Reclamă

Reacții după dezvăluirea Vioricăi Vodă. Actrița a vorbit despre hărțuire la Premiile Gopo 2022

Viorica Vodă este una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Aceasta a dat dovadă de curaj la Gala Premiilor Gopo 2022 când a abordat un subiect tabu în industria filmului și anume hărțuirea sexuală. Reacții după dezvăluirea Vioricăi Vodă nu au contenit să apară.

Publicat: 7 mai 2022, 9:10

La Gala Premiilor Gopo 2022, eveniment susținut la Teatrul Național din București, Viorica Vodă a avut curajul să vorbească despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă, atât în lumea filmului, dar și în teatru, după ce a jucat în producția "Filantropica", în regia lui Nae Caramfil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce s-a întâmplat la Premiile Gopo 2022

Regizorul și actorii din film au fost invitați pe scena Galei Gopo 2022 cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la lansarea filmului.

Actrița Viorica Vodă a jucat rolul Dianei Dobrovicescu, o tânără care se îndrăgostește de Ovidiu Gorea, personaj interpretat de Mircea Diaconu.

Viorica Vodă, în vârstă de 45 de ani, a vorbit despre anii de terapie de care a avut nevoie din cauza faptului că mulți ani după lansarea filmului, regizori și oameni din industria filmului au confundat-o cu personajul pe care l-a jucat la 25 de ani și a fost supusă unor abuzuri de natură sexuală.

Chiar dacă nu a dat nume, actrița a spus că motivul pentru care vorbește acum despre ceea ce i s-a întâmplat este faptul că nu vrea ca fiica ei de 20 de ani să treacă prin ce a trecut ea.

Reclamă

Declarația Vioricăi Vodă

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere şi consecinţele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeţi că vreau acum să mă reinventez, iniţiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu, nu despre asta e vorba.”

„Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii şi mai ales a unei fete care este aici în sală şi are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început şi îşi va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie ruşine. Atunci când va fi într-o lume a bărbaţilor sau a femeilor care, din educaţie sau lipsa de educaţie, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generaţia noastră am crescut cu ruşine, cu pudoare”, a declarat Viorica Vodă la Premiile Gopo 2022, notează culturaladuba.ro.

Reclamă

După o astfel de declarația pe scena evenimentului, reacțiile vedetelor după dezvăluirea Vioricăi Vodă au fost diverse.

Reacțiile după dezvăluirea Vioricăi Vodă

Deși actrița s-a aflat pe scenă alături de întreaga echipă a filmului „Filantropica”, cuvintele colegilor au fost puține. Chiar dacă s-a spus că împrumută metoo-ul american, Viorica a spus că fae asta în numele generațiilor viitoare.

Alexandru Ion

Actorul Alexandru Ion a spus „Aplauze pentru asta”.

Mara Nicolescu

Mara Nicolescu, cea care interpretează rolul Mirunei în Filantropica a spus că totul a fost minunat la producție și că ea nu a avut parte de astfel de momente.

„Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricăi, pe mine nu m-au confundat”.

Katia Pascariu

Katia Pascariu este actrița care a primit anul acesta Premiul pentru cea mai bună actriță la Premiile Gopo 2022 pentru rolul din „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” și ea a fost singura care a făcut referire la ce a spus Viorica Vodă:

„Cred că au fost niște lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu. Cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă. Și aș vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aș vrea să mulțumesc că le-a zis. Îmi pare rău că a durat 20 de ani să spună. Și îmi pare foarte rău pentru reacțiile pe care le-am văzut. Pe care le vedem în fiecare zi. În seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei și a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi. Și îi mulțumesc încă o dată. Și felicitări!”

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, prezent pe scenă la dezvăluirile Vioricăi Vodă și protagonistul filmului Filantropica, a declarat tot pentru culturaladuba.ro că există relații de tipul „amantlâcurilor” în industria filmului și a teatrului, de care știu toți, dar „lumea merge mai departe”.

Subiectul era altul, nu era o adunare de confesiuni de niciun fel, era de premieri, cu asta basta. Știm foarte bine noi în profesie, în cabine, sunt tot felul de lucruri. Sunt cazuri celebre de doamne și domni, nu numai doamne, care au făcut carieră folosind și acest gen de instrumente. Nu e ceva nou.

-Mircea Diaconu

Dana Rogoz

Dana Rogoz a reacționat pe contul personal de Instagram după dezvăluirile Vioricăi Vodă și a spus că reacțiile de la eveniment au dezamăgit-o. Vedeta crede că Viorica Vodă a vorbit în numele multor femei. Ea a spus că a încercat să abordeze subiectul hărțuirii sexuale în filmul Mo, dar nimeni nu a avut nicio reacție.

„Noi am încercat să mai vorbim despre asta cu filmul MO. Am încercat și eu să vorbesc despre hărțuire. Am văzut tot felul de reacții de care a avut parte și Viorica aseară. Am constatat cu tristețe….cred că noi nu știm să primim o astfel de veste”.

Simona Gherghe

Simona Gherghe a declarat și ea pe rețelele sociale că a fost martora unui cazuri de hărțuire la Facultatea de Jurnalism.

Ada Galeș

Ada Galeș consideră că momentul și dezvăluirile Vioricăi Vodă au adus un plus evenimentului.

Actrița le transmite acest lucru mai ales celor care au comentat că nu era locul potrivit pentru astfel de dezvăluiri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă extrem de intensă pentru nativii din zodiac. Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024 vine cu situații cheie în viața zodiilor. Realitatea se va îmbina cu fantezia pe plan personal,...
3
Porție de Pilaf cu urzici în farfurie cu furculiță, două felii de pâine, roșii și usturoi
Rețete
Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine
Pentru că piețele sunt pline cu urzici, este momentul să le incluzi în alimentația ta zilnică. Una dintre rețetele simple și rapide cu urzici, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz, este rețeta...
4
O femeie care aleargă și ilustrează una dintre zodiile care iubesc sportul
Horoscop
Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ
Există unele zodii care iubesc sportul. Acești nativi sunt adepții unui stil de viață activ. Ei sunt nativii care vor să aibă un stil de viață sănătos, să se bucure de natură și de...
5
Kate Middleton fotografiată la costum la un eveniment public din Marea Britanie
Divertisment
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial. Ce informații au oferit experții regali despre Prințesa de Wales
Kate Middleton s-ar putea întoarce la îndatoririle regale mai târziu decât data anunțată inițial de Palatul Kensington. Experții regali au oferit informații noi despre starea de sănătate a Prințesei de Wales. Aceștia sunt de...
PARTENERI
×