Reclamă

Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Periuța ta de dinți este un instrument de bază în lupta împotriva bacteriilor care provoacă boli ale gingiilor, cariilor dentare și respirației urât mirositoare. Din acest motiv este important să acorzi atenție celor mai frecvente recomandări pentru periuța de dinți.

Publicat: 18 mai 2021, 12:36

Producătorii de periuțe de dinți și medicii stomatologi recomandă înlocuirea acesteia la fiecare trei-patru luni. Ar trebui să respecți această sugestie dacă utilizezi periuța câte două minute, de două ori pe zi. În unele cazuri, este posibil să dorești să înlocuiești periuța de dinți mai repede de atât. În cazul în care te speli mai des de două ori pe zi, periuța de dinți se poate deteriora mai rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După folosirea periuței de dinți vreme de trei luni firele acesteia își pierd capacitatea de curățare. Acestea pot cădea sau își pot schimba forma. Atunci când se întâmplă acest lucru, periuța ta nu mai are aceeași performanță. Firele îndoite ale periuței nu ating efectiv zonele dintre dinți și de-a lungul liniei gingiei.

De asemenea, cu cât periuța este folosită pentru mai mult timp, cu atât crește numărul bacteriilor de pe ea. Poate nu te-ai gândi până acum, dar dacă împarți pasta de dinți cu alte persoane, germeni tăi și ai colocatarilor tăi se pot transfera în tubul de pastă de dinți atunci când pui pastă de dinți direct pe periuță.

Așa că, dacă unul dintre voi a fost bolnav, ar fi o idee bună să înlocuiești periuțele de dinți ale tuturor celor cu care locuiești. Infecțiile virale și bacteriene reprezintă un motiv bun pentru a-ți schimba vechea periuță de dinți cu una nouă, recomandă specialiștii.

Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Dacă periuța de dinți este depozitată într-un recipient cu alte periuțe de dinți, nu permite capetelor acestora să se atingă între ele. Germenii unei răceli pot supraviețui pe o periuță de dinți până la trei zile. Dacă îți păstrezi periuța de dinți alături de restul periuțelor de dinți ale familiei, poți transmite germeni.

Reclamă

După periaj, clătește întotdeauna periuța de dinți cu apă. Nu încerca să „igienizezi” periuța cu un dezinfectant, apă de gură sau apă fierbinte. În acest mod poți răspândi de fapt germeni.

Nu ai nevoie să pui un capac periuței. Din cauza umidității, numărul bacteriilor de pe periuța ta poate crește. Ea trebuie lăsată să se usuce la aer, sugerează Healthline.

Ar fi o idee bună să îți păstrezi periuța de dinți puțin mai departe de vasul de toaletă. Particulele fine de apă de toaletă sunt pulverizate în aer de fiecare dată când tragi apa.

Reclamă

Știi deja, dar o să repetăm. Nu trebuie să îți împarți periuța de dinți cu alte persoane. Nici măcar cu partenerul.

Capetele unei periuțe electrice pot avea instrucțiuni specifice pentru înlocuire. Urmează instrucțiunile producătorului atunci când vine vorba de înlocuirea capătului unei periuțe de dinți electrice. Periuțele de dinți vibrează și se rotesc rapid. Frecarea poate uza părul de nailon. Prin urmare, este posibil să remarci semne de uzură înainte de termenul recomandat de trei luni.

Acum că ai aflat cum să ai grijă de periuța ta de dinți, implicit de dantura ta, vezi ce trucuri de make-up poți folosi pentru dinți mai albi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×