Reclamă

(P) Vrei să ai garanția unui loc de muncă în Olanda? Iată ce trebuie să știi

În ziua de astăzi, găsirea unui loc de muncă în străinătate nu este un lucru deloc dificil. Există atât foarte mulți români plecați peste hotare, cât și o sumedenie de firme care te pot ajuta în acest sens. Vrei să ai garanția unui loc de muncă în Olanda? Iată ce trebuie să știi

Publicat: 1 septembrie 2023, 14:22

Totuși, asta nu înseamnă că nu trebuie să știi chiar nimic despre țara în care vei lucra sau vrei să lucrezi. Mai exact, este vorba despre cultura țării la nivelul locului de muncă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vrei să ai garanția unui loc de muncă în Olanda? Iată ce trebuie să știi

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să ai garanția unui loc de muncă în Olanda!

Trebuie să știi la ce trebuie să te aștepți atunci când cauți locuri de muncă Olanda. Totodată, trebuie să știi și care sunt așteptările pe care angajatorul olandez le are din partea ta.

Nu trebuie să vorbești neapărat limba olandeză!

Cultura profesională a țării este destul diferită de cea din România. Locurile de muncă disponibile în Olanda sunt practic internaționale.

Reclamă

Există, de exemplu, companii care își desfășoară operațiunile în alte limbi decât cea oficială.

Astfel, vei găsi firme care operează în limba engleză, germană sau franceză. În acest caz, nu este necesar să vorbești limba olandeză. Evident, vorbirea acestei limbi este un plus și nu ar trebui să renunți la învățarea acesteia.

Chiar dacă ai găsit un loc de muncă care necesită doar limba engleză, îți poți îmbunătăți cariera dacă înveți olandeza.

Reclamă

Străinii sunt la mare căutare!

Precum este cazul și în România, fiecare țară duce lipsă de anumiți experți, din diferite domenii. Astfel, și Olanda este în căutare de străini cu anumite abilități profesionale. Va fi greu să găsești aceste oportunități de unul singur. Din acest motiv, este recomandat să colaborezi cu o agenție de recrutare.

O astfel de agenție se poate ocupa de tot procesul de angajare. Totuși, cel mai important este faptul că agenția are acces la locurile de muncă care se pot potrivi abilităților tale. Nu ești tu cel care trebuie să cerceteze piața, iar acest lucru poate fi un mare plus.

Doi tineri care așteaptă împreună la un semafor
Cultura profesională a țării este destul diferită de cea din România / Unsplash.ro

Pregătește-te pentru noi experiențe în cadrul interviurilor!

Evident, interviurile de angajare vor fi realizate puțin diferit în comparație cu România. În primul rând, există mai multe etape și mai multe interviuri la care va trebui să participi. De regulă, în România există doar 1-2 interviuri pe care trebuie să le iei în calcul.

APoi, se pune foarte mult accentul pe CV-ul viitorului angajat. Acesta trebuie să includă cât mai multe detalii profesionale despre acesta, dar să nu depășească două pagini. Pe de altă parte, dacă îți cunoști abilitățile și practic, profesia, nu va trebui să ai prea multe griji.

Totodată, nu lua extrem de în serios interviul în sine, mai ales la capitolul ținută. În funcție de poziția pentru care aplici, o ținută casual este acceptată în Olanda. Costumul nu este necesar/obligatoriu pentru a face o impresie bună.

Două persoane care stau la o masă și discută în timpul unui interviu
Există atât foarte mulți români plecați peste hotare / Unsplash.ro

Nu-ți face griji dacă trebuie să faci naveta la locul de muncă!

Aproape fiecare român va fugi de naveta la locul de muncă, mai ales dacă este vorba despre o țară străină. Totuși, lucrurile stau puțin diferit în Olanda. Scurt și la obiect, costurile de călătorie pentru a ajunge la locul de muncă sunt decontate complet.

În majoritatea cazurilor, nu va trebui să scoți bani din buzunarul tău pentru a acoperi aceste costuri. Indiferent de traseul pe care trebuie să îl parcurgi, compania se va asigura că totul este acoperit.

Desigur, procesul de decontare va fi realizat mult mai simplu, rapid și eficient față de România, din fericire.

O fotografie panoramică ce surprinde o șosea aglomerată din Olanda
Chiar dacă ai găsit un loc de muncă care necesită doar limba engleză, îți poți îmbunătăți cariera dacă înveți olandeza / Unsplash.ro

Pregătește-te să nu fii singuratic!

Dacă ești tipul singuratic sau introvert, trebuie să lași aceste lucruri în urmă. Cultura organizațională olandeză este bazată foarte mult pe cunoștințe și legături în industrie. Nu este vorba despre binecunoscutele pile, ci despre oportunități valide.

Interacțiunea cu superiorii și colegii te poate pune într-un loc bun – anume spre promovare. Chiar dacă nu va fi cazul unei promovări, vei fi luat în calcul când apare o oportunitate.

Cultura profesională olandeză este concentrată spre evoluție. Spre deosebire de România, nu este așteptat ca un angajat să nu dorească să evolueze la locul de muncă.

Un grup de colegi de muncă ce stau împreună la o terasă în aer liber
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să ai garanția unui loc de muncă în Olanda / Unsplash.ro

Astfel, trebuie să fii deschis și sociabil pentru a nu pierde astfel de oportunități. Dacă ții minte toate cele menționate, poți spune că ai garanția unui loc de muncă în Olanda. Desigur, greul de abia acum începe – anume când te-ai decis că da, vrei să lucrezi în Olanda!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×