Reclamă

Schimbarea care te-ar putea ajuta să fii mult mai productivă pe parcursul zilei. Ce poți să faci ca să ai rezultate extraordinare

Iată care este schimbarea care te-ar putea ajuta să fii mai productivă pe timpul zilei. Cercetările arată cum să profiți de ritmurile circadiene. De asemenea, și cum poți să gestionezi mai bine nivelul de energie al mușchiului tău decizional.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 2 iunie 2024, 7:04

Potrivit specialiștilor, 40 la sută din lucrurile pe care le faci zilnic sunt obiceiuri și nu decizii. De aceea, poți adopta cadre care să te ajute în luarea deciziilor. Cadrele îți pot fi de ajutor, dar totuși: nu poți avea o rezervă infinită de energie mentală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Schimbarea care te ajută să fii mai productivă

Creierul tău descompune substanțele nutritive pentru a elibera energie. Subprodusele secundare ale acestui proces metabolic, cum ar fi glutamatul, se acumulează în mod natural. Iar acestea nu se elimină până când nu dormi. Sarcinile mentale dificile care necesită concentrare și atenție duc la o acumulare de glutamat.

Un alt factor important potrivit studiilor este impactul oboselii decizionale. Ai tendința de a lua decizii mai inteligente și raționale cu privire la propunerile cu risc ridicat mai devreme în timpul zilei. Astfel încât, poți decide să faci câteva schimbări în ziua ta de lucru.

Poți trece la sarcini mai puțin solicitante din punct de vedere mental. Cum ar fi, să răspunzi la e-mailuri sau să îți organizezi agenda pentru ziua în curs.

Să mănânci, să te plimbi, să alegi orice activitate care te ajută să te reîncarci. Structurează-ți ziua astfel încât să poți aborda sarcinile care necesită atenție și concentrare cât mai devreme în ziua de lucru. Astfel vei deveni mult mai productivă în momentele cheie ale zilei.

Reclamă

Cum abordezi sarcinile de lucru

Potrivit specialiștilor, o doză ridicată de glutamat în organism poate afecta cortexul prefrontal lateral, care este partea creierului responsabilă cu luarea deciziilor și planificarea.

Schimbarea care te ajută să fii mai productivă este să te organizezi eficient, astfel încât să te ocupi de sarcinile dificile după masa de prânz, când ai avut ocazia să te reîncărci fizic și psihic. Specialiștii au constatat că o scurtă perioadă de odihnă îți poate reface mușchii decizionali.

Reclamă

Alege o persoană care să decidă în locul tău

Ce ai alege dintre a munci mai mult sau mai puțin din punct de vedere fizic și mental? Ai fi dispusă să amâni gratificarea și să desemnezi o persoană care să decidă în locul tău? Ar fi bine să iei în calcul și această variantă, prin care să delegi anumite sarcini care implică decizii dificle către o altă persoană responsabilă.

În majoritatea cazurilor, este recomandat să alegi rutele ușoare de rezolvare a sarcinilor dificile. Aceasta este una dintre alternativele pe care le poți folosi pentru a investi mult mai puțin timp pentru luarea deciziilor complexe, fără să te epuizezi.

Dacă alegi o persoană care poate lua aceste decizii, îți vei economisi energia de luare a deciziilor care nu depind în totalitate de tine. Și vei câștiga timp și energie pe care să le poți investi în lua deciziilor care te implică în mod direct.

De asemenea, există și opțiunea prin care dacă o problemă apare târziu în cursul zilei, să amâni luarea decizei pentru a doua zi de dimineață. Vei avea astfel cea mai bună formă mentală și energia pentru a face cea mai potrivită alegere în contextul respectiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×