Reclamă

Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Periuța ta de dinți este un instrument de bază în lupta împotriva bacteriilor care provoacă boli ale gingiilor, cariilor dentare și respirației urât mirositoare. Din acest motiv este important să acorzi atenție celor mai frecvente recomandări pentru periuța de dinți.

Publicat: 18 mai 2021, 12:36

Producătorii de periuțe de dinți și medicii stomatologi recomandă înlocuirea acesteia la fiecare trei-patru luni. Ar trebui să respecți această sugestie dacă utilizezi periuța câte două minute, de două ori pe zi. În unele cazuri, este posibil să dorești să înlocuiești periuța de dinți mai repede de atât. În cazul în care te speli mai des de două ori pe zi, periuța de dinți se poate deteriora mai rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După folosirea periuței de dinți vreme de trei luni firele acesteia își pierd capacitatea de curățare. Acestea pot cădea sau își pot schimba forma. Atunci când se întâmplă acest lucru, periuța ta nu mai are aceeași performanță. Firele îndoite ale periuței nu ating efectiv zonele dintre dinți și de-a lungul liniei gingiei.

De asemenea, cu cât periuța este folosită pentru mai mult timp, cu atât crește numărul bacteriilor de pe ea. Poate nu te-ai gândi până acum, dar dacă împarți pasta de dinți cu alte persoane, germeni tăi și ai colocatarilor tăi se pot transfera în tubul de pastă de dinți atunci când pui pastă de dinți direct pe periuță.

Așa că, dacă unul dintre voi a fost bolnav, ar fi o idee bună să înlocuiești periuțele de dinți ale tuturor celor cu care locuiești. Infecțiile virale și bacteriene reprezintă un motiv bun pentru a-ți schimba vechea periuță de dinți cu una nouă, recomandă specialiștii.

Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Dacă periuța de dinți este depozitată într-un recipient cu alte periuțe de dinți, nu permite capetelor acestora să se atingă între ele. Germenii unei răceli pot supraviețui pe o periuță de dinți până la trei zile. Dacă îți păstrezi periuța de dinți alături de restul periuțelor de dinți ale familiei, poți transmite germeni.

Reclamă

După periaj, clătește întotdeauna periuța de dinți cu apă. Nu încerca să „igienizezi” periuța cu un dezinfectant, apă de gură sau apă fierbinte. În acest mod poți răspândi de fapt germeni.

Nu ai nevoie să pui un capac periuței. Din cauza umidității, numărul bacteriilor de pe periuța ta poate crește. Ea trebuie lăsată să se usuce la aer, sugerează Healthline.

Ar fi o idee bună să îți păstrezi periuța de dinți puțin mai departe de vasul de toaletă. Particulele fine de apă de toaletă sunt pulverizate în aer de fiecare dată când tragi apa.

Reclamă

Știi deja, dar o să repetăm. Nu trebuie să îți împarți periuța de dinți cu alte persoane. Nici măcar cu partenerul.

Capetele unei periuțe electrice pot avea instrucțiuni specifice pentru înlocuire. Urmează instrucțiunile producătorului atunci când vine vorba de înlocuirea capătului unei periuțe de dinți electrice. Periuțele de dinți vibrează și se rotesc rapid. Frecarea poate uza părul de nailon. Prin urmare, este posibil să remarci semne de uzură înainte de termenul recomandat de trei luni.

Acum că ai aflat cum să ai grijă de periuța ta de dinți, implicit de dantura ta, vezi ce trucuri de make-up poți folosi pentru dinți mai albi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×