Reclamă

Scrub: înainte sau după duș. Momentul potrivit pentru a-l folosi

Un exfoliant pentru corp este un produs cosmetic care de obicei e pe bază de sare sau zahăr, folosit pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii de pe corp. Chiar dacă sunt multe femeie care îl folosesc deja, află când să folosești scrub, înainte sau după duș.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 iunie 2024, 8:44

Ingredientele abrazive (zahăr, sare) sunt introduse în produse și funcționează ca un exfoliant natural, curățând pielea de celulele mai vechi, astfel încât să se simtă moale și catifeltată. Scrubul de corp acționează prin stimularea refacerii celulelor pielii pentru o piele mai netedă și mai strălucitoare și poate ajuta la restabilirea umidității naturale a pielii și la prevenirea viitoarelor erupții de acnee.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scrub: înainte sau după duș

Există o mulțime de exfoliante pentru corp. Diversitatea îți permite să îl alegi pe cel perfect pentru tipul tău de piele. Scruburile de corp sunt un plus pentru orice rutină de îngrijire a pielii.

Dacă te întrebi când să utilizezi un exfoliant pentru corp, asigură-te că îl folosești după ce ai făcut duș. Acest lucru îți aduce asigurări că pielea este curată și pregătită pentru exfoliere, iar apa caldă face pielea să fie umedă și moale pentru a îndepărta mai ușor celulele moarte de pe suprafața ei. Apa caldă deschide, de asemenea, porii, pentru a te asigura că exfolierea corporală e mai eficientă în îndepărtarea oricăror celule nedorite.

Cât de des ar trebui să folosești un scrub de corp

Nu ar trebui să folosești un scrub de corp în fiecare zi. De ce? Pentru că exfolierea poate fi dură pentru piele și poate deteriora celulele pielii împiedicând refacerea naturală. Nu e indicat să compromiți bariera pielii. Include scrubul de corp în rutina de îngrijire de cel mult 1-2 ori pe săptămână.

Reclamă

Când exfoliezi corpul, cel mai bine este să-ți pregătești pielea înainte. Poți face duș sau baie, dar asigură-te că ai spălat corpul cu un gel de duș înainte de a utiliza un exfoliant pentru corp. De asemenea, atunci când aplici scrub-ul ai grijă ca pielea să fie umedă pentru a te bucura de cele mai bune rezultate.

Utilizează apă călduță și lasă pielea să se înmoaie timp de cel puțin 10 minute.

Pune scrub în palmă și freacă ușor pe piele. Folosește mișcări circulare pentru ca acesta să se absoarbă bine în piele și aplică o cantitate generoasă de exfoliant corporal pe toată suprafața pielii.

Reclamă

Începe cu partea superioară a corpului și coboară. Folosește o perie sau o mănușă pentru a crește gradul de exfoliere și impactul de curățare al scrubului.

Freacă pielea timp de 30 de secunde maxim, menținând o presiune ușoară pe tot parcursul. Ulterior, clătește bine pielea folosind apă călduță. Acest lucru ajută la îndepărtarea oricăreia dintre celulele moarte ale pielii pe care exfoliantul le-a preluat prin reacția cu pielea ta.

După ce ai folosit scrub, hidratează pielea în timp este ușor umedă. Doar așa te poți asigura că intră corect în piele. Scrub-urile corporale pot perturba temporar bariera pielii și o pot usca, motiv pentru care este important să îi restabilești ph-ul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×