Reclamă

Trucuri pentru un somn odihnitor. La ce metode apelează oamenii din întreaga lume înainte de a merge la culcare

Somnul este extrem de important pentru buna funcționare a organismului. Întreg trupul se reface în timpul acestui proces. Specialiștii au adunat de la oamenii din lumea întreagă câteva trucuri pentru un somn odihnitor.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 14 iunie 2023, 7:38

Dacă te-ai confruntat cu neplăceri din cauza lipsei de somn, atunci acest articol este potrivit pentru tine. Lipsa somnului ne poate face să fim agitați, să ne pierdem concentrarea cu ușurință și să ne simțim obosiți și extenuați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucuri pentru un somn odihnitor

Nu există un răspuns unui prin care poți avea parte de un somn odihnitor. Însă, specialiștii au strâns câteva trucuri de la oamenii din întreaga lume.

Fiecare regiune a venit cu propriile modalități de a se asigura că au parte de un somn liniștit pe timpul nopții. Mai jos găsești o listă de țări și modalitățile prin care oamenii reușesc să-și asigure necesarul de ore de somn.

China

În china oamenii obișnuiesc ca înainte de culcare să aibă parte de un moment de relaxare. Este vorba de un obicei străvechi ce își are rădăcinile în Medicina Tradițională Chineză.

Reclamă

Tot ce trebuie să faci este să pui apă fierbinte în cadă. Poți pune diferite săruri sau uleiuri esențiale în apă fierbinte.

Mai apoi îți vei pune picioarele în aceasta și te vei bucura de un moment relaxant. Unele dintre cele mai apreciate uleiuri esențiale sunt cele de lavandă și trandafir.

Potrivit specialiștilor, acest truc ajută la reducerea cantității de energie vitală, sau qi, din minte. Temperatura ridicată va ajuta la atragerea qi-ului în jos, lăsând mintea să se relaxeze, susțin specialiștii.

Reclamă

India

Una dintre cele mai importante plante medicinale din India este ashwagandha. Aceasta este folosită de mii de ani ca remediu pentru somn.

Este o plantă folosită în tratamente pentru reducerea stresului și a anxietății. Un studiu din 2020 a arătat că această plantă îmbunătățește calitatea somnului și poate trata episoadele de insomnie.

S-a descoperit că ashwagandha îmbunătățește vigilența mentală și reduce anxietatea.

America Centrală și de Sud

Deseori trecute cu vederea, însă hamacele sunt foarte populare în America de Sud și Centrală. Hamacul oferă beneficii esențiale privind calitatea somnului. Acestea îți  oferă sentimentul de siguranță și confort. Mișcarea unui hamac sa a unui balansoar s-a dovedit a fi benefică pentru a avea un semn mult mai liniștit, spun studiile.

Descoperă mai multe și despre ce înseamnă dacă ai un vis care se repetă. Vezi ce mesaje încearcă subconștientul să-ți transmită.

Suedia

În Suedia oamenii au propriile trucuri prin care reușesc să adoarmă mai ușor. Conform Healthline, suedezii obișnuiesc să consume carne de elan înainte de culcare.

Departamentul pentru Agricultură al SUA spune că 100 de grame de carne de elan conine 30 de grame de proteine și 0,545 grame de triptofan, un aminoacid esențial. Suplimentul de triptofan poate ajuta oamenii pentru a avea un somn mai odihnitor, spun studiile.

Finlanda

În Finlanda, oamenii se relaxează înainte de a merge la culcare. Un truc util al care finlandezii apelează cu încredere este acela de a merge la saună înainte de culcare. Sauna oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Aceasta ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, diminuează efectele anxietății și ajută la recuperarea musculară. În plus, studiile arată că sauna poate avea efecte benefice asupra somnului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×