Reclamă

Replica pasiv-agresivă care îți poate pune relația în pericol. La ce să fii atentă data viitoare

Comportamentul pasiv-agresiv apare frecvent în interacțiunile de zi cu zi cu prietenii, dar și cu partenerii romantici. Cu toate acestea, comportamentul pasiv-agresiv poate duce la apariția unor probleme reale în viața noastră. Află mai multe despre replica pasiv-agresivă care îți poate pune relația în pericol.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 7 iulie 2024, 6:10

Atunci când exprimi emoții negative, cum ar fi furia sau ostilitatea, într-o manieră indirectă, pasivă, înseamnă că ești pasiv – agresivă în conversație. Acest comportament apare din frustrări personale, spun psihologii. Felul în care vorbești spune foarte multe despre felul în care te simți cu adevărat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Replica pasiv-agresivă care îți poate pune relația în pericol

Atunci când ești pasiv – agresivă încerci să transmiți sentimentele despre ceva ce ți dorești să spui, fră se exprimi în mod direct.

Pentru interlocutor acest lucru poate fi dănătător pe termen lung. Interlocutorul se poate simți confuz și poate experimenta sentimente de tristețe dacă primește aceste replici.

Bine pentru tine

Deși această afirmație poate fi folosită pentru a exprima fericirea sinceră pentru succesul altei persoane, este adesea folosită în mod pasiv și agresiv.

Reclamă

Poate exista invidie și resentimente care pândesc sub suprafață și, uneori, este o declarație despre inechitatea unei situații.

Îmi pare rău că te simți așa

Acest lucru poate suna inițial ca o scuză autentică, deoarece sunt folosite cuvintele „îmi pare rău”, dar dacă adaugi cuvintele „că te simți așa” devine un mod pasiv agresiv de a da vina pe sentimente celeilalte persoane, spun cei de la HuffPost.com.

Reclamă

Este în regulă

O altă mișcare pasiv-agresivă comună este aceea de a pretinde că totul este în regulă atunci când ești de fapt supărată pe ceva. S-ar putea să speri ca cineva să ia măsuri pentru a rezolva faptul că nu ești în regulă, dar refuzi să ceri sprijin sau atenție. Este un mod de a testa pe cineva.

Poți face ce vrei

Acest comentariu poate fi, de asemenea, pasiv-agresiv. Specialiștii spun că această replică arată resemnarea unei persoane. Află mai multe și despre zodiile care își ascund furia. Ei sunt nativii care nu vor să-și lase sentimentele la vedere.

Dacă spui așa

Această afirmație este disprețuitoare și implică faptul că în opinia sau perspectiva persoanei nu se poate avea încredere. De asemenea, comunici să nu dorești să continui conversația și chiar dacă această persoană continuă, nu ai niciun interes față de ceea ce spune.

Ești prea sensibil

A spune cuiva că este prea sensibil reduce sentimentele rănite ale celeilalte persoane și transferă subtil vină asupra lui pentru că a avut o reacție emoțională la ceva ce ai făcut, spun specialiștii de la Parade. Această replică pasiv-agresivă îți poate pune rapid relația în pericol.

Cum poți începe să comunici mai direct

Data viitoare când folosești una dintre aceste replici, fă o pauză, respiră și încearcă o abordare diferită. Cuvintele pot avea un impact major asupra persoanelor din jurul nostru.

Conversațiile trebuie să fie semnificative, iar cuvintele alese cu atenție. La sfârșitul zilei, aceasta este o chestiune de ct de autentică ești și de felul în care și-ar plăcea să fii perceput de ceilalți.

Dacă nu îți dorești să rănești sentimentele celor din viața ta, atunci cel mai bine este să renunți al replicile pasiv-agresive și să le înlocuiești cu o abordare mult mai sinceră și mai plină de compasiune.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie elf, într-o pădure mistică
Horoscop
Nativii care își pot schimbă propriile vieți pe 5 octombrie 2024. Zodiile care vor străluci sub lumina reflectoarelor
Trei semne zodiacale își găsesc puterea în interior de a-și schimba propria viață în bine. Ei pot experimenta începuturile unei schimbări mari și de impact din interior. Ei sunt nativii care își pot schimbă...
2
Fată care are degetul arătător îndreptate către cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Începe un nou sezon în viața nativilor. Acest lucru înseamnă că vor avea parte de surprize neașteptate pe toate planurile. 3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024 vor simți apropierea...
3
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
4
fată bucuroasă și cu zâmbetul pe buze care sare pe un fundal roz
Horoscop
4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024. Trec peste orice greutate
Semnele arătate de astre vin spre acești nativi mai repede decât se așteptau. 4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024 trec peste orice greutate. Experții spun că majoritatea aspectelor importante...
5
Sticlă cu lichior de pere și pere proaspete
Rețete
Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromate
Dacă adori perele de toamnă, nu ezita să le conservi aroma și pentru mai târziu, transformându-le în gem dulceață, compot sau diferite băuturi. Descoperă o rețetă simplă și ușoară de lichior de pere. Este...
PARTENERI
×