Reclamă

(P) Cum ne pregătim pentru sezonul de schi

Pregătirile pentru sezonul de schi ar trebui să dureze de fapt tot anul, timp în care ne îngrijim sistematic de starea fizică a corpului. Totuși, dacă nu suntem activi zilnic, cu câteva luni înainte de plecare, să începem antrenamentele orientate către părțile corespunzătoare ale corpului.

Publicat: 22 decembrie 2022, 5:28 / Actualizat: 22 decembrie 2022, 16:30

Să completăm și îmbrăcămintea de schi corespunzătoare și să avem grijă de echipament. Vă sfătuim cum să vă pregătiți pentru sezonul de schi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum ne pregătim pentru sezonul de schi: aveți grijă de condiția fizică înainte de sezonul de schi

Sezonul de schi nu va fi plăcut și cu siguranță nu ne va duce la culmile abilităților tehnice dacă nu ne pregătim întregul corp pentru asta. Acest lucru este important mai ales dacă nu facem sport în mod regulat în fiecare zi și ducem un stil de viață sedentar. Lipsa de pregătire din punct de vedere al condiției fizice poate fi foarte periculoasă: duce la accidentări, contuzii și suprasolicitare. Poate duce la încordări musculare, rupturi și chiar fracturi. În plus, un corp neantrenat va fi mai predispus la contuzii, iar plămânii nepregătiți nu vor permite schierea un timp îndelungat pe pârtie.

Grupuri întregi de mușchi și articulații sunt activate atunci când schiați sau faceți snowboarding. Așadar, ar trebui să avem grijă de mușchii picioarelor, ai centurii sub-abdominale, ai abdomenului, ai centurii scapulare, ai brațelor, ai zonei sacro-lombare; și a articulațiilor de la gleznă, de la genunchi și de la șold.

Cum ar trebui să arate și cât trebuie să dureze antrenamentul înainte de sezonul de schi? O serie de exerciții în săptămâna înainte de plecare nu este suficientă. Dacă este prea intens, vom supraîncărca corpul și nu vom putea să schiem. Cel mai bine este să începeți pregătirile fizice cu câteva luni înainte.

Timpul minim este de aproximativ 3 luni cu frecvența exercițiilor fizice de 3 ori pe săptămână (cu 2 săptămâni înainte de sezon merită să o crești la 4-5 ori pe săptămână). Exercițiile ar trebui să includă o încălzire, antrenament cardio, o serie de exerciții pentru părțile selectate și antrenament aerobic pentru a îmbunătăți condiția fizică.

Reclamă

Cum să ne îmbrăcăm la schi: pregătiți îmbrăcăminte de schi și lenjerie termică adecvată

Corpul este deja antrenat, organismul este gata pentru a face față pe pârtie. Este timpul să alegeți îmbrăcămintea de schi potrivită, care să vă asigure un confort termic adecvat. S-a testat că pentru a obține cele mai bune rezultate în timpul antrenamentului, temperatura optimă este de 37°C.

Pentru a-l păstra în toate condițiile – atât în timpul activității fizice, cât și în timpul odihnei – ar trebui să te îmbraci în straturi și să alegi haine funcționale destinate pârtiei. Merită să vă bazați pe mărcile specializate în acest tip de îmbrăcăminte. De exemplu, Peak Performance, Descente, Perfect Moment sau Rossignol.

Reclamă

Lenjerie termoactivă

Primul strat care este în contact cu pielea trebuie să fie lenjerie termică, care este concepută în primul rând pentru a drena bine umezeala, a ventila și a asigura confortul termic. De asemenea, puteți utiliza efectul de compresie musculară pentru a îmbunătăți eficiența și eficacitatea antrenamentului. Lenjeria termoactivă de cea mai bună calitate – începând de la chiloții de tip boxer și de la sutiene, până la colanți, maiouri și longsleeve – este confecționată din lână merinos igienă sau tricot tehnic, ușor, plăcut la atingere, care a fost îmbogățit cu cele mai moderne tehnologii de construcție ale acestui tip de îmbrăcăminte.

Stratul din mijloc cu izolație termică – tricouri și pulovere la schi

Ar trebui să avem o abordare similară atunci când alegem un strat mijlociu. Cel mai bine este să optăm pentru lână naturală cu proprietăți termice excelente sau tricotaje funcționale. Datorită acestui fapt, hanoracul sau puloverul va fi subțire, dar vă va ține de cald în timpul odihnei și coborârilor de pe pârtie.

Pantaloni salopetă de schi și geacă de schi

Un echipament indispensabil pentru fiecare schior și snowboarder este setul format din pantaloni și o geacă de schi. Acestea sunt haine speciale, care diferă de hainele obișnuite de acest tip, cu funcționalități suplimentare și un material care protejează împotriva apei, înghețului și vântului. Gecile de schi de bună calitate pentru femei și bărbați sunt echipate cu o fustă internă pentru zăpadă. Manșete suplimentare cu un orificiu pentru degetul mare, un sistem de ventilație și buzunare utile, de exemplu, pentru un skipass. Pantalonii de schi pentru femei și bărbați nu restricționează mișcarea și protejează împotriva pătrunderii zăpezii. Au o manșetă suplimentară care se pune peste pantofi.

Accesorii de schi

Plăcerea de a fi pe pârtie și siguranța noastră pot depinde și de alegerea accesoriilor adecvate. Vă va prinde bine să purtați căciulă sau cagulă: (asigurați-vă că se potrivește bine sub cască). Ai nevoie și de un fular sau un încălzitor de gât din lână naturală și mănuși de schi întărite. În plus, e bine să aveți o cască bine potrivită și ochelari de protecție pentru pârtie. Este bine să nu vă lipsească ochelarii polarizați după ce ieșiți de pe pârtie.

Pregătiri echipament: întreținerea schiurilor și pregătirea echipamentului de schi înainte de sezon

Pregătirile de sezon trebuie sa includă și echipamentul. Înainte de fiecare sezon, schiurile sau snowboardul dumneavoastră trebuie să fie întreținute de dvs. sau la un centrul de service. Va fi deosebit de important să verificați starea de alunecare, adică întreaga suprafață care intră în contact cu zăpada. Cavitățile formate vor fi umplute, iar suprafața schiurilor, lubrifiată. De asemenea, va fi necesar să ascuțiți marginile și să reglați legăturile schiurilor. Înainte de a pleca, merită să verificați și dacă clăparii dvs. de schi sunt în stare bună.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×