Reclamă

(P) Cum să câștigi lupta cu anxietatea. 5 arme pe care le ai la îndemână

Descoperă cum poți să câștigi lupta cu anxietatea. Deși trăim într-o perioadă caracterizată ca fiind una dintre cele mai prospere, longevive și pașnice din istorie, totuși, un număr mare de oameni dezvoltă anxietate. Este adevărat, aceasta s-a accentuat și odată cu apariția vremurilor pandemice, dar asta nu înseamnă că nu exista și înainte.

Publicat: 19 noiembrie 2021, 6:57 / Actualizat: 3 ianuarie 2022, 13:50

Această dereglare este o consecință a stresului acumulat și a sedentarismului. Este un contrast puternic, însă avem și câteva instrumente la îndemână pentru a combate stările de anxietate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să câștigi lupta cu anxietatea

Potrivit blogului LetsYoop, uleiul CBD este o armă redutabilă ce combate anxietatea și stresul și calmează emoțiile puternice. Dar mai sunt și alte arme cu care poți combate anxietatea sau cel puțin să o ții sub control. Iată 5 instrumente utile:

Fă activitate fizică

Atunci când experimentezi stări de anxietate, probabil că nu ai chef sa faci sport. Dar te asigur că este cea mai la îndemână armă pentru a o combate. Practic, atunci când, de exemplu, începi să alergi mintea ta ia o pauză de la toate grijile și gândurile pe care le tot procesează.

Ea nu se poate concentra la două lucruri deodată, prin urmare, mergi afară și aleargă, fă exerciții fizice sau mergi la sală. Este cea mai bună opțiune de a alunga emoțiile anxioase atunci când nu te poți folosi de nimic altceva.

Reclamă

Ține un jurnal personal

Primul pas în vindecarea anxietății este deschiderea și împărtășirea problemelor. Și dacă nu reușești la început să te deschizi față de prieteni sau familie, atunci ia un jurnal și scrie. Scrie de câte ori simți că emoțiile încep să o ia la galop. Este o modalitate terapeutică eficientă pentru a face față tuturor senzațiilor și gândurilor care vin asupra ta.

Încearcă meditația și yoga

Reclamă

Meditația este printre cele mai eficiente tehnici de calmare a minții. Cercetătorii au descoperit că în timp ce meditează, oamenilor li se activează emisfera stângă ce este în strânsă legătură cu controlul emoțiilor. După cum spune lifehacker.com, cu cât meditezi mai mult, cu atât mai puțin anxioasă devii.

Ce se întâmplă de fapt? Creierul își reduce din activitate și nu mai procesează informații sau le procesează într-un ritm mult mai lent. Chiar și 10 minute de meditație zilnică reduce stresul, îmbunătățește concentrarea și memoria și dezvoltă creativitatea. Tot pentru a reduce anxietatea poți practica și yoga. Poți consulta un curs de yoga sau alte surse de pe internet și vei găsi o mulțime de posturi, multe dintre imitând animale, care te ajută să te relaxezi și să uiți de toate grijile.

Acceptă-ți anxietatea

Poate nu te așteptai la acest sfat, dar te asigur că atunci când te confrunți cu o stare de anxietate este bine să o accepți, să te accepți pe tine că o trăiești și să treci prin ea. Cu cât te lupți mai mult cu ea, cu atât ea va persista mai mult.

Încearcă să o recunoști și să înțelegi de ce ai această stare, nu te critica pentru ceea ce simți și în acest punct analizează puțin situația. Pune-ți câteva întrebări ce te vor ajuta să te calmezi: pe o scară de la 1 la 100 cât de probabil este ca lucrul care îmi produce anxietatea să se întâmple real? Este posibil ca eu să îmi fac prea multe griji? Vei vedea ca rațiunea începe să vorbească și să te aducă la o stare normală de calm.

Ia o pauză mentală

Ascultă o melodie cu sunete din natură sau o muzică ambientală lejeră. Această tehnică implică să faci efectiv o pauză de la gândurile care-ți roiesc prin minte. Setează 10 minute pe un cronometru, închide ochii și proiectează-te într-un loc frumos unde ți-ar plăcea să fii. Urmărește-ți respirația și relaxează-ți treptat corpul. Doar intenția de a lua o pauză mentală te ajută să scazi nivelul de anxietate. Este ca o vacanță a creierului pe care meriți să ți-o acorzi în fiecare zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×