Reclamă

Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă

Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 aprilie 2024, 5:02

Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată și una simplă. Poți adăuga stafidele în umplutura sau chiar în aluatul de cozonac. Sau poți opta și pentru a prepara rețeta de pască tradițională, dar și pe cea cu aluat de pandișpan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Compoziția de brânză simplă, va arăta elegant între blaturile subțiri de pandișpan. Metoda de preparare și coacere este ușor asemănătoare metoda rețetei de prăjitură turnată cu brânză.

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a te convinge că merită preparată pentru deliciul meselor organizate cu ocazia Sfintele Sărbători Pascale.

Pască cu aluat de pandișpan – Ingrediente

Împarte lista de ingrediente de la început, în funcție de elementele ce compun desertul. Ai nevoie de ingrediente pentru blatul de pandișpan și pentru compoziția de pască.

Reclamă

Pentru blat de pandișpan în formă de 24 cm:

  • 4 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de lămâie.

Pentru compoziția de pască:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr brânză proaspătă de vaci
  • 5 ouă
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 250 gr smântână grasă
  • 125 gr unt cu 82 % grăsime
  • coaja de la o lămâie bio
  • 2 lingurițe de esență de lămâie
  • 30 gr amidon de porumb
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Rețetă de pască cu aluat de pandișpan – Mod de preparare

Mai întâi, vei prepara compoziția pentru blatul de pandișpan, pe care o împarți în două. Coci prima parte doar până când se rumenește ușor la suprafață. A doua parte o coci împreună cu compoziția de brânză, adăugată peste blatul de pandișpan ușor copt.

Cum prepari compoziția pentru blat de pandișpan

Înainte de a pregăti ingredientele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă. Apoi, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic pentru a obține o bezea fermă.

Apoi, încorporează în bezea gălbenușurile, esența și făina trecută prin sită și adăugată treptat. Întinde jumătate din aluatul de pandișpan în forma de copt. Niveleaz-o uniform la suprafață și coace-o la 180 de grade Celsius, pentru 10-12 minute. Blatul de pandișpan trebuie să fie ușor rumenit la suprafață.

Cup pregătești compoziția de brânză și prepari pască cu aluat de pandișpan

Pune brânza mascarpone într-un bol împreună cu brânza proaspătă și smântâna grasă. Amestecă-le până când se omogenizează. În alt bol, amestecă untul cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când devine cremos. Încorporează unul câte unul gălbenușurile, coaja de lămâie și esența. Adaugă și amidonul amestecat cu praful de copt. Apoi amestecă această compoziție cu compoziția de brânză.

Amestecă albușurile presărate cu sare și adaugă treptat restul de zahăr. Încorporează bezeaua de albușuri în compoziția de brânză, amestecând cu o spatulă.

Întinde compoziția rezultată peste blatul de pandișpan ușor copt. Deasupra acesteia întinde a doua parte din aluatul pentru blat de pandișpan. Introdu din nou tava în cuptor și coace delicioasa pască cu aluat de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După oprirea cuptorului, mai lăsă pasca în cuptor 10 minute, cu ușa întredeschisă, pentru a se răci lent.

Pască cu aluat de pandișpan în forma de copt
Pasca se lasă să se răcească în forma de copt, pentru a nu se deforma / Shutterstock

Dacă dorești și altă rețetă de pască simplă, dar spectaculoasă, poți încerca rețeta de pască zebră fără aluat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și privește către orizont pentru a ilustra una dintre zodiile ambițioase în carieră
Horoscop
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
Există unele zodii care sunt cu adevărat ambițioase în carieră. Acești nativi își doresc să atingă succesul cu orice preț și nu se opresc până nu obțin ceea ce vor. Muncesc din greu pentru...
4
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
5
O femeie frumoasă care are o coadă de sirenă și stă pe o stâncă pentru a ilustra una dintre acele zodii care știu să se detașeze emoțional
Horoscop
Zodii care știu cum să se detașeze emoțional. Nativii care nu își lasă sufletul la vedere
Există anumite zodii care știu cum să se detașeze emoțional. Acești nativi nu-și lasă sufletul la vedere și sunt atenți atunci când își împărtășesc gândurile și sentimentele cu persoanele din jurul lor. Trebuie înțeles...
PARTENERI
×