Reclamă

Greșeli comune pe care le poți face atunci când iei suplimente și vitamine. La ce e recomandat să fii atentă

Iată lista de greșeli comune pe care le poți face atunci când iei suplimente și vitamine. Suplimentele conțin o varietate de combinații de minerale, vitamine sau extracte din plante. Acestea sustin sănătatea, însă sunt unele care trebuie administrate cu precauție. Află care sunt cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le eviți când iei suplimente.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 6 iunie 2024, 6:03

Suplimentele și-au câștigat popularitatea în ultima vreme și pot fi utile în anumite cazuri. Dar este bine să eviți să investești sume mari de bani în categoriile largi. De exemplu, cele care cuprind totul, atât multivitamine, cât și pulberi de verdețuri sau electroliți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli comune pe care le poți face atunci când iei suplimente și vitamine

Unul dintre principalele aspecte căruia trebuie să îi acorzi importanță stă în necesitatea de a lua un anumit supliment. De cele mai multe ori, există tendința să suplimentezi vitamina B 12, de exemplu, pentru a avea mai multă energie. Un supliment de B12 nu îți va fi util decât dacă analizele de sânge indică faptul că ai un deficit de vitamina B12, potrivit specialiștilor.

Din fericire, B12 este o vitamină solubilă în apă. Ceea ce înseamnă că orice exces pe care îl consumi va fi eliminat fiziologic din organism. La fel de importantă este să fii conștientă de doza pe care o iei. Sau dacă îți aduce vreun aport pentru organism. Este indicat să consulți medicul înainte să începi o suplimentare cu vitamine.

Administrarea unei doze care nu are sens

Specialiștii recomandă să verifici ce alternative există atunci când vrei să începi un plan de tratament cu un supliment. Sau dacă administrarea vitaminelor și suplimentelor respective are sens. De exemplu, dacă ai lua în fiecare zi 10 pastile de fibre, ar avea ca echivalent o lingură de semințe de chia consumată la micul dejun.

Reclamă

Mai exact, cele zece pastile îți vor furniza patru grame de fibre, adică aceeași cantitate pe care o poți obține dacă mănânci semințe de chia. De asemenea, acestea îți vor aduce în plus și omega-3 și calciu. Așadar, ai grijă să nu exagerezi cu dozajul în niciunul dintre sensuri, dar să și alegi doza corectă pentru tine, pentru a evita deficitul de vitamine.

Luarea formei greșite a unui supliment

Din lista de greșeli comune pe care le poți face atunci când iei suplimente și vitamine se află și luarea unei forme greșite a suplimentului. Deoarece formele diferite ale aceluiași nutrient pot avea efecte diferite asupra organismului. De exemplu, suplimentele de glicinat de magneziu pot fi utile pentru relaxarea nocturnă. În timp ce suplimentele de citrat de magneziu și de oxid de magneziu acționează ca laxative.

Reclamă

Dacă iei accidental oxid de magneziu înainte de o petrecere cu colegii de birou, rezultatul va fi total opus relaxării și distracției. Așadar, ai grijă să selectezi forma corectă a unui nutrient, dacă vrei să obții rezultatele dorite. Forma specifică în care se prezintă un nutrient poate avea un impact asupra cantității de nutrienți absorbiți de organism și asupra probabilității de a provoca efecte secundare.

Dublarea ingredientelor

Una dintre cele mai frecvente greșeli de suplimente este de a dubla sau tripla aceleași substanțe nutritive. Acest lucru se întâmplă adesea dacă iei mai multe produse.

Luând un supliment pentru păr, piele și unghii care conține biotină, plus un complex B pentru niveluri scăzute de energie, toate deodată, va însemna că vei obține aceleași vitamine B din trei surse diferite, scrie Parade.com.

Când vine vorba de suplimente, mai mult nu este întotdeauna mai bine. Consultă-te cu un specialist acreditat în nutriție care să te ajute să îți organizezi rutina. Astfel, vei economisi și timp și bani și vei beneficia și de toate proprietățile suplimentelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
3
O femeie elf, într-o rochie albastră
Horoscop
Zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Nativii care se pot confrunta cu provocări în perioada următoare
Ai mai jos lista cu zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Deși provocarea se simte la fiecare pas pentru acești nativi, astrele îi vor ajuta să se reconecteze cu stima de...
4
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×