechinele, o clasă de compuși organici. Prin acțiunea lor acestea contribuie la calmarea tractului digestiv și la ameliorarea acumulării de gaze, care duce la balonare.

Reclamă

Un studiu publicat în European Journal of Pharmacology a explorat efectul ceaiului verde asupra sistemului gastrointestinal. Specialiștii au ajuns la concluzia că cea mai simplă și benefică modalitate de a ajuta la prevenirea tulburărilor gastrointestinale este consumul de ceai verde.

Beneficiile consumului de ceai verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți. Complexul de antioxidanți, în special compușii polifenolici sunt populari pentru beneficiile avute pentru sănătate. Aceștia prezintă proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene, antioxidative și antibacteriene.

Reclamă

Prin intermediul acțiunii lor, catechinele ajută la eliminarea bacteriilor rele din organism. Astfel, contribuie la refacerea microbiomului și ameliorează inflamația. Balonarea poate coincide cu procesul inflamator, motiv pentru care scăderea inflamației în intestin poate îmbunătăți senzația neplăcută dată de balonare. Chimenul este, de asemenea, un alt ingredient care te ajută să reduci senzația de balonare.

Ajută la ameliorarea dismenoreei

Dacă te confrunți cu menstruații dureroase, introducerea ceaiului verde în rutina ta poate fi benefică. Efectul pe care ceaiul verde îl are asupra durerilor menstruale a fost testat pe un grup de 1183 de femei. Concluzia cercetătorilor a fost că participantele care au băut zilnic ceai verde au observat o scădere a dismenoreei.

Cum să incluzi ceaiul verde în dieta ta

Cel mai bun ceai care te poate scăpa de balonare este ceaiul verde. Dacă nu ești iubitoare de ceai verde, poți apela la câteva trucuri care să te ajute să îl introduci cu succes in dieta ta zilnică. Dacă preferi cafeaua, pentru început, poți încerca să o înlocuiești cu un ceai matcha cu lapte, spune Healthline.

Matcha este o formă de ceai verde, iar ceaiul matcha cu lapte este varianta ideală prin care te poți bucura de beneficiile ceaiului verde. Alege un lapte pe bază de plante, cum ar fi soia, care este bogat și în proteine. De asemenea, laptele de soia nici nu interferează cu beneficiile metabolice pe care le oferă ceaiul verde.

Aromatizează ceaiul verde

Adaugă o felie de lămâie, puțină miere sau chiar câteva frunze de mentă pentru a spori aroma ceaiului verde. Acomodarea cu un gust nou va fi mai ușoară datorită mixului de arome.

Pregătește cuburi de gheață cu ceai verde

Îți va fi mai ușor să te obișnuiești cu gustul și aroma ceaiului verde consumând cuburile de gheață cu ceai verde. Procesul este cât se poate de simplu. Tot ce trebuie să faci este să torni ceaiul verde într-o taviță pentru gheață și să o lași în congelator peste noapte. A doua zi, adaugă peste cuburile de gheață apă sau limonadă și savurează băutura plină de antioxidanți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de alivancă moldovenească
Rețete
Alivancă moldovenească. Rețetă de prăjitură cu mălai
Rețeta de alivancă moldovenească este rețeta unui desert tradițional românesc, cu rădăcini adânci în zona Moldovei. Prăjitura este foarte populară și apreciată pentru simplitatea și gustul său autentic. Este un fel de prăjitură cu...
2
O femeie care poartă o rochie albă și una neagră pentru a ilustra zodiile care își schimbă viața drastic pe 30 septmebrie 2024
Horoscop
3 zodii își schimbă viața radical începând cu 30 septembrie 2024. Ce surpriză le rezervă astrele
Astrologii dezvăluie care sunt cele 3 zodii care își schimbă viața radical începând cu 30 septembrie 2024. Acești nativi vor avea parte de multe surprize pe parcursul zilelor ce urmează. Destinul lor este pe...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2024. Zodiile vor avea parte de surprize pe plan personal
Viața amoroasă a nativilor Rac este pusă la grea încercare. Citește horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2024 și vezi ce au pregătit astrele pentru fiecare zodie. Schimbări semnificatve au loc pe plan personal, iar...
4
Merdenele cu brânză în coș împletit
Rețete
Merdenele. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză
Merdenele este denumirea unor plăcinte tradiționale balcanice, foarte populare în România și Bulgaria, dar și în alte țări din sud-estul Europei. Ele sunt preparate dintr-un aluat foietaj subțire, umplut în mod tradițional cu brânză...
5
Brenda și Macaulay Culkin, alături de unul dintre copiii lor, la mașină
Divertisment
Imagine rară cu fiul adorabil al lui Macaulay Culkin. Actorul și soția sa, Brenda Song, au fost fotografiați la plimbare în Los Angeles
Imagine rară cu fiul adorabil al lui Macaulay Culkin. Actorul și soția sa, Brenda Song, au fost fotografiați la plimbare în Los Angeles. Actorul în vârstă de 44 de ani și actrița în vârstă...
PARTENERI
×