A avea o dantură frumoasă, dinți aliniați corect sau mai albi ține de modul în care avem grijă de sănătatea orală. Vizitele regulate în cabinetul medicului stomatolog, dar și o alimentație sănătoasă sunt extrem de importante.
4 secrete pentru un zâmbet impecabil
Există 4 secrete pentru un zâmbet impecabil și plin de încredere. Acestea presupun o îngrijire atentă a danturii, dar și o vizită periodică la medicul stomatolog. Igiena orală este extrem de importantă în viața oricărei perosoane. Aceasta ar trebui să fie prioritară nu doar datorită unui zâmbet strălucitor, ci și datorită sănătății cavității bucale și a danutrii.
Coroanele dentare
Dacă îți dorești o dantură sănătoasă, cu care să poți zâmbi în orice moment al zilei și care îți permite să mănânci orice îți dorești, atunci coroanele dentare reprezintă soluția potrivită pentru tine. Datorită tehnologiei moderne, coronițele se realizează rapid. Într-o singură ședință te poți bucura de o dantură frumoasă imediat ce ai plecat din cabinetul stomatologului. De asemenea, datorită rezistenței în timp a coroanelor, vei observa efectele benefice ale unui zâmbet impecabil. Acesta va contribui la o stimă de sine ridicată.
Coronițele dentare sunt recomandate în cazul dinților fisurați, ciobiți, cât și în cazul unui dinte care a fost tratat pe canal. Pe lângă beneficiile estetice, coroanele au un rol esențial în protejarea dintelui de factori externi. Totodată, o coroană îi redă dintelui funcționalitatea la fel cum o avea cu dintele natural. Acesta este unul din cele 4 secrete pentru a avea un zâmbet impecabil și plin de încredere.
Igiena orală corectă
Sănătatea dentară este o parte esențială a sănătății și bunăstării tale generale. Conform Healthline, igiena orală deficitară poate duce la apariția cariilor dentare și a afecțiunilor gingivale. Așadar, pentru a-ți ajuta zâmbetul să arate impecabil, iar respirația să fie proaspătă, este important să te speli corect pe dinți. Aceștia trebuie spălați de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Folosește, de asemenea, mijloacele suplimentare de curățare. Ața dentară sau apa de gură, te vor ajuta să îndepărtezi resturile alimentare din zone mai greu accesibile periuței dentare.
De asemenea, o igienă orală completă și corectă cuprinde atât dantura, cât și limba, gingiile și obrajii. Totodată, se recomandă ca periuța de dinți să fie cu peri moi și cu capătul mic. Astfel, ea va putea ajunge în zonele mai greu accesibile. Este esențial ca periuța dentară să fie schimbată o dată la 3 luni sau ori de câte ori te confrunți cu o răceală, pentru ca sănătatea ta orală să fie mereu bună.