Reclamă

Regele Charles a cerut Parlamentului Britanic să le permită Prințesei Anne și Prințului Edward să acționeze în locul lui

Regele Charles a cerut Parlamentului Britanic să le permită Prințesei Anne și Prințului Edward să acționeze în locul lui. Majestatea Sa a început procesul de creștere a numărului de membri ai Familiei Regale care îl pot înlocui. Acesta are nevoie de oameni care să-l ajute la îndatoririle oficiale când e plecat.

Publicat: 16 noiembrie 2022, 8:15

În prezent, consilierii de stat sunt Camilla, Regina Consort, și alți patru membri ai familiei regale. Însă doi dintre aceștia sunt Prințul Andrew și Prințul Harry. Niciunul dintre ei nu mai are însă privilegii regale.

Regele Charles a cerut Parlamentului Britanic să le permită Prințesei Anne și Prințului Edward să-l înlocuiască

Schimbarea cerută de Rege a fost citită Camerei Lorzilor. Acum se așteaptă răspunsul Lorzilor. În aceeași zi, guvernul ar putea introduce o legislație în Camera Comunelor.

Un proiect de lege a consilierilor de stat deschizând calea pentru propunerea regelui pentru doi înlocuitori suplimentari.

Această mișcare rapidă în Parlament este menită să rezolve o problemă constituțională incomodă despre cine l-ar putea înlocui pe rege dacă acesta se afla într-o vizită regală, nu se simte bine sau nu-și poate îndeplini atribuțiile de șef al statului, scrie nypost.com.

Regele Charles al III-lea în timp ce face cu mâna poporului britanic
Regele Charles al III-lea a fost întotdeauna considerat un bărbat foarte carismatic / Profimedia Images
Reclamă

În prezent, doi dintre cei cinci eligibili pentru a acționa ca consilieri sunt efectiv excluși.

Prințul Andrew, Ducele de York, s-a retras din îndatoririle regale în urma asocierii sale cu infractorul american Jeffrey Epstein.

Prințul Harry, Ducele de Sussex, locuiește cu familia sa în Statele Unite și s-a retras din viața Familiei Regale Britanice. Regele Charles și Regina Camilla urmează să fie încoronați pe data de 6 mai 2023.

Reclamă

Linia de succesiune la tron

În loc să-i elimine de pe lista consilierilor, propunerea este de a lărgi grupul de membri ai familiei regale eligibile. În acest fel, disponibilitatea Prințului Andrew și a Prințului Harry să înceteze să fie o problemă.

În Camera Lorzilor, Lordul Parker din Minsmere a rostit o declarație din partea Regelui. S-a cerut ca Prințesa Anne și Prințul Edward, contele de Wessex, să fie adăugați ca și consilieri suplimentari de stat.

Declarația spune că adăugarea de consilieri suplimentari ar „asigura eficiența continuă a îndatoririlor publice atunci când nu sunt disponibil, cum ar fi în timp ce îmi asum sarcini oficiale în străinătate”.

Mesajul a fost transmis și Camerei Comunelor, liderul casei Penny Mordaunt le-a spus parlamentarilor că se poate schimba legislația.

Aceasta va însemna modificarea Legii regenței. În prezent, consilierii sunt soția monarhului plus următorii patru membri regali succesivi la tron, care au peste 21 de ani.

Actualii consilieri sunt Camilla, Regina Consort; prințul William, prințul de Wales; Prințul Harry, Duce de Sussex; Prințul Andrew, Duce de York și fiica sa, Prințesa Beatrice.

Atât Prințesa Anne, cât și Prințul Edward au fost anterior consilieri de stat, înainte de a fi depășiți în ordinea succesiunii.

Consilierii pot îndeplini atribuții oficiale care ar putea include deschiderea de stat a Parlamentului, semnarea documentelor, primirea ambasadorilor sau participarea la ședințele Consiliului Privat, dacă monarhul este temporar bolnav sau în străinătate.

Se așteaptă ca Regele și Regina și Prințul și Prințesa de Wales să facă vizite în străinătate anul viitor. Consilierii ar putea fi o necesitate atunci când sunt plecați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×