Chiar dacă toată lumea consideră că cei din Familiile Regale ale lumii au un statut privilegiat și duc o viață fericită, lucrurile stau un pic diferit. Viața nu îi scutește nici pe ei de perioade dificile, deși aparent au toate resursele să le depășească.
Prințesele și reginele lumii care au depășit momente dificile
După ce Prințesa de Wales a dat dovadă de mult curaj atunci când și-a făcut public diagnosticul de cancer într-un mesaj video emoționant, presa internațională a făcut publice mai multe povești ale altor femei de rang înalt care s-au confruntat cu momente dificile în viața lor.
La fel ca și Kate, multe femei regale din diferite familii din Europa și din întreaga lume s-au confruntat cu vremuri dificile. Cu toate acestea, le-au depășit cu speranță și mult curaj.
Unele prințese și regine au ales chiar să vorbească despre aceste provocări în interviuri personale sau prin propria lor muncă.
Lupta Prințesei moștenitoare Victoria cu anorexia
Prințesa moștenitoare Victoria a vorbit despre depășirea unei tulburări de alimentație când era tânără. Palatul suedez a confirmat că ea suferea de o tulburare de alimentație, în urma unui val de îngrijorare a publicului.
Prințesa moștenitoare, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a amânat să meargă la Universitatea din Uppsala din Suedia. Ea a mers la tratament în SUA.
Înainte de a împlini 40 de ani, în 2017, Victoria a vorbit despre tulburarea ei într-un program la TV4 din Suedia.
Ea a spus: „În SUA, am primit ajutor profesionist, ceea ce a fost cu adevărat important pentru mine. Doar să învăț să pun cuvinte în sentimente și astfel, să pot stabili limite. Să nu mă împing prea mult, ceea ce mi s-a părut ușor. Mi-am dorit tot timpul mult mai mult decât aș putea face sau aș putea fi.”
Tragedia personală a Reginei Maxima
Prințesele și reginele lumii care au depășit momente dificile se numără și Regina Maxima. Regina olandeză s-a confruntat cu o tragedie personală în 2018, odată cu moartea surorii ei, Inés Zorreguieta. Aceasta a murit la vârsta de 33 de ani dintr-o aparentă sinucidere.
După ce și-a luat o pauză de la îndatoririle regale pentru a-și procesa durerea, Regina Maxima a făcut o declarație plină de lacrimi în timpul primului ei eveniment regal după moartea surorii sale, spunând reporterilor: „Astăzi este prima mea zi înapoi la serviciu după o perioadă dificilă”, a spus ea. „De fapt, sunt fericită că am putut face această vizită la Centrul de terapie cu protoni din Groningen. Acest loc înseamnă atât de mult pentru persoanele cu cancer”.
Problemele de sănătate ale Prințesei Charlene
Prințesa Charlene a revenit la îndatoririle regale în aprilie 2022, după o perioadă de absență. Ea a mers în Africa de Sud timp de șase luni în 2021. Acolo a căutat tratament în urma unei infecții la urechi, nas și gât. Acolo a suferit mai multe intervenții chirurgicale.
În perioada ei de recuperare, Prințesa a ratat cea de-a zecea aniversare a căsătoriei ei cu Prințul Albert. Charlene a lansat o declarație, în care scria: „Anul acesta va fi pentru prima dată când nu sunt cu soțul meu la aniversarea noastră în iulie. Este dificil și mă întristează.
„Cu toate acestea, eu și Albert nu am avut de ales decât să respectăm instrucțiunile echipei medicale. Este extrem de dificil. El a fost cel mai mare sprijin pentru mine.
Charlene s-a reunit cu familia ei în Monaco în noiembrie 2021. Apoi a petrecut timp într-o unitate de tratament în afara principatului.
În mai 2022, ea a revenit în sfârșit în ochii publicului. A mers la Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA din Monaco.
Diagnosticul de boală pulmonară al Prințesei moștenitoare Mette-Marit
În octombrie 2018, Palatul Norvegian a confirmat că Prințesa moștenitoare Mette-Marit a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică, o boală pulmonară care apare atunci când țesutul pulmonar este deteriorat și are cicatrici.
Într-o declarație de la acea vreme, Mette-Marit, care acum are 50 de ani, a dezvăluit: „De câțiva ani, am întâmpinat provocări de sănătate în mod regulat, iar acum știm mai multe despre care sunt acestea. Deși un astfel de diagnostic îmi limitează uneori viața, mă bucur că boala a fost descoperită atât de devreme. Scopul meu este încă să lucrez și să particip cât mai mult la programul oficial.”
Tragedia din viața Reginei Letizia
Regina Letizia, care era atunci prințesă, a fost devastată de moartea subită a surorii ei mai mici, Erika Ortiz, în 2007.
Regina spaniolă era însărcinată cu al doilea copil al ei, Infanta Sofia, când Erika s-a sinucis la vârsta de 31 de ani.
Ea a fost vizibil emoționată și a plâns mult la înmormântarea Erikai, dar a făcut o pauză după slujba de la Madrid pentru a recunoaște sprijinul manifestat de membrii publicului.
„Mulțumesc tuturor celor care și-au arătat simpatie după moartea surorii mele mai mici”, a spus ea.
De când a devenit Regină în 2013, Letizia a crescut gradul de conștientizare pentru sănătatea mintală și chiar a apărut pe scenă pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale în octombrie anul trecut.
Boala Împărătesei Masako
În 2004, Agenția Casei Imperiale a confirmat că Prințesa Masako a fost diagnosticată cu „tulburare de adaptare” și că se află sub tratament. Ea s-a retras din viața publică timp de peste un deceniu, dar a revenit treptat la îndatoririle sale.
Înaintea înscăunării soțului ei, împăratul Naruhito, în 2019, Masako a spus despre rolul ei de împărăteasă: „Gândindu-mă la zilele viitoare, uneori mă simt nesigură în măsura în care voi putea fi de folos oamenilor. Dar mă voi strădui. să fac tot posibilul ca să pot contribui la fericirea lor”.