Reclamă

Cheesecake japonez. Rețeta celui mai pufos și aerat desert

Dacă ești în căutarea unei rețete de cheesecake care să iasă perfect, fără a se lăsa după coacere, încearcă rețeta de cheesecake japonez. Este rețeta celui mai pufos și aerat desert, dar și delicios și foarte aromat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 martie 2023, 6:17

Rețetele de cheesecake au apărut mai întâi în Statele Unite. Ulterior au fost preluate și adaptate de toate bucătăriile lumii. Se numără printre deserturile favorite, atât din punct de vedere al gustului și aspectului, cât și al simplității în preparare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele acestui desert se pot prepara în diferite combinații. Pot fi preparate simple, doar din compoziția de brânză și ingredientele complementare, dar și combinate. Combinația cu fructe este cea mai populară, însă nici cheesecake-urile cu ciocolată sau cu diferite jeleuri nu sunt de ocolit. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere. Iar mai jos, descoperă rețeta de cheesecake din bucătăria japoneză.

Cheesecake japonez – Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 250 gr de zahăr
  • 300 gr de brânză cremoasă
  • 120 ml de lapte
  • 50 gr de unt gras
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 200 g de făină
  • 50 gr de amidon
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
  • afine sau alte fructe.

Rețeta desertului japonez – Mod de preparare

Cantitățile ingredientelor sunt calculate pentru o formă de copt cu diametrul de 25 cm și pereți mai înalți. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția desertului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește forma de copt în care așezi hârtie pergament. Unge hârtia cu ulei pentru a se desprinde frumos după coacerea desertului.

Reclamă

Cum prepari compoziția pentru cheesecake japonez

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune în ea crema de brânză, laptele și untul. Amestecă ingredientele în timp ce se încălzesc și se diluează untul și crema de brânză. Nu lăsa compoziția să atingă punctul de fierbere, ci doar să se omogenizeze. Stinge focul și pune cratița deoparte, până când pregătești celelalte ingrediente.

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu vanilia și sucul de lămâie. Adaugă acest amestec peste compoziția de lapte cu cremă de brânză și unt, după ce s-a răcorit puțin. Amestecă bine pentru omogenizare. Apoi, adaugă treptat făina și amidonul, amestecând intens cu ajutorul unui tel.

Reclamă

Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le cu ajutorul unui mixer, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat atunci când obții o bezea fermă, ca atunci când prepari rețetele de pandișpan.

Adaugă bezeaua peste compoziția de mai sus și încorporeaz-o cu grijă, folosind o spatulă și mișcări ample, de jos în sus. Nu amesteca compoziția în exces pentru a nu scoate aerul din ea. Întinde compoziția obținută în tava pregătită.

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul cheesecake japonez pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 150 de grade Celsius și mai coace desertul pentru 40-50 de minute sau până când se dublează în volum și se rumenește frumos la suprafață.

După coacere, lasă cheesecake-ul să se răcească în forma de copt pentru 10 minute, apoi transferă-l pe un platou.

Desert din bucătăria japoneză
Cheesecake-ul se coace pentru un timp mai îndelungat, reducând treptat temperatura / Shutterstock

Decorează-l cu zahăr pudră și, opțional, cu fructe proaspete: afine, zmeură, etc. Porționează-l după răcirea completă pentru a nu se deforma.

Poți prepara acest cheesecake japonez și pe post de pască fără aluat.

Cheesecake japonez fotografiat de sus
După coacere și răcire, cheesecake-ul se decorează cu zahăr pudră și fructe / Shutterstock

Iar dacă mai dorești să experimentezi astfel de rețetă, îți recomandăm să încerci și rețeta de Basque burnt cheesecake.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×