Reclamă

(P) Cum să câștigi lupta cu anxietatea. 5 arme pe care le ai la îndemână

Descoperă cum poți să câștigi lupta cu anxietatea. Deși trăim într-o perioadă caracterizată ca fiind una dintre cele mai prospere, longevive și pașnice din istorie, totuși, un număr mare de oameni dezvoltă anxietate. Este adevărat, aceasta s-a accentuat și odată cu apariția vremurilor pandemice, dar asta nu înseamnă că nu exista și înainte.

Publicat: 19 noiembrie 2021, 6:57 / Actualizat: 19 noiembrie 2021, 17:58

Această dereglare este o consecință a stresului acumulat și a sedentarismului. Este un contrast puternic, însă avem și câteva instrumente la îndemână pentru a combate stările de anxietate.

Cum să câștigi lupta cu anxietatea

Potrivit blogului LetsYoop, uleiul CBD este o armă redutabilă ce combate anxietatea și stresul și calmează emoțiile puternice. Dar mai sunt și alte arme cu care poți combate anxietatea sau cel puțin să o ții sub control. Iată 5 instrumente utile:

Fă activitate fizică

Atunci când experimentezi stări de anxietate, probabil că nu ai chef sa faci sport. Dar te asigur că este cea mai la îndemână armă pentru a o combate. Practic, atunci când, de exemplu, începi să alergi mintea ta ia o pauză de la toate grijile și gândurile pe care le tot procesează.

Ea nu se poate concentra la două lucruri deodată, prin urmare, mergi afară și aleargă, fă exerciții fizice sau mergi la sală. Este cea mai bună opțiune de a alunga emoțiile anxioase atunci când nu te poți folosi de nimic altceva.

Reclamă
Reclamă

Ține un jurnal personal

Primul pas în vindecarea anxietății este deschiderea și împărtășirea problemelor. Și dacă nu reușești la început să te deschizi față de prieteni sau familie, atunci ia un jurnal și scrie. Scrie de câte ori simți că emoțiile încep să o ia la galop. Este o modalitate terapeutică eficientă pentru a face față tuturor senzațiilor și gândurilor care vin asupra ta.

Încearcă meditația și yoga

Meditația este printre cele mai eficiente tehnici de calmare a minții. Cercetătorii au descoperit că în timp ce meditează, oamenilor li se activează emisfera stângă ce este în strânsă legătură cu controlul emoțiilor. După cum spune lifehacker.com, cu cât meditezi mai mult, cu atât mai puțin anxioasă devii.

Ce se întâmplă de fapt? Creierul își reduce din activitate și nu mai procesează informații sau le procesează într-un ritm mult mai lent. Chiar și 10 minute de meditație zilnică reduce stresul, îmbunătățește concentrarea și memoria și dezvoltă creativitatea. Tot pentru a reduce anxietatea poți practica și yoga. Poți consulta un curs de yoga sau alte surse de pe internet și vei găsi o mulțime de posturi, multe dintre imitând animale, care te ajută să te relaxezi și să uiți de toate grijile.

Acceptă-ți anxietatea

Poate nu te așteptai la acest sfat, dar te asigur că atunci când te confrunți cu o stare de anxietate este bine să o accepți, să te accepți pe tine că o trăiești și să treci prin ea. Cu cât te lupți mai mult cu ea, cu atât ea va persista mai mult.

Încearcă să o recunoști și să înțelegi de ce ai această stare, nu te critica pentru ceea ce simți și în acest punct analizează puțin situația. Pune-ți câteva întrebări ce te vor ajuta să te calmezi: pe o scară de la 1 la 100 cât de probabil este ca lucrul care îmi produce anxietatea să se întâmple real? Este posibil ca eu să îmi fac prea multe griji? Vei vedea ca rațiunea începe să vorbească și să te aducă la o stare normală de calm.

Ia o pauză mentală

Ascultă o melodie cu sunete din natură sau o muzică ambientală lejeră. Această tehnică implică să faci efectiv o pauză de la gândurile care-ți roiesc prin minte. Setează 10 minute pe un cronometru, închide ochii și proiectează-te într-un loc frumos unde ți-ar plăcea să fii. Urmărește-ți respirația și relaxează-ți treptat corpul. Doar intenția de a lua o pauză mentală te ajută să scazi nivelul de anxietate. Este ca o vacanță a creierului pe care meriți să ți-o acorzi în fiecare zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Regina Letizia, într-o haină cafenie și cu o bandană portocalie pe cap
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat. În ce ținută s-a întâlnit cu Regina Victoria a Suediei
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie portocalie într-o vizită de stat în Suedia. Aceasta a călătorit alături de soțul ei, Regele Felipe al VI-lea. Mamă a doi copii, Regina Spaniei i-a uimit...
2
Ben Affleck alături de Jennifer Lopez pe covorul roșu la premiera filmului The Last Duel de la festivalul de film de la Veneția
Divertisment
Ben Affleck a oferit un interviu sincer. Ce spune actorul despre relația sa cu Jennifer Lopez
Ben Affleck a oferit un interviu sincer în care a vorbit despre relația sa cu Jennifer Lopez, dar și despre începuturile în cariera sa de la Hollywood. Actorul în vârstă de 49 de ani...
3
Alec Baldwin, în timpul interviului de la ABC, cu ochii în lacrimi
Divertisment
Alec Baldwin a vorbit despre sprijinul soției după incidentul de pe platourile de filmare de la Rust: „Mi-a dat un motiv să trăiesc”
„Viața noastră de familia este singuar de care îmi pasă”, i-a scris Alec Baldwin soției sale, Hilaria Baldwin, într-un mesaj emoționant pe Instagram postat după difuzarea interviului cu George Stephanopoulos. Alec Baldwin a vorbit...
4
Meghan Markle într-o bluză neagră în cadrul unui interviu după ce a câștigat procesul împotriva The Mail on Sunday
Divertisment
Meghan Markle a câștigat procesul împotriva unei reviste din Marea Britanie. Ce declarații a făcut Ducesa de Sussex
Meghan Markle a câștigat procesul împotriva unei reviste din Marea Britanie. Publicația The Mail on Sunday a fost acuzată că ar fi publicat fragmente dintr-o scrisoare pe care Ducesa de Sussex i-ar fi trimis-o...
5
Selena Gomez, într-o rochie galbenă, cu decolteu îndrăzneț, la American Music Awards 2019
Divertisment
Selena Gomez s-a supărat pe un utilizator de TikTok. Glumele care au deranjat-o pe artistă
Selena Gomez s-a supărat pe un utilizator de TikTok. Artista interacționează rar cu utilizatorii care îi dau feedback negativ pe rețelele sociale. Cu toate acestea, după ce un utilizator TikTok a glumit despre starea...
PARTENERI
×