Meghan Markle a fost complet surprinsă atunci când a fost cerută în căsătorie. Ducesa de Sussex prepara un pui la cuptor, iar experții din bucătăria regală au nuit rețeta ”pui de logodnă”, datorită faptului că Meghan a fost cerută în acel moment în căsătorie. Mulți sunt de părere că rețeta pe care a gătit-o l-a cucerit imediat pe Prințul Harry.
Cum a cerut-o Prințul Harry pe Meghan Markle de soție
Prințul Harry și Meghan Markle au dezvăluit faptul că s-au logodit Familie Regale Britanice. Anterior, Ducele de Sussex îi ceruse permisiunea bunicii sale. Regina Elisabeta a fost încântată la acel moment de alegerea nepotului său.
Vezi mai multe imagini cu Ducii de Sussex
Ducele de Sussex a devenit în cartea sa, Spare, faptul că a cerut-o pe Meghan Markle în căsătorie atunci când aceasta pregătea un pui rotisat la cuptor. Meghan a dezvăluit în 2017 ce rețetă a urmat pentru a pregăti puiul rotisat.
Aceasta a urmat pas cu pas rețeta chef-ului Ina Garten. Cinci ani mai târziu, bucătarul Helen Tzouganatos a dezvăluit cum anume se prepară celebrul pui de logodnă. Helen a explicat că, pe lângă Meghan Markle, și actrița Emily Blunt a folosit aceeași rețetă în timp ce se afla într-o relație cu colegul său, John Krasinski, care este acum soțul său.
Admiratorii Familiei Regale sunt de părere că această rețetă l-ar fi cucerit pe Prințul Harry. Acesta -a oferit soției sale unul dintre cele mai frumoase inele de logodnă. Experții regali au dezvăluit recent faptul că Meghan Markle și Regina Consort Camilla au inele de logodnă similare.
Ingredientele și pașii de preparare pentru puiul de logodnă la cuptor
Pentru pregătirea puiului de logodnă la cuptor vei avea nevoie de un pui de dimensiuni medii, sare kosher și piper negru proaspăt măcinat. De pe lista de ingrediente nu trebuie să lipsească: doup lămâi, un cățel de usturoi, ulei de măsline, o ceapă, jumătate de cană de vin alb sec, jumătate de cană de supă de pui și o lingură de făină. Urmărește aici întreaga rețetă.
Preîncălzește cuptorul la 220 de grade. Începe prin a pregăti puiul pentru a fi pus în cuptor. Scoate măruntaiele din acesta spală-l bine, usucă exteriorul și presară pe acesta sare și piper. Taie lămâile în sferturi.
Pune două sferturi în interiorul puiului, alături de usturoiul pisat. Experior acestuia unge-l cu ulei de măsline. Leagă picioarele împreună cu o sfoară de bucătărie, iar vârfurile aripilor bagă-le sub corpul puiului. Puen puiu într-o tigaie încăpătoare.
Pune restul de sferturi de lămâi rămase în tavă. Taie ceapa feli și amestec-o cu două linguri de ulei de măsline, o lingură de sare și jumătate de linguriță de piper. Tot amestecul pune-l în tigaie lângă pui. Pune puiul la cuptor pentru o oră și 15 minute.
Scoate puiul pe un platou apoi acoperă-l cu folie de aluminiu și lasă-l să se răcească timp de 10 minute. În tot acest timp te vei ocupa de pregătirea sosului.
Pune o tigaie deasupra aragazului și dă focul la mediu. Pune vinul și amestecă cu o lingură de lemn. Apoi adaugă puțin bulion și presară puțină făină. Amestecă până ce sosul se va îngroșa apoi adaugă puțin suc de lămâie care s-a adunat sub puiul lăsat la răcit. Taie puiul apoi și servește-l alături de lămâie, ceapă și sos cald.