Reclamă

Renunță la aceste 10 lucruri dacă îți dorești o viață fără regrete. Psihologii au dezvăluit ce beneficii vei avea după ce vei face aceste schimbări

Renunță la aceste 10 lucruri dacă îți dorești o viață fără regrete și, totodată, să apreciezi toate experiențele pozitive care îți ies în cale. Psihologii au dezvăluit ce beneficii vei avea după ce vei face aceste schimbări. Și, au mai spus specialiștii, este posibil ca mulți dintre prietenii tăi să fi adoptat deja aceste obiceiuri.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 6 octombrie 2023, 6:52

Un mare înțelept a spus că noi, oamenii, cât trăim continuăm să învățăm iar și iar. Astfel, indiferent de vârstă, este ideal să aplici cât mai multe informații care te ajută la evoluția ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Renunță la aceste 10 lucruri dacă îți dorești o viață fără regrete

Regretele fac parte din viața noastră și sunt mai mult decât naturale. Iar psihologii ne sfătuiesc să încercăm totuși să avem cât mai puține cu putință. De exemplu, 74% dintre americani au regrete legate de capitolul financiar. Dar, la fel ca eșecul, există lecții de învățat din regret.

Dacă ești hotărâtă să trăiești o viață fără regrete, fără vinovăție, în rândurile de mai jos vei găsi lucrurile cărora ar trebui să le spui: „Da!”.

Mergi în călătorii spontane

Călătoriile reprezintă una dintre cele mai frumoase bucurii pe care viața ni le oferă. Lumea este mult mai mare decât crezi și există milioane de locuri care îți vor cuceri sufletul de la prima vedere. Așadar, îndrăznește să explorezi atât țara natală, dar și alte state în care ți-ai dori să ajungi. Experții ne încurajează să facem călătorii spontane.

Reclamă

De exemplu, dacă primești o invitație să mergi la mare sau la munte, nu o refuza. Accept-o cu bucurie, chiar dacă ai ceva programat în perioada respectivă. Dacă îți dorești cu adevărat să mergi, vei găsi soluțiile potrivite pentru a face călătoria. Cele mai de preț amintiri se creează în astfel de situații, se arată într-un studiu realizat de câțiva specialiști.

Nu te mai ascunde de mama ta

Toată lumea știe că mamaele au modalități multiple de a-ți ajunge la suflet. E drept, tot ele te caută în cele mai delicate momente, când efectiv nu simți că poți să vorbești cu ea. Amintește-ți că este mama ta și deja a trăit multe dintre experiențele pe care tu le-ai înfruntat. Altfel spus: are numeroase sfaturi bune și îți poate oferi o ghidare sănătoasă.

Reclamă

În plus, despre mame se spune că au puteri vindecătoare. Conform unei cercetări, atunci când auzi vocea mamei tale, în organismul tău este produsă mai multă oxitocină. Acest hormon este folosit de corpul tău ca să vindece răni, au scris cei de la Hack Spirit.

Psihologii îți recomandă să vorbești cât de des poți cu mama ta. Ei au precizat că timpul lor este limitat și nu știi niciodată când vă auziți pentru ultima dată la telefon sau vă îmbrățișați pentru ultima dată.

Descoperă lista de gesturi care te fac mai puțin plăcută de cei din jur.

Nu rata acea fotografie

Chiar dacă ai o zi în care nu îți place cum arăți, specialiștii te sfătuiesc să nu te sustragi din poza de grup. Tot ce ar trebui să faci este să te relaxezi, au spus ei, întrucât, peste 20 de ani, nimănui nu-i va păsa de acele imperfecțiuni. În viitor, îți vei aminti doar de ocazia și de oamenii alături de care ai trăit.

Acceptă să mergi la evenimente locale

În cazul în care te numeri printre persoanele care evită să meargă la festivaluri, târguri sau alte evenimente organizate în orașul tău, este timpul să procedezi altfel. Potrivit specialiștilor, dacă accepți provocarea de a petrece câteva ore în compania prietenilor sau a vecinilor, relațiile voastre se vor îmbunătăți. Și astfel poate chiar vă veți programa vacanțe sau petreceri împreună.

Vorbește cu persoane noi

Este adevărat, când eram mici, părinții ne-au învățat să nu vorbim cu străinii, pentru că este periculos. Și, astfel, ajunși adulte, multe persoane încă evită să aibă o conversație cu un om pe care nu-l cunoaște. Potrivit unor statistici, 12,1% dintre americani se confruntă cu tulburare de anxietate socială.

Experții în psihologie au declarat că evitarea oamenilor străini are și părți negative. De exemplu: nu îți poți extinde cercul de apropiați, nu îți faci prieteni noi și întâmpini dificultăți în a cunoaște bărbatul alături de care vrei să îți construiești o familie. Evident, și o relație profesională armonioasă cu un coleg nou sau o colegă nouă o poți crea doar dacă îi acorzi o șansă și îi vorbești.

Află cum să comunici cu partenerul când ești tristă sau nervoasă. Experții au oferit 6 sfaturi eficiente pentru cupluri.

Reconectează-te cu prieteni vechi

Trăind în era vitezei, mulți oameni ajung să piardă legătura cu persoane pe care le apreciază enorm. Totuși, pentru că tehnologia este atât de evoluată, poți oricând să restabilești o legătură cu unul sau mai mulți prieteni vechi, au spus specialiștii.

Umple-ți casa cu flori

Din punct de vedere vizual, un buchet cu flori așezat într-o vază va transforma căminul tău într-un spațiu superb. Iar mirosul trandafirilor îți poate îmbunătăți într-adevăr viața. Potrivit unui studiu publicat în Time Magazine, o gamă largă de flori și plante pot purifica aerul din jurul tău, protejându-te de poluarea aerului din interior și exterior.

Astfel, psihologii te încurajează să îți iei câteva ghivece cu flori și să începi un nou hobby benefic pentru trup și suflet. De asemenea, el reprezintă un alt obicei pe care îl poți adopta ca să ai o viață fără regrete.

Mergi afară, nu sta în casă

Este dovedit științific faptul că, dacă ești obosită și stai în casă, sunt multe șanse să nu te odihnești. Tocmai din acest motiv psihologii îți recomandă să ieși într-un parc sau la un film. După câteva ore de relaxare, vei privi altfel toate situațiile cu care te confrunți.

Lasă-i pe copii, pe soț sau pe partenerul tău să pregătească masa de seară

Chiar dacă bucătăria este teritoriul tău, uneori, este bine să îi lași pe alții „să o guverneze”, conform specialiștilor. Astfel, cu prima ocazie, invită-i pe cei mici sau bărbatul iubit să se ocupe de pregătirea cinei.
În acest timp, tu vei putea să te răsfeți cu o baie prelungită sau să te ocupi de altceva care îți bucură sufletul.

Mănâncă acea ciocolată sau desertul preferat

Odată cu înaintarea în vârstă, tinzi să fii mult mai atentă la ceea ce mănânci. Și, cum zahărul nu este un aliat bun dacă îți dorești să ai o anumită greutate, vei evita de multe ori o ciocolată sau o prăjitură. Totuși, psihologii îți recomandă ca măcar o dată pe lună, să savurezi desertul preferat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×