Reclamă

Schimbarea care te-ar putea ajuta să fii mult mai productivă pe parcursul zilei. Ce poți să faci ca să ai rezultate extraordinare

Iată care este schimbarea care te-ar putea ajuta să fii mai productivă pe timpul zilei. Cercetările arată cum să profiți de ritmurile circadiene. De asemenea, și cum poți să gestionezi mai bine nivelul de energie al mușchiului tău decizional.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 2 iunie 2024, 7:04

Potrivit specialiștilor, 40 la sută din lucrurile pe care le faci zilnic sunt obiceiuri și nu decizii. De aceea, poți adopta cadre care să te ajute în luarea deciziilor. Cadrele îți pot fi de ajutor, dar totuși: nu poți avea o rezervă infinită de energie mentală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Schimbarea care te ajută să fii mai productivă

Creierul tău descompune substanțele nutritive pentru a elibera energie. Subprodusele secundare ale acestui proces metabolic, cum ar fi glutamatul, se acumulează în mod natural. Iar acestea nu se elimină până când nu dormi. Sarcinile mentale dificile care necesită concentrare și atenție duc la o acumulare de glutamat.

Un alt factor important potrivit studiilor este impactul oboselii decizionale. Ai tendința de a lua decizii mai inteligente și raționale cu privire la propunerile cu risc ridicat mai devreme în timpul zilei. Astfel încât, poți decide să faci câteva schimbări în ziua ta de lucru.

Poți trece la sarcini mai puțin solicitante din punct de vedere mental. Cum ar fi, să răspunzi la e-mailuri sau să îți organizezi agenda pentru ziua în curs.

Să mănânci, să te plimbi, să alegi orice activitate care te ajută să te reîncarci. Structurează-ți ziua astfel încât să poți aborda sarcinile care necesită atenție și concentrare cât mai devreme în ziua de lucru. Astfel vei deveni mult mai productivă în momentele cheie ale zilei.

Reclamă

Cum abordezi sarcinile de lucru

Potrivit specialiștilor, o doză ridicată de glutamat în organism poate afecta cortexul prefrontal lateral, care este partea creierului responsabilă cu luarea deciziilor și planificarea.

Schimbarea care te ajută să fii mai productivă este să te organizezi eficient, astfel încât să te ocupi de sarcinile dificile după masa de prânz, când ai avut ocazia să te reîncărci fizic și psihic. Specialiștii au constatat că o scurtă perioadă de odihnă îți poate reface mușchii decizionali.

Reclamă

Alege o persoană care să decidă în locul tău

Ce ai alege dintre a munci mai mult sau mai puțin din punct de vedere fizic și mental? Ai fi dispusă să amâni gratificarea și să desemnezi o persoană care să decidă în locul tău? Ar fi bine să iei în calcul și această variantă, prin care să delegi anumite sarcini care implică decizii dificle către o altă persoană responsabilă.

În majoritatea cazurilor, este recomandat să alegi rutele ușoare de rezolvare a sarcinilor dificile. Aceasta este una dintre alternativele pe care le poți folosi pentru a investi mult mai puțin timp pentru luarea deciziilor complexe, fără să te epuizezi.

Dacă alegi o persoană care poate lua aceste decizii, îți vei economisi energia de luare a deciziilor care nu depind în totalitate de tine. Și vei câștiga timp și energie pe care să le poți investi în lua deciziilor care te implică în mod direct.

De asemenea, există și opțiunea prin care dacă o problemă apare târziu în cursul zilei, să amâni luarea decizei pentru a doua zi de dimineață. Vei avea astfel cea mai bună formă mentală și energia pentru a face cea mai potrivită alegere în contextul respectiv.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×