Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată și una simplă. Poți adăuga stafidele în umplutura sau chiar în aluatul de cozonac. Sau poți opta și pentru a prepara rețeta de pască tradițională, dar și pe cea cu aluat de pandișpan.
Compoziția de brânză simplă, va arăta elegant între blaturile subțiri de pandișpan. Metoda de preparare și coacere este ușor asemănătoare metoda rețetei de prăjitură turnată cu brânză.
Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a te convinge că merită preparată pentru deliciul meselor organizate cu ocazia Sfintele Sărbători Pascale.
Pască cu aluat de pandișpan – Ingrediente
Împarte lista de ingrediente de la început, în funcție de elementele ce compun desertul. Ai nevoie de ingrediente pentru blatul de pandișpan și pentru compoziția de pască.
Pentru blat de pandișpan în formă de 24 cm:
- 4 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de lămâie.
Pentru compoziția de pască:
- 500 gr mascarpone
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 5 ouă
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 250 gr smântână grasă
- 125 gr unt cu 82 % grăsime
- coaja de la o lămâie bio
- 2 lingurițe de esență de lămâie
- 30 gr amidon de porumb
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare.