Reclamă

Prințul Harry spune că va lua măsuri legale pentru a opri ura față de el și Meghan Markle. Ce decizie a lui Ducele de Sussex

Prințul Harry spune că va lua măsuri legale pentru a opri ura față de el și Meghan Markle. Ducele de Sussex a declarat în instanță că îl dă în judecată pe editorul Daily Mirror pentru a opri „intruziunea și ura absolută” față de el și soția sa.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 8 iunie 2023, 12:07

Prințul Harry a depus mărturie împotriva Mirror Group Newspapers (MGN). Îi acuză de acțiuni ilegale de culegere de știri, inclusiv a hacking-ului telefonic. El a fost epuizat când a terminat de depus mărturie și a spus că a fost „mult”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințul Harry spune că va lua măsuri legale

MGN neagă că a folosit metode ilegale pentru a aduna informații despre prinț. La Înalta Curte din Londra, Prințul Harry a explicat că a început discuții despre posibile acțiuni în justiție după o întâlnire întâmplătoare în Franța în 2018 cu David Sherborne, acum avocatul său.

Prințul a spus înainte de întâlnirea respectivă că nu are nicio îngrijorare cu privire la nicio povestire specială din ziare din cauza activității ilegale, deoarece „totul era conținut difuzat de Palat”.

El a spus că dorește, de asemenea, „să vadă dacă există vreo modalitate de a găsi un alt curs de acțiune, mai degrabă decât să se bazeze pe calea instituției”. Dar, în interogatoriu, Andrew Green KC, avocatul care reprezintă editorul The Mirror, Sunday Mirror și The People, a sugerat că Harry nu a găsit nimic care să vină din hackingul telefonului.

Harry a răspuns „există dovezi solide care să sugereze o cantitate incredibilă de suspiciune” cu privire la modul în care au fost găsite informațiile. El susține că a crezut că telefoanele au fost folosite „extensiv”, referindu-se la telefoanele care pot fi aruncate, astfel încât să nu fie păstrate înregistrări, scrie bbc.com.

Reclamă

Prințul Harry susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații adunate folosind metode ilegale. Un eșantion de 33 de povești scrise despre el fiind luate în considerare de instanța civilă.

Prințul Harry, fotografiat în timp ce coboară dintr-o mașină
Harry urma să apară în primul dintre cele cinci cazuri legale în curs împotriva tabloidelor din Marea Britanie / Profimedia Images

Prințul Harry, deranjat de atitudinea presei față de fosta sa iubită

Reclamă

Multe dintre poveștile despre care prințul a susținut că au fost obținute ilegal priveau relația sa cu Chelsy Davy.

Într-un articol din Sunday People din 2006, s-a spus că Davy a „țipat de o jumătate de oră” la el. Era „dată peste cap” din cauza vizitei sale la un club de dans Spearmint Rhino din Berkshire.

Întrebat de unde crede că provin informațiile despre țipetele ei, Prințul a spus: „Era foarte suspect că aveau numărul ei”, a adăugat el. El a mai spus că nu crede că ea ar fi dat Mirror Group sau oricăror jurnaliști numărul ei de telefon.

Prințul a spus instanței că a găsit odată un dispozitiv de urmărire pe mașina lui Davy. S-a întâmplat într-un moment în care presa scria despre ceea ce a fost descris drept o vacanță de tip „make-or-break” pentru cuplu.

El a evidențiat, de asemenea, un alt articol din The People din 2007. Acesta menționa o „sursă din Palat” care declara că cuplul a avut dispute „monumentale”. S-a mai sugerat că relația lor era „în criză după o serie de discuții amare”. Din nou, el a spus că a fost „incredibil de suspect”. Acesta susține că nu a discutat niciodată despre relația sa cu Palatul.

Cuplul s-a despărțit în 2010, după o relație de șase ani. Chelsy Davy a participat la nunta Prințului cu Meghan de la Windsor în 2018.

Ce a spus Prințul Harry când a fost întrebat cum va reacționa dacă va pierde procesul

Ducele a fost întrebat cum ar reacționa dacă instanța ar concluziona că nu a fost piratat niciodată de vreun jurnalist. Atunci Harry a spus că a fost piratat la „scală industrială”. El a mai declarat că ar „simți o oarecare nedreptate” dacă nu ar câștiga procesul.

După ce dovezile Prințului Harry s-au încheiat, el a rămas să o vadă pe fostul corespondent regal al Daily Mirror, Jane Kerr. Acesta a depus și ea mărturie în proces.

Ea a fost reporter regal pentru ziar și mai târziu corespondent regal timp de un deceniu până în 2007. De asemenea, a scris o serie de articole examinate în acest caz.

În declarația ei, aceasta a negat piratarea mesajelor vocale sau folosirea anchetatorilor privați pentru a colecta informațiile.

Întrebată despre utilizarea anchetatorilor privați, Kerr a spus instanței că „nu are niciun motiv să creadă asta”.

Reclamanții susțin că au fost folosite metode ilegale pentru a obține informații pentru articole. De asemenea, ei mai spun că directorii executivi trebuie să fi știut despre asta și nu au reușit să o oprească, ceea ce MGN neagă.

MGN susține, de asemenea, că unii dintre reclamanți și-au introdus acțiunea în justiție prea târziu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×