Reclamă

Metoda prin care adormi în mai puțin de două minute. Cum poți avea parte de un somn odihnitor

Specialiștii au dezvăluit care este metoda prin care poți să adormi în mai puțin de două minute. Acest truc simplu și eficient te va ajuta să ai un somn mult mai odihnitor, iar tu să te trezești dimineața plină de energie și pregătită pentru orice provocare.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 august 2023, 6:44

Îți vine să crezi sau nu, această abilitatea de a te pregăti pentru somn este eficientă și își face efectul în mai puțin de două minute, susțin specialiștii pentru BetterSleep.com. Există mai multe tehnici pe care le poți folosi pentru a adormi, însă se spune că aceasta ar fi cea mai eficientă dintre toate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metoda prin care adormi în mai puțin de două minute

Unele persoane găsesc tehnicile de relaxare ca fiind metode ideale pentru a adormi rapid. Alte persoane obișnuiesc să scrie în jurnal sau să citească pentru a adormi mai ușor. Fiecare persoană are propriile preferințe și propriile nevoi înainte de a merge la culcare.

Specialiștii susțin că ar trebui să practici ceea ce face pe tine să te simți calmă și liniștită pentru a putea să adormi mai ușor. Totuși ei îți vin în ajutor și cu o tehnică ce ar putea să funcționeze în mai puțin de două minute. „Metoda militară” este cunoscută ca ajutând la relaxarea mușchilor și la inducerea somnului mult mai ușor.

Această metodă poartă numele de „militară” tocmai datorită faptului că este folosită de soldați atunci când se află în perioada de pregătire, susțin sursele internaționale. Pentru a putea să adormi folosind metoda militară trebuie să urmezi câțiva pași simpli.

Pentru început trebuie să te așezi în pat într-o poziție cât mai comodă pentru dormit. Alege poziția ta preferată de somn și lasă mușchii să se relaxeze. Descoperă mai multe și despre ce spune poziția în care dormi despre tine.

Reclamă

Al doilea pas este să închizi ochii și să inspiri adânc, apoi să expiri cât mai lent. În felul acesta mușchii tăi se vor relaxa pe rând. Primii care se vor relaxa vor fi chiar mușchii feței, reducând astfel tensiunea de la nivelul capului.

Progresiv vor începe să se relaxeze și ceilalți mușchi prin repetarea procedeului de respirație lentă. Este important să-ți golești mintea de orice gând și să te concentrezi asupra respirației tale.

Tot ce trebuie să faci este să repeți acest procedeu până ce vei adormi. Repetiția este cea care te va ajuta să adormi din ce în ce mai repede folosind această tehnică în fiecare noapte.

Reclamă

Alte sfaturi pentru a adormi mai ușor

Pentru a avea un somn odihnitor trebuie să-ți pregătești încăperea în care urmează să te odihnești. Specialiștii susțin că mai întâi ar trebui să începi prin identificarea obiectelor care ți-ar putea perturba somnul în timpul nopții.

Elimină potențialele surse de zgomot din camera ta și ai grijă ca încăperea în care urmează să dormi să fie întunecată și bine aerisită. Aerisirea camerei înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi mult mai repede și să adormi mai ușor, spun specialiștii.

Un alt factor care ți-ar putea perturba somnul este stresul. Încearcă să renunți la gândurile care îți amplifică stările de stres și să te concentrezi asupra momentelor frumoase care au avut loc pe parcursul zilei. Combaterea stresului te va ajuta să ai parte de un somn mult mai liniștit.

Nu în ultimul rând, trebuie să te asiguri că ai eliminat orice disconfort fizic. Durerile de spate sau crampele musculare te-ar putea împiedica din a avea un somn odihnitor, a menționat Healthline.com.

Poți face câteva exerciții de întindere înainte de a te pune la somn. În felul acesta îți vei detensiona mușchii și te vei relaxa mai ușor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×