Cheesecake japonez. Rețeta celui mai pufos și aerat desert

Dacă ești în căutarea unei rețete de cheesecake care să iasă perfect, fără a se lăsa după coacere, încearcă rețeta de cheesecake japonez. Este rețeta celui mai pufos și aerat desert, dar și delicios și foarte aromat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 martie 2023, 6:17

Rețetele de cheesecake au apărut mai întâi în Statele Unite. Ulterior au fost preluate și adaptate de toate bucătăriile lumii. Se numără printre deserturile favorite, atât din punct de vedere al gustului și aspectului, cât și al simplității în preparare.

Rețetele acestui desert se pot prepara în diferite combinații. Pot fi preparate simple, doar din compoziția de brânză și ingredientele complementare, dar și combinate. Combinația cu fructe este cea mai populară, însă nici cheesecake-urile cu ciocolată sau cu diferite jeleuri nu sunt de ocolit. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere. Iar mai jos, descoperă rețeta de cheesecake din bucătăria japoneză.

Cheesecake japonez – Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 250 gr de zahăr
  • 300 gr de brânză cremoasă
  • 120 ml de lapte
  • 50 gr de unt gras
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 200 g de făină
  • 50 gr de amidon
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor
  • afine sau alte fructe.

Rețeta desertului japonez – Mod de preparare

Cantitățile ingredientelor sunt calculate pentru o formă de copt cu diametrul de 25 cm și pereți mai înalți. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția desertului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește forma de copt în care așezi hârtie pergament. Unge hârtia cu ulei pentru a se desprinde frumos după coacerea desertului.

Reclamă

Cum prepari compoziția pentru cheesecake japonez

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune în ea crema de brânză, laptele și untul. Amestecă ingredientele în timp ce se încălzesc și se diluează untul și crema de brânză. Nu lăsa compoziția să atingă punctul de fierbere, ci doar să se omogenizeze. Stinge focul și pune cratița deoparte, până când pregătești celelalte ingrediente.

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Amestecă gălbenușurile cu vanilia și sucul de lămâie. Adaugă acest amestec peste compoziția de lapte cu cremă de brânză și unt, după ce s-a răcorit puțin. Amestecă bine pentru omogenizare. Apoi, adaugă treptat făina și amidonul, amestecând intens cu ajutorul unui tel.

Reclamă

Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le cu ajutorul unui mixer, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat atunci când obții o bezea fermă, ca atunci când prepari rețetele de pandișpan.

Adaugă bezeaua peste compoziția de mai sus și încorporeaz-o cu grijă, folosind o spatulă și mișcări ample, de jos în sus. Nu amesteca compoziția în exces pentru a nu scoate aerul din ea. Întinde compoziția obținută în tava pregătită.

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul cheesecake japonez pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 150 de grade Celsius și mai coace desertul pentru 40-50 de minute sau până când se dublează în volum și se rumenește frumos la suprafață.

După coacere, lasă cheesecake-ul să se răcească în forma de copt pentru 10 minute, apoi transferă-l pe un platou.

Desert din bucătăria japoneză
Cheesecake-ul se coace pentru un timp mai îndelungat, reducând treptat temperatura / Shutterstock

Decorează-l cu zahăr pudră și, opțional, cu fructe proaspete: afine, zmeură, etc. Porționează-l după răcirea completă pentru a nu se deforma.

Poți prepara acest cheesecake japonez și pe post de pască fără aluat.

Cheesecake japonez fotografiat de sus
După coacere și răcire, cheesecake-ul se decorează cu zahăr pudră și fructe / Shutterstock

Iar dacă mai dorești să experimentezi astfel de rețetă, îți recomandăm să încerci și rețeta de Basque burnt cheesecake.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Imagine cu harta tuturor semnelor zodiacale, folosite pentru a ilusta horoscopul zilnic.
Horoscop zilnic
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Nativii reușesc să scape de ceața mentală care i-a înconjurat o lungă perioadă de timp. Citește horoscopul zilei de 16 decembrie 2025 și vezi despre ce este vorba. Îmbrățișează oportunitatea de a-ți observa gândurile...
2
Ariana Grande surprinsă de la spate la Gala Premiilor Oscar 2024
Divertisment
O artistă celebră se confruntă cu probleme grave de sănătate. Familia vedetei a rupt tăcerea într-un mesaj de ajutor
O artistă celebră se confruntă cu probleme grave de sănătate. Familia vedetei a rupt tăcerea într-un mesaj de ajutor. Aflată în prezent într-un turneu de promovare al celui mai recent proiect al său, actrița...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 decembrie – 21 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Este una dintre săptămânile mai dificile pentru iubire în această lună, deoarece Soarele formează un pătrat cu Saturn, Neptun și Venus. Citește horoscopul săptămânii 15 decembrie – 21 decembrie 2025. Pătrarele sunt aspecte dificile...
4
Sydney Sweeney surprinsă de la spate pe covorul roșu în timp ce se află la Festivalul de Film de la Toronto
Divertisment
Vedeta care „nu și-a făcut niciodată” tratamente cosmetice. Ce spune blonda despre standardele actuale de frumusețe
Ea este vedeta care „nu și-a făcut niciodată” tratamente cosmetice. Blonda a vorbit despre standardele actuale de frumusețe și a mărturisit că intenționează să rămână departe de procedurile cosmetice. Actrița, în vârstă de 28...
5
Jennifer Lopez poartă o rochie cu decolteu și părul prins în coc
CaTine
Jennifer Lopez a publicat o fotografie rară alături de cele două surori. Diva a sărbătorit-o pe mama sa în Las Vegas
A ținut să publice imaginile pe contul personal de socializare. Jennifer Lopez a publicat o fotografie rară alături de cele două surori. Diva a sărbătorit-o pe mama sa în Las Vegas. Aceasta din urmă...
PARTENERI
×