Reclamă

Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină

Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 aprilie 2024, 5:32

Curățarea ouălor poate necesită timp și răbdare. Specialiștii spun că există o tehnică care te poate ajuta să îndepărtezi coaja mult mai ușor. Unii experți spun că decojirea ușoară începe cu modul în care au fost gătite ouăle, fie că e vorba de adăugarea bicarbonatului de sodiu în apă, sare sau oțet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor

Pentru început trebuie să te asiguri că ai fiert corect ouăle. Pentru a te asigura că acestea se decojesc mai ușor, specialiștii de la Allrecipes recomandă să adaugi unul dintre următoarele ingrediente în apă în timp ce ouăle fierb: sare, bicarbonat de sodiu și oțet alb.

După ce ai fiert ouăle cu unul dintre aceste ingrediente este recomandat să le cureți sub un jet de apă. Dacă această tehnică nu este pe placul tău poți încerca să le cureți cu o linguriță.

O altă tehnică de decojire a ouălor spune că acestea ar trebui puse într-un vas plin cu gheață imediat după ce au fost luate de pe foc.

Curățarea ține și de tehnica de gătire executată corect. Pentru început trebuie să dai aragazul la foc mare și să pui pe el o cratiță cu ouă și apă care să le acopere cu cel puțin un centimetru deasupra.

Reclamă

Când apa începe să fiarbă trebuie să lași ouăle pe foc între 1- și 15 minute, în funcție de cât de tare preferi gălbenușul.

Află și care este motivul pentru care se înverzește gălbenușul ouălor fierte. Descoperă metoda corectă ca să aibă un galben frumos.

Apoi transferă ouăle într-un castron umplut cu apă și cuburi de gheață folosind o lingură mare. Lasă-le să stea în apa cu gheață aproximativ patru minute. La final ouăle tale se vor curăța mult mai ușor.

Reclamă

Ce trucuri recomandă gospodinele

Gospodinele recomandă să adaugi puțin bicarbonat de sodiu în apă. Bicarbonatul crește nivelul pH-ului apei, dar și al pH-ului abușului de ou.

Ouăle proaspete de găină au un nivel de pH la capătul inferior, care crește în câteva zile pe măsură ce ouăle rămân în frigider.

pH-ul mai mare al ouălor mai vechi permite albușurilor să se separe de membrana interioară a cochiliei, ceea ce le face mai ușor de curățat.

În acest fel îți poți da seama și de valabilitatea ouăleor pe care le-ai fiert. Un alt truc recomandă să pui puțină sare în apa în care fierb ouăle.

Sarea ajută apa să atingă punctul de fierbere mai repede, ceea ce înseamnă că ouăle fierb la o temperatură mai mare.

Sarea ajută, de asemenea, la sigilarea crăpăturilor care se pot dezvolta pe măsură ce ouăle sar în apa clocotită.

Moleculele de sare care se dizolvă în apă devin suficient de mici pentru a pătrunde în cojile ouălor, iar unii spun că acest lucru ajută la decojire.

Cea de-a treia metodă presupune să adaugi puțin oțet alb. Oțetul alb dizolvă o parte din carbonatul de calciu care formează exteriorul dur al oului.

De fapt ,dacă ai lăsa un om să stea în oțet timp de aproximativ o săptămână, coaja s-ar dizolva complet. Acidul pătrunde și în coaja ouălor, ceea ce ajută albușurile să se întărească mai repede. Cojile de ou fiert cu oțet se vor desprinde mult mai ușor, spun specialiștii de la EtaThis.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×