Curățarea ouălor poate necesită timp și răbdare. Specialiștii spun că există o tehnică care te poate ajuta să îndepărtezi coaja mult mai ușor. Unii experți spun că decojirea ușoară începe cu modul în care au fost gătite ouăle, fie că e vorba de adăugarea bicarbonatului de sodiu în apă, sare sau oțet.
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor
Pentru început trebuie să te asiguri că ai fiert corect ouăle. Pentru a te asigura că acestea se decojesc mai ușor, specialiștii de la Allrecipes recomandă să adaugi unul dintre următoarele ingrediente în apă în timp ce ouăle fierb: sare, bicarbonat de sodiu și oțet alb.
După ce ai fiert ouăle cu unul dintre aceste ingrediente este recomandat să le cureți sub un jet de apă. Dacă această tehnică nu este pe placul tău poți încerca să le cureți cu o linguriță.
O altă tehnică de decojire a ouălor spune că acestea ar trebui puse într-un vas plin cu gheață imediat după ce au fost luate de pe foc.
Curățarea ține și de tehnica de gătire executată corect. Pentru început trebuie să dai aragazul la foc mare și să pui pe el o cratiță cu ouă și apă care să le acopere cu cel puțin un centimetru deasupra.
Când apa începe să fiarbă trebuie să lași ouăle pe foc între 1- și 15 minute, în funcție de cât de tare preferi gălbenușul.
Află și care este motivul pentru care se înverzește gălbenușul ouălor fierte. Descoperă metoda corectă ca să aibă un galben frumos.
Apoi transferă ouăle într-un castron umplut cu apă și cuburi de gheață folosind o lingură mare. Lasă-le să stea în apa cu gheață aproximativ patru minute. La final ouăle tale se vor curăța mult mai ușor.