The Mail on Sunday a dezvăluit că masa lui preferată este favorita multor oameni în ultimii ani și anume avocado. Monarhul în vârstă de 75 de ani și-a petrecut toată viață sărind peste prânz.
Regele Charles și-a schimbat preferințele culinare după diagnosticul de cancer
O sursă a declarat pentru publicația mai sus menționată că prânzul era considerat un „lux” de către monarh. Suveranul Marii Britanii a spus de-a lungul timpului că nu a avut niciodată suficient timp în programul său încărcat pentru a-și permite un astfel de răsfăț.
Acum, la rugămintea soției, sfatul consilierilor și al doctorilor, a început să mănânce în mijlocul zilei pentru a putea face față tratamentului la care este expus.
Regele, care este în plin proces de recuperare, insistă să mănânce cea mai sănătoasă și cea mai la modă gustare care există. O sursă a spus: „Cu o oarecare reticență, acum are ceva de mâncare la prânz. E o gustare, într-adevăr. Acum mănâncă jumătate de avocado pentru a-i da energie toată ziua. Este important, mai ales dacă ai o boală”.
Regele Charles este a avut mereu alegeri sănătoase în ceea ce privește alimentele. Ea a insistat mereu pe produsele ecologice. Ouăle sunt preferatele sale. El a spus pentru BBC în urmă cu trei ani că se abține de la carne și pește două zile pe săptămână și că evită și lactatele într-una dintre acele zile.
Cum mănâncă Regele Charles avocado
Avocado este considerat un superaliment, cunoscut pentru că este bogat în calorii și este un mod sănătos de a integra „grăsimile bune” în dietă.
Popularitatea avocado a crescut datorită lui Bill Granger, un bucătar de origine australiană. El a servit prima farfurie de pastă de avocado pe pâine prăjită în urmă cu trei decenii într-o cafenea din Sydney. La momentul respectiv nu știa că va declanșa o revoluție mondială.
Deși avocado pe pâine prăjită cu ou este o gustare extrem de populară, Charles nu îl consumă așa în dieta sa. El a renunțat la carbohidrați și îl preferă cât mai natural cu putință.
Săptămâna trecută, fiul vitreg al regelui, criticul alimentar, Tom Parker Bowles, a oferit o perspectivă asupra abordării meselor a Regelui Charles.
„Totul este reciclat”, a spus el. „Dacă rămâne ceva, acesta va fi transformat în altceva sau va fi consumat a doua zi. Nimic nu este aruncat. Cea mai recentă carte a lui, Cooking And The Crown, detaliază istoria mâncării în Familia Regală. El a dezvăluit că, în lunile mai reci, mama sa, Regina Camilla, consumă terci în fiecare zi și își păstrează mesele de prânz cât mai simple. Ea consumă supă de pui sau somon afumat. Regele Charles mănâncă fructe uscate și miere la micul dejun și mereu a preferat ceaiul de după-amiază în locul prânzului.
Parker Bowles a mai spus: „Ceaiul a fost întotdeauna o masă importantă și substanțială pentru membrii regali. Toată lumea se adună la ceai. Ei nu consumă la ceai doar prăjituri și biscuiți. S-ar putea să aibă chiar ouă poșate”.