Unul dintre cele mai importante obiceiuri legate de sărbătorile Pascale este cel al înroșirii ouălor. Sigur și tu ai încondeiat frumos câteva ouă pentru a fi ciocnite de invitații de la masă. Dacă ți-au rămas prea multe, atunci păstrează-le la congelator. Pare greu de crezut, dar acest lucru te poate ajuta să le ai proaspete mai mult timp.
Ouăle fierte se pot congela
Specialiștii recomandă pentru început să congelezi doar ouăle care sunt curate și proaspete. Ouăle trebuie să fie curățate de coajă înainte de a fi congelate.
Totodată, dacă vrei să congelezi ouăle fierte rămase de la Paște, atunci ține cont că doar gălbenușul poate fi congelat.
Nu se recomandă congelarea oului fiert cu totul deoarece albușul poate să devină apos și să-și piardă gustul atunci când este congelat, iar mai apoi decongelat pentru folosință. Asigură-te că îndepărtezi albușul de la ouă atunci când urmează să le congelezi.
Poți congela gălbenușurile de la ouăle fierte pentru a fi folosite mai târziu în diferite rețete sănătoase. Pune cu grijă gălbenușurile de ouă într-o pungă închisă ermetic. În felul acesta te vei asigura că sunt protejate.
Potrivit Serviciului de Inspecție și Siguranță Alimentară al SUA poți congela ouăle tim de până la un an. Când ești pregătită să le folosești, dezgheață-le peste noapte de la frigider. Utilizează gălbenușurile de ou imediat ce sunt dezghețate, recomandă cei de la Incredibleegg.org.
Ce să faci cu gălbenușurile congelate
Gălbenușurile dezghețate ar trebui folosite rapid în rețetele tale. Dacă le lași în frigider mai mult timp după dezghețare, atunci crești riscul de apariție al bacteriilor.