Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Periuța ta de dinți este un instrument de bază în lupta împotriva bacteriilor care provoacă boli ale gingiilor, cariilor dentare și respirației urât mirositoare. Din acest motiv este important să acorzi atenție celor mai frecvente recomandări pentru periuța de dinți.

Publicat: 18 mai 2021, 12:36 / Actualizat: 18 mai 2021, 9:36

Producătorii de periuțe de dinți și medicii stomatologi recomandă înlocuirea acesteia la fiecare trei-patru luni. Ar trebui să respecți această sugestie dacă utilizezi periuța câte două minute, de două ori pe zi. În unele cazuri, este posibil să dorești să înlocuiești periuța de dinți mai repede de atât. În cazul în care te speli mai des de două ori pe zi, periuța de dinți se poate deteriora mai rapid.

După folosirea periuței de dinți vreme de trei luni firele acesteia își pierd capacitatea de curățare. Acestea pot cădea sau își pot schimba forma. Atunci când se întâmplă acest lucru, periuța ta nu mai are aceeași performanță. Firele îndoite ale periuței nu ating efectiv zonele dintre dinți și de-a lungul liniei gingiei.

De asemenea, cu cât periuța este folosită pentru mai mult timp, cu atât crește numărul bacteriilor de pe ea. Poate nu te-ai gândi până acum, dar dacă împarți pasta de dinți cu alte persoane, germeni tăi și ai colocatarilor tăi se pot transfera în tubul de pastă de dinți atunci când pui pastă de dinți direct pe periuță.

Așa că, dacă unul dintre voi a fost bolnav, ar fi o idee bună să înlocuiești periuțele de dinți ale tuturor celor cu care locuiești. Infecțiile virale și bacteriene reprezintă un motiv bun pentru a-ți schimba vechea periuță de dinți cu una nouă, recomandă specialiștii.

Igiena dentară. Recomandări pentru periuța de dinți

Dacă periuța de dinți este depozitată într-un recipient cu alte periuțe de dinți, nu permite capetelor acestora să se atingă între ele. Germenii unei răceli pot supraviețui pe o periuță de dinți până la trei zile. Dacă îți păstrezi periuța de dinți alături de restul periuțelor de dinți ale familiei, poți transmite germeni.

După periaj, clătește întotdeauna periuța de dinți cu apă. Nu încerca să „igienizezi” periuța cu un dezinfectant, apă de gură sau apă fierbinte. În acest mod poți răspândi de fapt germeni.

Nu ai nevoie să pui un capac periuței. Din cauza umidității, numărul bacteriilor de pe periuța ta poate crește. Ea trebuie lăsată să se usuce la aer, sugerează Healthline.

Ar fi o idee bună să îți păstrezi periuța de dinți puțin mai departe de vasul de toaletă. Particulele fine de apă de toaletă sunt pulverizate în aer de fiecare dată când tragi apa.

Știi deja, dar o să repetăm. Nu trebuie să îți împarți periuța de dinți cu alte persoane. Nici măcar cu partenerul.

Capetele unei periuțe electrice pot avea instrucțiuni specifice pentru înlocuire. Urmează instrucțiunile producătorului atunci când vine vorba de înlocuirea capătului unei periuțe de dinți electrice. Periuțele de dinți vibrează și se rotesc rapid. Frecarea poate uza părul de nailon. Prin urmare, este posibil să remarci semne de uzură înainte de termenul recomandat de trei luni.

Acum că ai aflat cum să ai grijă de periuța ta de dinți, implicit de dantura ta, vezi ce trucuri de make-up poți folosi pentru dinți mai albi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×