Reclamă

Replica pasiv-agresivă care îți poate pune relația în pericol. La ce să fii atentă data viitoare

Comportamentul pasiv-agresiv apare frecvent în interacțiunile de zi cu zi cu prietenii, dar și cu partenerii romantici. Cu toate acestea, comportamentul pasiv-agresiv poate duce la apariția unor probleme reale în viața noastră. Află mai multe despre replica pasiv-agresivă care îți poate pune relația în pericol.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 7 iulie 2024, 6:10

Atunci când exprimi emoții negative, cum ar fi furia sau ostilitatea, într-o manieră indirectă, pasivă, înseamnă că ești pasiv – agresivă în conversație. Acest comportament apare din frustrări personale, spun psihologii. Felul în care vorbești spune foarte multe despre felul în care te simți cu adevărat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Replica pasiv-agresivă care îți poate pune relația în pericol

Atunci când ești pasiv – agresivă încerci să transmiți sentimentele despre ceva ce ți dorești să spui, fră se exprimi în mod direct.

Pentru interlocutor acest lucru poate fi dănătător pe termen lung. Interlocutorul se poate simți confuz și poate experimenta sentimente de tristețe dacă primește aceste replici.

Bine pentru tine

Deși această afirmație poate fi folosită pentru a exprima fericirea sinceră pentru succesul altei persoane, este adesea folosită în mod pasiv și agresiv.

Reclamă

Poate exista invidie și resentimente care pândesc sub suprafață și, uneori, este o declarație despre inechitatea unei situații.

Îmi pare rău că te simți așa

Acest lucru poate suna inițial ca o scuză autentică, deoarece sunt folosite cuvintele „îmi pare rău”, dar dacă adaugi cuvintele „că te simți așa” devine un mod pasiv agresiv de a da vina pe sentimente celeilalte persoane, spun cei de la HuffPost.com.

Reclamă

Este în regulă

O altă mișcare pasiv-agresivă comună este aceea de a pretinde că totul este în regulă atunci când ești de fapt supărată pe ceva. S-ar putea să speri ca cineva să ia măsuri pentru a rezolva faptul că nu ești în regulă, dar refuzi să ceri sprijin sau atenție. Este un mod de a testa pe cineva.

Poți face ce vrei

Acest comentariu poate fi, de asemenea, pasiv-agresiv. Specialiștii spun că această replică arată resemnarea unei persoane. Află mai multe și despre zodiile care își ascund furia. Ei sunt nativii care nu vor să-și lase sentimentele la vedere.

Dacă spui așa

Această afirmație este disprețuitoare și implică faptul că în opinia sau perspectiva persoanei nu se poate avea încredere. De asemenea, comunici să nu dorești să continui conversația și chiar dacă această persoană continuă, nu ai niciun interes față de ceea ce spune.

Ești prea sensibil

A spune cuiva că este prea sensibil reduce sentimentele rănite ale celeilalte persoane și transferă subtil vină asupra lui pentru că a avut o reacție emoțională la ceva ce ai făcut, spun specialiștii de la Parade. Această replică pasiv-agresivă îți poate pune rapid relația în pericol.

Cum poți începe să comunici mai direct

Data viitoare când folosești una dintre aceste replici, fă o pauză, respiră și încearcă o abordare diferită. Cuvintele pot avea un impact major asupra persoanelor din jurul nostru.

Conversațiile trebuie să fie semnificative, iar cuvintele alese cu atenție. La sfârșitul zilei, aceasta este o chestiune de ct de autentică ești și de felul în care și-ar plăcea să fii perceput de ceilalți.

Dacă nu îți dorești să rănești sentimentele celor din viața ta, atunci cel mai bine este să renunți al replicile pasiv-agresive și să le înlocuiești cu o abordare mult mai sinceră și mai plină de compasiune.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×